Bogusław 66 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) Radzę nie kombinować. Tak jak pisze Tomek jest dobrze. W mare możliwości sugeruje używać wszędzie kabli Coaxial (oczywiście nie tych na 20pln) Toslink jest dobry, gdy trzeba przesłać sygnał na 5 i więcej metrów, przy krótkich połączeniach Coax jest lepszy. Edytowano 29 lipca 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Edit. Zakręciłam się - MF mam podłączony poprzez DDRC do Haiku interkonektami na jednym wejściu, a na drugim też poprzez RCA bezpośrednio do innego wejścia Brighta. A Sonos jest przez coax podłączony do MF. MF do DDRC jakim kablem jest połączony? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Optycznym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: kombinację u siebie na Pioneerze N 70A , bo tam mam też wyjścia i wejścia cyfrowe Masz racje bedzie działać. Jak miałem Pioneera n50AE to tez miał połączone jednocześnie wyjścia. 👍 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: mogę sprawdzić taką kombinację u siebie na Pioneerze N 70A , bo tam mam też wyjścia i wejścia cyfrowe. Zaraz , niczego nie muszę sprawdzać. Przecież tak mam Dysk mam do Pionka po USB , a z Pionka po coaxial / wyjście / do 22 D. I działa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Przed chwilą, Asia napisał: Optycznym. Ok. I przełączasz tylko wejścia tylko w Haiku, to będzie ok tak jak opisał Tomek na trzy kable. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Heh, to mi się zapotrzebowanie na kabelki cyfrowe zwiększy 😁. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Zakręciłam się - MF mam podłączony poprzez DDRC do Haiku interkonektami na jednym wejściu, a na drugim też poprzez RCA bezpośrednio do innego wejścia Brighta. A Sonos jest przez coax podłączony do MF. nic nie kumam , ale powoli. MF wyjście optyczne ----- wejście optyczne DDRC 24 Sonos wyjście coaxial --------- wejście coaxial MF DDRC-24 wyjście RCA ------ wejście RCA Haiku. MF wyjście analogowe RCA -------- wejście analogowe RCA Haiku / nie działa DL , pomija DDRC 24/ dobrze to zrozumiałem ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Idealnie to rozpisałeś! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) 7 minut temu, Asia napisał: Idealnie to rozpisałeś! Bo jestem genialny ? A teraz mnie znienawidzisz tak sobie pomyślałem , że wszystkie te podłączenia uprościłby zewnętrzny DAC oczywiście w przypadku 22 D Edytowano 29 lipca 2021 przez tomek4446 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Tak, wiem. Żegnaj wzmacniaczu lampowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Już pisałem o tym. Dziś mogę tylko zaproponować NAD 1050D na początek starczy. Wpierw wszystko do 22D .. potem DAC .. potem Haiku. proste. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 No właśnie, pisałeś dwa dni temu o tym, a ja dopiero dziś przetwarzam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Ups! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 1 minutę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Dziś mogę tylko zaproponować NAD 1050D to jednak go nie sprzedałeś ? Widzę , że też jesteś chomik jak ja A ja się wychylałem z Prodygi Cube , a tu taki fajny DAC 5 minut temu, Asia napisał: Żegnaj wzmacniaczu lampowy. Dlaczego ? Mam 22D i lampy , nawet się polubiły Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) $$$ Ile można korzystać z cudzej własności? Choć na razie idzie mi z tym świetnie 😁. Edytowano 29 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Czy decyzja juz zapadła co do kupna 22D, czy może coś mnie ominęło i juz go masz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 5 minut temu, tomek4446 napisał: to jednak go nie sprzedałeś ? Widzę , że też jesteś chomik jak ja A ja się wychylałem z Prodygi Cube , a tu taki fajny DAC Czasami go używam w sypialni podpięty do Lapka robi za wzmacniacz słuchawkowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Moja decyzja zapadła, bez tego ani rusz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Zakup z Hongkongu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 (edytowany) Raczej, mimo wszystko, tak. Edytowano 29 lipca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 15 minut temu, Asia napisał: Ile można korzystać z cudzej własności? Choć na razie idzie mi z tym świetnie od razu mówię , ze telewizora nie pożyczam , ot tak na wszelki wypadek A serio to tak powinno działać Forum. Nie mówię , by odłączać system z gniazdka i wysyłać w Polskę , ale sporo osób ma elementy elektroniki które nie są w użytkowaniu. Są też sytuacje kontrowersyjne jak z DL , zadziała lub nie. Kwota jaką trzeba wyłożyć by się przekonać mała nie jest , a jak mam akurat możliwość , czemu nie. Kontrowersyjne są kable , zawsze można jak akurat mamy wolne wysłać na testy . Do dzisiaj jestem wdzięczny Romanowi / @Rega / za JBL -e czy Grześkowi / @Audio Autonomy / za wkładkę MC Hana. Po to Tu jesteśmy by sobie jakoś radzić w trudnych czasach i z nie łatwym hobby. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 52 minuty temu, tomek4446 napisał: Po to Tu jesteśmy by sobie jakoś radzić w trudnych czasach i z nie łatwym hobby. życzył bym sobie więcej takich znajomych i szkoda, że nie mieszkamy trochę bliżej siebie. PS Moje sieciówki już w Gdańsku u Adasia, testuje na Accu E380 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 20 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: szkoda, że nie mieszkamy trochę bliżej siebie Twoje okolice mam w planach wyjazdowych , kto wie , może w przyszłym roku się zobaczymy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 37 minut temu, tomek4446 napisał: Twoje okolice mam w planach wyjazdowych , kto wie , może w przyszłym roku się zobaczymy. Zapraszam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts