Adi777 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Unique Melody. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Popatrzmy na produkty z Chin... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, RLC2 napisał: Popatrzmy na produkty z Chin... Powyższe słuchawki Unique Melody też z Chin. Edytowano 26 kwietnia 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Betonart Audio. Obudowy wykonane z betonu węglowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Z betonu? A ja myślałem , że z betonu buduje się bunkry😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Niemiecka precyzja… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 11 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Niemiecka precyzja… Heh, przypomina mi się wizyta lata temu u jednego bardzo przeciętnego dostawcy niemieckiego (made with pride...) Kiedy zapytaliśmy skąd różnice między ich produktem a włoskim (wloski znakomitej jakości, praktycznie niezniszczalny) dumny zarechotał "italian engineering" , które akurat w tym przypadku było lata świetlne przed german 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2023 Manley. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) Czy ktoś zna ten CD player? Krell KPS 20 i Oczami już go kupiłem 😍 Edytowano 30 kwietnia 2023 przez Bebop 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 Wygląda ,,pancernie,,😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 Sympatyczne Focale. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Żeby to jeszcze grało 🤨😊 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Komuś się spodobało jak grają i to bardzo. https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/2820-scala-utopia-evo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 @kaczadupazachęcam a wręcz namawiam na wystawę AVS, będą takie Focale i wiele innych konstrukcji, również droższych. Posłuchasz, popatrzysz na ceny, wrócisz do domu i się uśmiechniesz pod nosem jak to gra 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 19 minut temu, kaczadupa napisał: Komuś się spodobało jak grają i to bardzo. https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/2820-scala-utopia-evo Przezabawne 😊 Ale Ty nie słuchałeś prawda ? Ile jeszcze na recenzjach będziesz jechał . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 12 minut temu, soberowy napisał: Posłuchasz, popatrzysz na ceny, wrócisz do domu i się uśmiechniesz pod nosem jak to gra Rozumiem. Jednak przez pryzmat słuchawek Focala, które miałem przyjemność poznać wierzę, że i ich głośniki potrafią zrobić kapitalne wrażenie. Oczywiście nie na każdym. Za to przyznasz chyba, że ocznie są przynajmniej "jakieś". 2 minuty temu, Dedal75 napisał: Ile jeszcze na recenzjach będziesz jechał . Warto przeczytać tę reckę nawet nie ze względu na konkretne Focale... Kończę i rozumiem, że nikomu ten Focal na AVS się nie spodobał. Luzik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 (edytowany) Szczerze mówiąc nie interesuje się rzeczami, na które mnie nie stać, nie czuje takiej potrzeby. Taki przykład, jeżdżę Skoda Superb ale nie konfiguruje na stronie Aston Martina, co więcej nawet nie mam ochoty jechać do salonu w nim posiedzieć Edytowano 1 maja 2023 przez soberowy 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 To nie chodzi o to Adam 🤔 Jeśli słuchałem i mi nie podeszły to po przeczytaniu recki nie zaczną mi się nagle podobać 🤷 No chyba że Ty tak masz . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 4 minuty temu, soberowy napisał: Szczerze mówiąc nie interesuje się rzeczami, na które mnie nie stać, nie czuje takiej potrzeby Spoko. A ja tam lubię wiedzieć co ludzie potrafią stworzyć mając do dyspozycji najnowocześniejsze technologie, nawet jak finalnie to nie gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 49 minut temu, kaczadupa napisał: Spoko. A ja tam lubię wiedzieć co ludzie potrafią stworzyć mając do dyspozycji najnowocześniejsze technologie, nawet jak finalnie to nie gra. Pytanie tylko jaka "nowoczesna technologia" została użyta do stworzenia tych kolumn? Rozumiem, że dostajemy produkt ekskluzywny, produkowany w niewielkiej liczbie egzemplarzy, w ładnej obudowie i z wysokiej jakości przetwornikami. Ale czy realnie jest to tyle warte? Czy nie jest przypadkiem tak, że audiofile to najbardziej naiwna grupa nabywców, którym wystarczy szczypta niesamowitych historii o tym jak to czy tamto gra i już są w stanie zapomnieć o masie ważniejszych rzeczy, byle tylko zdobyć upragnioną zabawkę. Inną kwestią jest fakt, że kupując takie kolumny powinniśmy mieć je gdzie wstawić. Chociaż patrząc na przykład na japońskich audiofili, wcale bym się nie zdziwił, że właściciele tych focali trzymają je w 30 metrowych kawalerkach. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Z pewnością ocznie robią wrażenie więc znalazły się w odpowiednim miejscu na forum. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 1 godzinę temu, soberowy napisał: Szczerze mówiąc nie interesuje się rzeczami, na które mnie nie stać, nie czuje takiej potrzeby. Taki przykład, jeżdżę Skoda Superb ale nie konfiguruje na stronie Aston Martina, co więcej nawet nie mam ochoty jechać do salonu w nim posiedzieć Podobnie jak ja. Ale przyznam się, że zawsze lubię patrzeć na jedną półkę wyżej w stosunku do tego, co mam, na zasadzie: może kiedyś... Ale tymczasem są inne potrzeby, w tym wymiana 12 letniej Skody (niestety nie jest to Superb) na coś nowszego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 54 minuty temu, KrólKiczu napisał: Pytanie tylko jaka "nowoczesna technologia" została użyta do stworzenia tych kolumn? Rozumiem, że dostajemy produkt ekskluzywny, produkowany w niewielkiej liczbie egzemplarzy, w ładnej obudowie i z wysokiej jakości przetwornikami. Ale czy realnie jest to tyle warte? Czy nie jest przypadkiem tak, że audiofile to najbardziej naiwna grupa nabywców, którym wystarczy szczypta niesamowitych historii o tym jak to czy tamto gra i już są w stanie zapomnieć o masie ważniejszych rzeczy, byle tylko zdobyć upragnioną zabawkę. Inną kwestią jest fakt, że kupując takie kolumny powinniśmy mieć je gdzie wstawić. Chociaż patrząc na przykład na japońskich audiofili, wcale bym się nie zdziwił, że właściciele tych focali trzymają je w 30 metrowych kawalerkach. Tak na marginesie. Jeżeli ktoś używa określenia "nowoczesna technologia" to mam nieśmiałą pewność, że chce mnie, kolokwialnie mówiąc "orżnąć". Wziął mnie za kolejnego ciemnego jak tabaka w rogu klienta i zapewne sam nie wie o czym mówi, czyli nie mamy żadnej platformy porozumienia. Audiofile to Kościół. Są osoby ceniące dobry dźwięk i nie chcę ich nazywać w sposób mający pejoratywny wydźwięk, ale audiofile to rzeczywiście wyznawcy niedoścignionego, upragnionego i za każdym razem chwalonego pod niebiosa bożka. Z psychologicznego punktu widzenia to jedna z grup mających cechy nawet sekty. W podobnym zabarwieniu są np. płaskoziemcy. Gardzą - to odpowiednie określenie, nauką w imię swoich wierzeń. Gardzą nie tylko fizyką, ale wieloma naukami o człowieku, pochodnymi neurologii czy psychologii. Przynależność do Kościoła ma oczywiste konsekwencje, także w dziedzinie marketingu. Wystarczy pochwała ze strony guru i już dany sprzęt ma "imprimatur", jest właściwy dla rozwoju wiary. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 To ja może inaczej. Audio to ma być zabawa i przyjemność. Przyjemność dla każdego, tego który zarabia 100kzł miesięcznie i tego co zarabia 3,7kzł miesięcznie. Dla każdego coś dobrego 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 5 godzin temu, soberowy napisał: Aston Martina, co więcej nawet nie mam ochoty jechać do salonu w nim posiedzieć Najpiękniejsze auto pod słońcem 🤩 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts