tomek4446 Napisano 1 października 2021 Napisano 1 października 2021 Z tym wzmocnieniem to jest faktycznie bardzo różnie. W pre WBA głośno robi się od 10.30 , natomiast aby podłączyć RME / jako pre/ do końcówki BC Acoustique musiałem zastosować tłumiki obniżające poziom sygnału , bo nawet minimalne przekręceni gałki volume i było już cholernie głośno. Ale o co chodzi z tą 11-tą to też nie kumam. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 1 października 2021 Napisano 1 października 2021 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: A w Unisonie "zero" jest na godzinie trzeciej. Dobrze chociaż, że kręci się tę samą stronę aby podkręcić głośność. 😉 No widzisz jaki bajer 🤭 . Pzdr Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 1 października 2021 Napisano 1 października 2021 26 minut temu, tomek4446 napisał: zastosować tłumiki obniżające poziom sygnału co to takie? może bym potrzebował Odpisz, cytując
Dedal Napisano 1 października 2021 Napisano 1 października 2021 I pójdzie teraz fama że w Haiku po 11 fajerwerki a nie jak w sylwestra o 12 tej 😂HAHA . Pzdr Odpisz, cytując
Amarok Napisano 1 października 2021 Napisano 1 października 2021 Ja na swoim wzmacniaczu (nie Haiku 😀) nigdy do jedenastej nie dokręciłem, przed 10 już jest dość głośno. Może czas spróbować, może też będą fajerwerki 😋, w końcu do sylwka co raz bliżej. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 1 października 2021 Autor Napisano 1 października 2021 (edytowany) Kurczę, fajne są te hybrydy. Będzie albo Bright, albo Unico Primo! Edytowano 1 października 2021 przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując
Asia Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 Jeśli to istotne to, jak już zauważyłeś, radiatory Bright-a mocno się grzeją. Latem namierzyłam 47 stopni. No i tną skórę jak żyletki. Natomiast bardzo łatwo wymienić lampki - wystarczy odkręcić sześć śrubek i voila'. A jak pilot w Unison Primo? Ja się generalnie wyleczyłam z pilotów. I tak leży koło wzmacniacza więc.. . Najlepiej działał pilot z RME, ale dac nie został. 1 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 Sol2 jeszcze cieplejszy . Faktycznie ostre te radiatory . A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem . Pzdr Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 2 października 2021 Autor Napisano 2 października 2021 45 minut temu, Asia napisał: Jeśli to istotne to, jak już zauważyłeś, radiatory Bright-a mocno się grzeją. Ten typ widocznie tak ma. Ale za to są piękne🙂. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 7 minut temu, Dedal75 napisał: A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem ciekawe , @Asia też coś o tym wspominała. U mnie jest idealnie, ciekawe czy to osobnicze preferencje czy coś zmienili Odpisz, cytując
Asia Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 Tak, mnie też się podobają. Raczej chodzi bezpieczeństwo mocno nieletnich, jeśli takowi mogą się trafić. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 2 października 2021 Autor Napisano 2 października 2021 48 minut temu, Asia napisał: A jak pilot w Unison Primo? Jak dla mnie - pomyłka, ani to ładne, ani funkcjonalne, bo po co mu tyle przycisków, skoro aktywne są chyba 4? Leży w pudełku. Ale przyznaję, że głośnością operuje dokładnie. 10 minut temu, Dedal75 napisał: A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem . Pzdr W mojej opinii, zarówno precyzja dzusłania potencjometru jaki i same odczucia podczas cichego słuchania są lepsze w Unico Primo. Odpisz, cytując
Asia Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 Taki sam jak ten? Jeszcze pytanie - czy przy przełączaniu źródła Unico tak pstryka? W Due słychać było przełącznik, trochę wkurzające, ale do przeżycia. Co do cichego odsłuchu to faktycznie ciężko ustawić, najlepiej, jak pisałam wyżej, szło sterowanie poprzez RME. 14 minut temu, Fafniak napisał: czy coś zmienili Bardzo prawdopodobne, ale nie potrafię znaleźć informacji co to za potencjometr. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 2 października 2021 Autor Napisano 2 października 2021 19 minut temu, Asia napisał: Taki sam jak ten? 983 kB · 0 downloads Jeszcze pytanie - czy przy przełączaniu źródła Unico tak pstryka? W Due słychać było przełącznik, trochę wkurzające, ale do przeżycia. Tak. Dokładnie taki sam pilot. Jeśli masz na myśli pstrykanie, które powoduje sam mechanizm selektora (na froncie jest gałka połączona prętem z tyłem wzmacniacza), to tak, to słychać 🙂. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 23 minuty temu, Asia napisał: najlepiej, jak pisałam wyżej, szło sterowanie poprzez RME. Zgadza się. Dodatkowo lepsza jakość niż pre w moim wzmacniaczu Odpisz, cytując
Dedal Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 (edytowany) No ale nie mylmy pojęć Marcinie 😏 wyjście z Rme jako przedwzmacniacz na integre lub bezpośrednio na końcówkę mocy w integrze to nie to samo 😉 . Pzdr 51 minut temu, Asia napisał: Bardzo prawdopodobne, ale nie potrafię znaleźć informacji co to za potencjometr. To chyba niebieski Alps ale ręki nie dam sobie uciąć . 59 minut temu, Fafniak napisał: ciekawe , @Asia też coś o tym wspominała. U mnie jest idealnie, ciekawe czy to osobnicze preferencje czy coś zmienili Czyżbyś też nabył Haiku ? Edytowano 2 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 11 minut temu, Dedal75 napisał: Czyżbyś też nabył Haiku ? jakiś czas temu Odpisz, cytując
Asia Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 To Marcin naprowadził mnie na Haiku, wprawdzie była mowa o Sol i Fyne, ale to był ten trop. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 31 minut temu, Dedal75 napisał: No ale nie mylmy pojęć Marcinie 😏 wyjście z Rme jako przedwzmacniacz na integre lub bezpośrednio na końcówkę mocy w integrze to nie to samo 😉 . Pzdr Nie da się pomylić, taka jest różnica 🤪 Pzdr Jak sterują głośnością w Cyrusie, Adi na 0dB Odpisz, cytując
Asia Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 Generalnie świetne urządzenie w bardzo dobrej cenie, tylko dźwięk na wyjściu nie dla mnie. Ale funkcjonalność na medal. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 58 minut temu, Dedal75 napisał: To chyba niebieski Alps ale ręki nie dam sobie uciąć . Dużo starych wzmacniaczy ma te potencjometry. Mój leciwy marantz też. Wyregulowanie głośności za pomocą pilota na tych wzmacniaczach, graniczy z cudem. Ale ręczne kręcęnie gałką też ma swój urok 🙂. 1 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: Nie da się pomylić, taka jest różnica 🤪 Pzdr Jak sterują głośnością w Cyrusie, Adi na 0dB No u mnie ADI z Atollem AM 200se nie zagrało . Pzdr Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Napisano 2 października 2021 29 minut temu, Dedal75 napisał: No u mnie ADI z Atollem AM 200se nie zagrało . Pzdr Wiem 😁 Adi ciężko w pasować w system bo jest jeszcze ostrzejsze i bardziej detaliczne niż Topping D90. U mnie to akurat zaleta, ale 80 procentom się ten dźwięk nie zgra 👍 Pozdrowienia Ps, napisz mi adres jeszcze raz, bo się do niego nie przekopie 😉 Adi zostaje u mnie na dłużej, może już docelowo... Jak znowu coś innego kupię proszę o publiczne wypomnienie 😂 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Napisano 6 października 2021 Z wielkim żalem odesłałem Unico Primo i zdecydowałem się na pewien (ryzykowny?) eksperyment. Kupiłem w ciemno, w dobrej cenie używany wzmacniacz. To znaczy może nie tak do końca w ciemno, ponieważ 2 tygodnie temu słuchałem jego młodszej wersji... 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Napisano 6 października 2021 Ej, on naprawdę zaczyna grać od godziny jedenastej na potencjometrze... 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts