Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Z tym wzmocnieniem to jest faktycznie bardzo różnie. W pre WBA głośno robi się od 10.30 , natomiast aby podłączyć RME / jako pre/ do końcówki BC Acoustique musiałem zastosować tłumiki obniżające poziom sygnału , bo nawet minimalne przekręceni gałki volume i było już cholernie głośno. Ale o co chodzi z tą 11-tą to też nie kumam.

20211001_202104.jpg

Napisano

Jeśli to istotne to, jak już zauważyłeś, radiatory Bright-a mocno się grzeją. Latem namierzyłam 47 stopni.
No i tną skórę jak żyletki.
Natomiast bardzo łatwo wymienić lampki - wystarczy odkręcić sześć śrubek i voila'.

A jak pilot w Unison Primo?

Ja się generalnie wyleczyłam z pilotów. I tak leży koło wzmacniacza więc.. ;) . Najlepiej działał pilot z RME, ale dac nie został.

Napisano
7 minut temu, Dedal75 napisał:

A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem

ciekawe , @Asia też coś o tym wspominała. U mnie jest idealnie, ciekawe czy to osobnicze preferencje czy coś zmienili

Napisano
48 minut temu, Asia napisał:

A jak pilot w Unison Primo?

Jak dla mnie - pomyłka, ani to ładne, ani funkcjonalne, bo po co mu tyle przycisków, skoro aktywne są chyba 4? Leży w pudełku. Ale przyznaję, że głośnością operuje dokładnie.

10 minut temu, Dedal75 napisał:

A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem . Pzdr

W mojej opinii, zarówno precyzja dzusłania potencjometru jaki i same odczucia podczas cichego słuchania są lepsze w Unico Primo.

Napisano

Taki sam jak ten?

Jeszcze pytanie - czy przy przełączaniu źródła Unico tak pstryka? W Due słychać było przełącznik, trochę wkurzające, ale do przeżycia.

Co do cichego odsłuchu to faktycznie ciężko ustawić, najlepiej, jak pisałam wyżej, szło sterowanie poprzez RME.

14 minut temu, Fafniak napisał:

czy coś zmienili

Bardzo prawdopodobne, ale nie potrafię znaleźć informacji co to za potencjometr.

Napisano
19 minut temu, Asia napisał:

Taki sam jak ten? 983 kB · 0 downloads

Jeszcze pytanie - czy przy przełączaniu źródła Unico tak pstryka? W Due słychać było przełącznik, trochę wkurzające, ale do przeżycia.

Tak. Dokładnie taki sam pilot.

Jeśli masz na myśli pstrykanie, które powoduje sam mechanizm selektora (na froncie jest gałka połączona prętem z tyłem wzmacniacza), to tak, to słychać 🙂.

Napisano (edytowany)

No ale nie mylmy pojęć Marcinie 😏 wyjście z Rme jako przedwzmacniacz na integre lub bezpośrednio na końcówkę mocy w integrze to nie to samo 😉 . Pzdr

51 minut temu, Asia napisał:

Bardzo prawdopodobne, ale nie potrafię znaleźć informacji co to za potencjometr.

To chyba niebieski Alps ale ręki nie dam sobie uciąć .

59 minut temu, Fafniak napisał:

ciekawe , @Asia też coś o tym wspominała. U mnie jest idealnie, ciekawe czy to osobnicze preferencje czy coś zmienili

Czyżbyś też nabył Haiku ?

Edytowano przez Dedal75
Napisano
31 minut temu, Dedal75 napisał:

No ale nie mylmy pojęć Marcinie 😏 wyjście z Rme jako przedwzmacniacz na integre lub bezpośrednio na końcówkę mocy w integrze to nie to samo 😉 . Pzdr

Nie da się pomylić, taka jest różnica 🤪 Pzdr 

Jak sterują głośnością w Cyrusie, Adi na 0dB

Napisano
58 minut temu, Dedal75 napisał:

To chyba niebieski Alps ale ręki nie dam sobie uciąć .

Dużo starych wzmacniaczy ma te potencjometry. Mój leciwy marantz też. Wyregulowanie głośności za pomocą pilota na tych wzmacniaczach, graniczy z cudem. Ale ręczne kręcęnie gałką też ma swój urok 🙂.

Napisano
29 minut temu, Dedal75 napisał:

No u mnie ADI z Atollem AM 200se nie zagrało . Pzdr

Wiem 😁 Adi ciężko w pasować w system bo jest jeszcze ostrzejsze i bardziej detaliczne niż Topping D90. U mnie to akurat zaleta, ale 80 procentom się ten dźwięk nie zgra 👍

Pozdrowienia

Ps, napisz mi adres jeszcze raz, bo się do niego nie przekopie 😉

Adi zostaje u mnie na dłużej, może już docelowo... Jak znowu coś innego kupię proszę o publiczne wypomnienie 😂

Napisano

Z wielkim żalem odesłałem Unico Primo i zdecydowałem się na pewien (ryzykowny?) eksperyment. Kupiłem w ciemno, w dobrej cenie używany wzmacniacz. To znaczy może nie tak do końca w ciemno, ponieważ 2 tygodnie temu słuchałem jego młodszej wersji...

IMG_20211006_110644.jpg