tomek4446 Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Z tym wzmocnieniem to jest faktycznie bardzo różnie. W pre WBA głośno robi się od 10.30 , natomiast aby podłączyć RME / jako pre/ do końcówki BC Acoustique musiałem zastosować tłumiki obniżające poziom sygnału , bo nawet minimalne przekręceni gałki volume i było już cholernie głośno. Ale o co chodzi z tą 11-tą to też nie kumam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: A w Unisonie "zero" jest na godzinie trzeciej. Dobrze chociaż, że kręci się tę samą stronę aby podkręcić głośność. 😉 No widzisz jaki bajer 🤭 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 26 minut temu, tomek4446 napisał: zastosować tłumiki obniżające poziom sygnału co to takie? może bym potrzebował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 I pójdzie teraz fama że w Haiku po 11 fajerwerki a nie jak w sylwestra o 12 tej 😂HAHA . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 1 października 2021 Udostępnij Napisano 1 października 2021 Ja na swoim wzmacniaczu (nie Haiku 😀) nigdy do jedenastej nie dokręciłem, przed 10 już jest dość głośno. Może czas spróbować, może też będą fajerwerki 😋, w końcu do sylwka co raz bliżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2021 (edytowany) Kurczę, fajne są te hybrydy. Będzie albo Bright, albo Unico Primo! Edytowano 1 października 2021 przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Jeśli to istotne to, jak już zauważyłeś, radiatory Bright-a mocno się grzeją. Latem namierzyłam 47 stopni. No i tną skórę jak żyletki. Natomiast bardzo łatwo wymienić lampki - wystarczy odkręcić sześć śrubek i voila'. A jak pilot w Unison Primo? Ja się generalnie wyleczyłam z pilotów. I tak leży koło wzmacniacza więc.. . Najlepiej działał pilot z RME, ale dac nie został. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Sol2 jeszcze cieplejszy . Faktycznie ostre te radiatory . A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 45 minut temu, Asia napisał: Jeśli to istotne to, jak już zauważyłeś, radiatory Bright-a mocno się grzeją. Ten typ widocznie tak ma. Ale za to są piękne🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 7 minut temu, Dedal75 napisał: A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem ciekawe , @Asia też coś o tym wspominała. U mnie jest idealnie, ciekawe czy to osobnicze preferencje czy coś zmienili Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Tak, mnie też się podobają. Raczej chodzi bezpieczeństwo mocno nieletnich, jeśli takowi mogą się trafić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 48 minut temu, Asia napisał: A jak pilot w Unison Primo? Jak dla mnie - pomyłka, ani to ładne, ani funkcjonalne, bo po co mu tyle przycisków, skoro aktywne są chyba 4? Leży w pudełku. Ale przyznaję, że głośnością operuje dokładnie. 10 minut temu, Dedal75 napisał: A jak u was z najniższymi poziomami głośności ? Bo podczas nocnego słuchania miałem trochę problem z cichym ustawieniem . Pzdr W mojej opinii, zarówno precyzja dzusłania potencjometru jaki i same odczucia podczas cichego słuchania są lepsze w Unico Primo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Taki sam jak ten? Jeszcze pytanie - czy przy przełączaniu źródła Unico tak pstryka? W Due słychać było przełącznik, trochę wkurzające, ale do przeżycia. Co do cichego odsłuchu to faktycznie ciężko ustawić, najlepiej, jak pisałam wyżej, szło sterowanie poprzez RME. 14 minut temu, Fafniak napisał: czy coś zmienili Bardzo prawdopodobne, ale nie potrafię znaleźć informacji co to za potencjometr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 2 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2021 19 minut temu, Asia napisał: Taki sam jak ten? 983 kB · 0 downloads Jeszcze pytanie - czy przy przełączaniu źródła Unico tak pstryka? W Due słychać było przełącznik, trochę wkurzające, ale do przeżycia. Tak. Dokładnie taki sam pilot. Jeśli masz na myśli pstrykanie, które powoduje sam mechanizm selektora (na froncie jest gałka połączona prętem z tyłem wzmacniacza), to tak, to słychać 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 23 minuty temu, Asia napisał: najlepiej, jak pisałam wyżej, szło sterowanie poprzez RME. Zgadza się. Dodatkowo lepsza jakość niż pre w moim wzmacniaczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 (edytowany) No ale nie mylmy pojęć Marcinie 😏 wyjście z Rme jako przedwzmacniacz na integre lub bezpośrednio na końcówkę mocy w integrze to nie to samo 😉 . Pzdr 51 minut temu, Asia napisał: Bardzo prawdopodobne, ale nie potrafię znaleźć informacji co to za potencjometr. To chyba niebieski Alps ale ręki nie dam sobie uciąć . 59 minut temu, Fafniak napisał: ciekawe , @Asia też coś o tym wspominała. U mnie jest idealnie, ciekawe czy to osobnicze preferencje czy coś zmienili Czyżbyś też nabył Haiku ? Edytowano 2 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 11 minut temu, Dedal75 napisał: Czyżbyś też nabył Haiku ? jakiś czas temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 To Marcin naprowadził mnie na Haiku, wprawdzie była mowa o Sol i Fyne, ale to był ten trop. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 31 minut temu, Dedal75 napisał: No ale nie mylmy pojęć Marcinie 😏 wyjście z Rme jako przedwzmacniacz na integre lub bezpośrednio na końcówkę mocy w integrze to nie to samo 😉 . Pzdr Nie da się pomylić, taka jest różnica 🤪 Pzdr Jak sterują głośnością w Cyrusie, Adi na 0dB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 Generalnie świetne urządzenie w bardzo dobrej cenie, tylko dźwięk na wyjściu nie dla mnie. Ale funkcjonalność na medal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 58 minut temu, Dedal75 napisał: To chyba niebieski Alps ale ręki nie dam sobie uciąć . Dużo starych wzmacniaczy ma te potencjometry. Mój leciwy marantz też. Wyregulowanie głośności za pomocą pilota na tych wzmacniaczach, graniczy z cudem. Ale ręczne kręcęnie gałką też ma swój urok 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 4 godziny temu, marcinmarcin napisał: Nie da się pomylić, taka jest różnica 🤪 Pzdr Jak sterują głośnością w Cyrusie, Adi na 0dB No u mnie ADI z Atollem AM 200se nie zagrało . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 października 2021 Udostępnij Napisano 2 października 2021 29 minut temu, Dedal75 napisał: No u mnie ADI z Atollem AM 200se nie zagrało . Pzdr Wiem 😁 Adi ciężko w pasować w system bo jest jeszcze ostrzejsze i bardziej detaliczne niż Topping D90. U mnie to akurat zaleta, ale 80 procentom się ten dźwięk nie zgra 👍 Pozdrowienia Ps, napisz mi adres jeszcze raz, bo się do niego nie przekopie 😉 Adi zostaje u mnie na dłużej, może już docelowo... Jak znowu coś innego kupię proszę o publiczne wypomnienie 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 Z wielkim żalem odesłałem Unico Primo i zdecydowałem się na pewien (ryzykowny?) eksperyment. Kupiłem w ciemno, w dobrej cenie używany wzmacniacz. To znaczy może nie tak do końca w ciemno, ponieważ 2 tygodnie temu słuchałem jego młodszej wersji... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 Ej, on naprawdę zaczyna grać od godziny jedenastej na potencjometrze... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts