PanPutka Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Tak no masz rację, bo zaraz podejrzenia mogą być różne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Nie ma to jak propozycja kolumn, które finalnie są na sprzedaż przez polecającego. Rada na pewno jest wiarygodna... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 (edytowany) @muzofan masz coś przeciw sprzedaży wśród forumowiczów? Przynajmniej wiadomo od kogo się kupuje, a w razie wtopy jest do kogo zwrócić się o zwrot kasy. No chyba, że jesteś zdania że lepiej kupować od zupełnie obcych osób które sprzedawany sprzęt przywiozły przed dwoma dniami z wystawki w Niemczech niż od osób które swój sprzęt używaly czasem przez kilka lat. i moga wiele o nim powiedziec. Twój wybór. Pozdrawiam. Edytowano 2 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Też Ci polecam sprawdzić DDRC nie wiem czy będzie to rozwiązanie u Ciebie. Ale to nie jest drogie urzadzenie a jako sam DAC też gra naprawdę zaskakująco dobrze. Co do kolumn moim zdaniem Audio Physic i Monitor audio. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 3 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2021 (edytowany) Dzięki, Zastanawiam się tylko jak to podłączyć bym nadal mógł korzystać z tidala Edytowano 19 września 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 To jest dac, Więc jakie kolwiek źródło cyfrowe czy analogowe możesz do niego puścić aby sygnał jedynie przez niego przelatywał. To nie jest problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Nie ma problemu aby DDRC wstawić miedzy CD a Atola, natomiast chcąc korzystać ze steamera, USB i radia internetowego, niestety się nie da. Sam to przerabiam ze swoim Naim Atomem. Po gwarancji, jeśli jeszcze będzie mi się chciało, będę próbował podpiąć się z DDRC do sygnału cyfrowego wewnątrz Atoma. Teoretycznie to niby proste, wystarczy ścieżkę cyfrową przeciąć i wpiąć się DDRC. Ale praktycznie to może być problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 (edytowany) Super pomysł. Jak znajdziesz takiego magika co się podejmie takiego wpięcia to daj znać. To by rozwiązało moj problem. Edytowano 19 września 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 (edytowany) Ja bym tego nie robił, imho zbyt duże ryzyko i nie chodzi mi tu o sprawy gwarancyjne. Jeśli już to DSP jest nieodzowne, to ja na Waszym miejscu zmieniłbym sprzęt, ale cóż - ile osób, tyle opinii... Edytowano 19 września 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Korzystając z uprzejmości kolegi Romana (Regi) mam w domu jego Chario. Słucham ich juz od wczesnego ranka i powiem wam ze jestem zaskoczony ich rasowym brzmieniem. O wnioskach jeszcze nic nie napisze bo dam im się w spokoju rozegrać, a pozatym niedługo przyjdzie do mnie taki jeden zlotouchy miglanc z dużym doświadczeniem i nie chce mu nic sugerować. Dziękuję Tobie Romanie za zaproszenie i możliwość posłuchania Twoich zabawek. Nigdy jeszcze nie słyszałem takich zestawów i już teraz znam kierunek tej drogi. Jeszcze raz dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 @halik - przesadzasz. To zaledwie kilka starych klamotów. A, że grają trochę inaczej niż większość obecnych marketowych produktów, to juz takie moje skrzywienie😉, że wolę stare od nowego. Pozdrawiam. Rega. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) @misiek x dzieki takim jak Kolega z postu nr 27 tego tematu, to wyłącznie nowe ze sklepu zasługują na zainteresowanie, a jesli ktoś ośmieli się zaproponować coś co zna to zaraz zostanie posądzony o usiłowanie wmuszenia i jest niewiarygodny. Edytowano 19 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Rega, tu nie do końca chodzi o starość tych klamotów. Trzeba wziąć pod uwagę, że kiedyś te klamoty kosztowały więcej niż te obecne kolumny do tych 5kzł. Oczywiście technika poszła do przodu ale nie na tyle żeby tą różnicę w cenie zniwelować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Też właśnie zastanawiam się czy przy zmianie kolumn pójść właśnie w używane, czy w nowe. Co do używek to jednak też trzeba wiedzieć jakie są warte zainteresowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 @audiowit - ja to wiem, ale mam coraz większą pewność że moje przekonanie i posty na forum (coraz rzadsze) to ,,wołanie na puszczy,, bo teraz liczy sie bluetooth i biały kolor , a nie jakość. Przykre, ale prawdziwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Rega, teraz jakość też jest. Tylko, że trzeba za nią zapłacić. Dawniej też tak było. Przecież 107 kosztowały tyle co mini. Dawniej też było dużo szrotu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) Oczywiście , że tak. Jakość jest. Za odpowiednią kasę. Tylko, że dla przecietnego zjadacza chleba, jakich na tym forum jest większość, a którzy chcą jakiejś tam jakości, trochę wyższej niż niska, to alternatywą jest właśnie sprzęt używany, a tu ...... pierwszy post na forum, pytanie o sprzęt i warunek - musi być nowy i biały bo.... żona nie pozwoli na inny dlatego że...... do ścierki w kuchni nie pasuje😋. No, rece opadaja i nawet odpisać sie nie chce. Oczywiście trochę ubarwiłem, ale tak jest bardzo często. Edytowano 19 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Romek, nie każdy ma podejście takie jak my. Dla niektórych znaczenie ma dźwięk, dla innych funkcjonalność czy wygląd. Daj spokój. Ich sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 3 godziny temu, halik napisał: Dziękuję Tobie Romanie za zaproszenie i możliwość posłuchania Twoich zabawek. Nigdy jeszcze nie słyszałem takich zestawów i już teraz znam kierunek tej drogi. I ja tam byłem, Pinacoladę piłem i paroma sprzętami się zachwyciłem (najbardziej JBL L86 zasilanymi prototypowym wzmacniaczem lampowym). Jednak największe wrażenie zrobiła na mnie barwna osobowość przemiłego gospodarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Kurczę, to można tak po prostu wprosić się do kolegi @Rega 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Koledzy proszę! Nadmiar cukru szkodzi mojej osobowości i źle działa na moje ego😉. A poza tym to każdy kto chce mnie odwiedzić jest mile widzany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 A która to część Polski? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 Zachodniopomorskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) 46 minut temu, Rega napisał: Koledzy proszę! Nadmiar cukru To nie cukr. Było bardzo sympatycznie a przede wszystkim pouczająco. Ja tam juz sie praszam na zaś. Kefy miazga. Czuć bylo potęgę i jakość od pierwszego akordu. Edytowano 19 września 2021 przez halik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2021 Udostępnij Napisano 19 września 2021 (edytowany) @halikTy nie musisz się wpraszać. Zawsze jesteś mile widziany. Edytowano 19 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts