Skocz do zawartości

Jakie kable głośnikowe do Yamaha R-N602 + Wharfedale 11.2

Recommended Posts

Napisano
6 minut temu, Piotrexed napisał:

Dzień dobry. Jak w temacie. Poproszę o doradzenie jakie kable wybrać do tego zestawu. 

No i się zacznie ! :)

A poważnie to wrzuć sobie w opcji " szukaj" na Allegro kable głośnikowe , wpisz w filtrach Swój budżet i zobacz co wyskoczy.

Następnie sprawdź czy to co wyskoczyło jest z miedzi , ma pożądaną długość i masz gotowca.

Napisano
3 minuty temu, tomek4446 napisał:

No i się zacznie ! :)

A poważnie to wrzuć sobie w opcji " szukaj" na Allegro kable głośnikowe , wpisz w filtrach Swój budżet i zobacz co wyskoczy.

Następnie sprawdź czy to co wyskoczyło jest z miedzi , ma pożądaną długość i masz gotowca.

Tylko ja właśnie nie wiem jaki budżet przeznaczyć na kable. 

Napisano (edytowany)

Polecam kable z miedzi beztlenowej o średnicy 2,5 mm (4mm to przesada!) takich firm jak Adam Hall, QED, Klotz, itp. Dużo osób chwali polskie Melodika. Pamiętaj o odpowiednich końcówkach. Przykładowo banany szczególnie polecane są od Nakamichi (z tych tanich). Z kablami do sprzętu budżetowego nie ma co przesadzać! Więc powinieneś się zamknąć w 200-300 zł za nowy komplet.

Edytowano przez Tweeter2016
Napisano
55 minut temu, tomek4446 napisał:

Czy te Bedea będą dużo lepsze od Linn? Tamtych rozczapierzonych raczej nie wezmę.  

Napisano
1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

Pamiętaj o odpowiednich końcówkach. Przykładowo banany szczególnie polecane są od Nakamichi (z tych tanich). Z kablami do sprzętu budżetowego nie ma co przesadzać! Więc powinieneś się zamknąć w 200-300 zł za nowy komplet.

Końcówki tylko ułatwiają podłączanie, ale czasami mogą też psuć dźwięk. Także gołe druty w zupełności wystarczą i nie ma co sobie tym głowy zawracać.

Napisano
2 godziny temu, Piotrexed napisał:

Czy te Bedea będą dużo lepsze od Linn?

Fakt , wszyscy mi zawsze powtarzali , że Linn gra tylko z Linnem , w przypadku kabli może być podobnie :) 

Wg. mnie jakiekolwiek miedziane kupisz będzie ok. Proponuję zacząć od zakupu tych tańszych. Droższe będziesz mógł zawsze wypożyczyć w Salonie i potem porównać.

Napisano
10 minut temu, Kraft napisał:

A ja mam dwa kable Melodiki (4 mm2 i 2,5 mm2) i grają. Podoba mi się, że są dość elastyczne i miękkie, mimo dodatkowej grubej żyły w środku.

Sam chciałeś ! :) 

Napisałem przecie , że irracjonalne. Sam mam długi kabelek Melodiki do suba , kabelek RCA - BNC , ale nie lubię i tyle. :)