S4Home Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Milo nam poinformować że właśnie w komplecie, prawdopodobnie jako pierwsi, powitaliśmy nowe modele Attessa Wzmacniacz zintegrowany: https://s4home.pl/wzmacniacze-tranzystorowe/roksan-attessa-integrated-amplifier.html Wzmacniacz zintegrowany z obsługą sieci: https://s4home.pl/wzmacniacze-tranzystorowe/roksan-attessa-streaming-amplifier.html Transport CD: https://s4home.pl/odtwarzacze-cd/roksan-attessa-cd-transport.html oraz Gramofon: https://s4home.pl/gramofony/roksan-attessa-turntable.html Do grona ciekawych nowych produktów wchodzi także NuPrime IDA-16 w nowej niższej cenie: https://s4home.pl/wzmacniacze-tranzystorowe/nuprime-ida-16.html Zapraszamy na odsłuch oraz po wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 @S4Home Jak pierwsze wrażenia z wzmacniaczy ? Granie podobne do K3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 No właśnie. Napiszcie jak pierwsze wrażenia i porównajcie z czymś w podobnym budżecie żeby mieć odniesienie czego się spodziewać po tych nowych budżetowcach Roksana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2021 Jeszcze go nie słuchałem. W salonie został podłączony do wygrzewania. Wtedy gra sobie w salce. Nie słuchamy, po prostu sobie leci. Wezmę go do domu i sprawdzę w domowych warunkach Chodź nie wiem czy się uda bo są już telefony o wypozyczenie. Wygląda na to że poznacie go wcześniej niż ja Ja jestem bardzo ciekaw apki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Appka to chyba po prostu BluOS tak jak w Node czy innych. Tylko do wstępnej konfiguracji potrzebna jest MaestroUnite Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 A mogło s4home zrobić mini spot podczas wygrzewania wzmaka dla forumowiczów by mogli nowość odsłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2021 Kolega został wczoraj dłużej i sobie odsłuchał. Poźniej do mnie dzwonił. Zanim wzmacniacz do Was wyjedzie. Faktycznie brzmienie to…. Roksan. Szerokość sceny, barwa to K3 z tym że ma delikatnie mniej kopa. Jeśli dobrze pamiętam K2 to wygląda że będzie to właśnie taki model. Wykonanie na wysokim poziomie, tu nie można było się przyczepić do żadnego Roksana. Apka dokładnie to BluOS, działa bez problemu i zwiech, intuicyjna. Ja poczekam na testy domowe. Ale to po Was. Natomiast wygląda że będziemy mieli bardzo dobry model na rynku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Zapowiada się solidnie. Dobry wygląd, komplet wejść, chyba najlepsza platforma do streamingu, bluetooth, dużo mocy. Jak dźwięk i wykonanie będą na poziomie to może być hit na długo. Piotr mógłbyś poprosić o sprawdzenie czy i jak da się wykorzystać USB z tyłu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Patrzę na zdjęcia,i on chyba nie ma USB ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 U nas także trwają testy i jedno jest pewne, że jest to brzmienie, do którego przyzwyczaił nas Roksan. Wygrzewamy od wczoraj i damy jeszcze czas do poniedziałku. K3 jest dynamiczniejszy i bardziej precyzyjny ale do funkcjonalności Attessa mu bardzo daleko, apka działa sprawnie i jest bardzo intuicyjna. Zapowiada się na prawdę bardzo dobry produkt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 5 minut temu, tomaz75 napisał: Patrzę na zdjęcia,i on chyba nie ma USB ? Przepraszam mój błąd, wersja ze streemingiem oczywiście posiada USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekWawa Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 (edytowany) WItam To ja się podepnę pod ten wątek bo ten sprzęt mnie zainteresował. Czekam na opinię ponieważ zastanawiam się nad sprzedażą mojego wzmacniacza DENON PMA1600NE wraz z odtwarzaczem sieciowym DNP 800 i zamianą tego zestawu właśnie na to: Wzmacniacz zintegrowany z obsługą sieci: https://s4home.pl/wzmacniacze-tranzystorowe/roksan-attessa-streaming-amplifier.html Kwestia tego czy nie będzie to opcja "zamienił stryjek siekierkę na kijek" Jak ktoś będzie już miał wyrobione zdanie na temat tego ROKSANA a zna brzmienie DENONA PMA1600 to prośba o kilka słów w tym wątku. Kolumny z jakimi gra Denon, jak i ewentualnie ma grać ten Roksan to KEF R7. Pozdrawiam Edytowano 8 października 2021 przez TomekWawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 (edytowany) 44 minuty temu, TomekWawa napisał: Kwestia tego czy nie będzie to opcja "zamienił stryjek siekierkę na kijek" Oczywiście, że tak. Swoją drogą ciekawe, co teraz napisze branża. Od lat trąbiła, że "amplituner/all-in-one nigdy nie zagra tak dobrze, jak czysty wzmacniacz". Przez lata lansowanie wspomnianej tezy było opłacalne, bo amplitunery były sprzętami tańszymi, z mniejszą marżą. Ale wiedziałem, że nadejdzie dzień, gdy rolę się odwrócą. Obecnie all-in-one zrobiły się już odpowiednio drogie i ekskluzywne. I co teraz? Z jednej strony chciałoby się teraz upchnąć kosztowne cacuszka, jak wspomniany Attessa, a z drugiej, jak tu namawiać posiadacza czystego wzmacniacza do zamiany, jak przez lata dyskredytowało się amplitunery (bo wiadomo, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego). Zobaczymy, jak chłopaki wybrną;) Edytowano 8 października 2021 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 (edytowany) A mi Branża często mówiła, żeby nie sugerować się ich opiniami a samemu słuchać. I wybierać tylko swoimi uszami. Kraft, dobrze wiesz, że cudów nie ma, wrzucenie wszystkiego w jeden klamot zawsze będzie miało negatywny wpływ na efekt finalny ale teraźniejsi audiofile chyba się tym nie przejmują i producenci to zauważyli. Wystarczy zerknąć na sukces rynkowy "Uniti" od Naima. Edytowano 8 października 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Mniej więcej jest zupełnie odwrotnie, to producent dostanie więcej za mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Attessa będzie nową linią czy zastąpi wkrótce K3? Attessa na pierwszy rzut oka dysponuje mocą niższa o 60W na kanał, modułem cyfrowym i niższą ceną - jak przy takim zestawieniu wypada jakość? Swoją drogą od września w K3 nie montują już modułu BT, skąd taki krok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 13 godzin temu, TomekWawa napisał: Kwestia tego czy nie będzie to opcja "zamienił stryjek siekierkę na kijek" Jak ktoś będzie już miał wyrobione zdanie na temat tego ROKSANA a zna brzmienie DENONA PMA1600 to prośba o kilka słów w tym wątku. Znam brzmienie Denona pma 1600 i akurat porównywałem Go z Roksanem K3 w warunkach domowych . Oba bardzo dobre wzmaki ale wtedy został Denon (aktualnie szukam dalej😁). Odsłuchać zawsze możesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevellan Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Czy Roksan Attessa będzie krokiem w dobrym kierunku w porównaniu do CXA81 i czy dobrze zagra z Pylonami Audio Diamond 28? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 Dnia 8.10.2021 o 09:54, Khedron napisał: 5500 zl za taki sobie wzmacniacz i kolejne 3 tys doplaty za wbudowany w to streamer? I pomyslec, ze rok temu za taka kwote dalo sie kupic Roksana K3 i Onkyo 6170 To akurat żadna nowość. Moim zdaniem jeśli mamy do wyboru ten sam produkt z lub bez sieci to różnica w cenie jest nieproporcjonalna. Zawsze tak było. Oprócz samego streamera płacisz za integrację ich w jednej obudowie. Dnia 8.10.2021 o 11:52, prezes83 napisał: Attessa będzie nową linią czy zastąpi wkrótce K3? Nie. To osobna linia. Panowie ale o czym jest mowa ? Roksana K2 był w ofercie 10 - 8 lat temu? Wtedy wszystko było tańsze. 16 godzin temu, nevellan napisał: Czy Roksan Attessa będzie krokiem w dobrym kierunku w porównaniu do CXA81 i czy dobrze zagra z Pylonami Audio Diamond 28? Moim zdaniem to krok w przód. Nie skok ale będzie lepiej. Z kolei jeśli porównać go do Denona 1600 to jest to produkt tej samej klasy. Nie zrobisz tutaj korku w przód. ALE przy twoich kolumnach może się okazać że po prostu bardziej ci spasuje. Dlatego zachęcamy do wypożyczenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 @Felix1 dokładnie. Mi już się trochę znudziło rozbijanie wszystkiego na osobne komponenty i uruchamianie oddzielnie, kilka pilotów, konwertery itd. Jeszcze gdyby ta atessa streaming miała HDMI i USB to w ogóle bym się nie przejmował niczym tylko wolałbym mieć wszystko w jednym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Zostawiając w spokoju samo brzmienie nowej zabawki Roksana, zastanawia mnie czy jego wygląd chwyci na rynku a w przypadku tego grajka i jemu podobnych gadżetów wygląd będzie decydował o popularności lub nie. Z takim Naim Atom, moim zdaniem, ocznie przegrywa przez nokaut w pierwszej rundzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 48 minut temu, kaczadupa napisał: Z takim Naim Atom, moim zdaniem, ocznie przegrywa przez nokaut w pierwszej rundzie. No właśnie tu wchodzą w grę gusta. Dla mnie generalnie stylistyka całej grupy Naim jest delikatnie mówiąc dziwna. Roksan dla mnie się broni. Inna sprawą sa technikalia i ceny. Trochę podobnie moim zdaniem w kolano strzelił sobie Creek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Wygląd to kwestia gustu, byli już tu na forum co im ten wzmacniacz się podobał. Ogólnie wzmacniacze pięknością nie grzeszą 😉. Bynajmniej dla mnie jednym ładniejszym jest Moon 240i którego w piątek mam mieć, więc będę miał okazję ocenić go wizualnie bezpośrednio. Obecnie mam Naima SX3 i w porównaniu z Atomem wygląda jak najbardziej poprawnie. 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 3 minuty temu, Khedron napisał: Ze wspolczesnych to Acuphase O tych nie wspomniałem, bo to całkiem już inna półka cenowa. Wygląd mają wyjątkowy i wystarczy raz na nie spojrzeć i się zapamięta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2021 20 godzin temu, Felix1 napisał: Różnica w cenie wynosi mniej więcej tyle, ile kosztuje np. Node 2, który ze względu na BluOS można chyba porównywać bezpośrednio z Atessą. Nie powiedziałbym, że to jest nieproporcjonalna różnica w cenie. Pytanie tylko, czy ktoś woli osobne klocki, czy integrę. No bo dostajesz BluOS. Ale to że taki streamer jest zitegrowany w wzmacniaczu jest droższe. Ze względu na wygląd. Do tego nas już producenci przyzwyczaili. 14 godzin temu, Khedron napisał: Czyli jak cos jest zintegrowane w jedej obudowie to za to zintegrowanie sie doplaca, tak? Dokładnie tak. 14 godzin temu, Khedron napisał: To jakim cudem za rozdzielenie np wzmacniacza i przedwzmacniacza ktos zada doplaty i jeszcze bezczelnie twierdzi, ze to podnosi jakosc dziweku. Inny odbiorca Ja rozumiem wasze podejście bo też mam wszystko osobno. Ale jest Was tutaj 5-6 którzy uważają że integracja nie powinna być droższa? A weźcie później pod uwagę że w tygodniu już mamy dwa nowe watki gdzie forumowiczowi żona się nie zgadza na osobne segmenty. Albo wzmacniacz jest innego wyglądu niż streamer (np wspomniany Node). Albo już paradoksalnie kupił szafkę RTV gdzie po prostu tego nie zmieści. SICK! Rozumiecie o co chodzi? To są przecież problemy z tego forum Producenci do tego doszli lata temu. Dlatego tak to działa. A PRE i końcówka są droższe bo to już jest inny odbiorca. To jest klient bez żony albo taki który sam dyktuje warunki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts