audiowit Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 3 minuty temu, seba3002 napisał: Kolego Witoldzie, ale przecież to nie jest forum audio hi-end. Ba, nie ma tutaj nawet zakładki Hi-end. Każdy ma prawo wypowiadać się i pisać o swoich spostrzeżeniach. Problem wg mnie leży gdzie indziej. Każda z grup na siłę stara się przekonać drugą stronę do swoich racji. Kablarze - antykablarzy. Bogaci - tych mniej zamożnych. Jaki jest tego cel - nie wiem i raczej się nie dowiem. Są pewne oczywistości w świecie audio i ogólnie w naszym piękny świecie, z którymi ciężko polemizować jak choćby ten prosty fakt, że przyrost jakości wiąże się ze wzrostem ceny (na ogół), ale co ma zrobić szaraczek, który tej kasy nie ma? Nie słuchać? Nie wypowiadać się? Powtórzę jeszcze raz - padła wcześniej propozycja podawania komponentów z określonych przedziałów cenowych. Pytam więc- czy ktoś dysponujący 5k PLN nie złoży czegoś co będzie mogło cieszyć jego uszy ? Czy ma odpuścić i pójść się upić z rozpaczy za te pieniądze? Ale przecież Seba pisałem. Nawet za 5kzl można coś złożyć niezłego. Ale dysponując wiedzą, opierając się uzywki. Widzisz, nie jesteśmy w większości bogaci. Po prostu dłużej siedzimy w tym hobby, wiemy co dobre. Odkladajac przez 2 lata przeciętnie zarabiający naprawdę może odłożyć na bardzo dobre kolumny. Mądrze kupując i odsprzedając uzywany sprzęt, nie tracisz. Ale trzeba trochę wiedzy, a nie lektury pisma Audio... 3 minuty temu, Inżynier Mamoń napisał: Nie odbierz tego za złośliwość ale ja też wyczuwam z kim rozmawiam. Ciebie Audiowit wyczuwam jako doświadczonego audiofila. Wyczuwam też Ciebie jak byś zawsze dawał innym do zrozumienia, że mają wszystko do dupy (choćby nie wiem jak się starali) I tylko Ty masz dobrze. Ten wątek, jak mniemam powstał żeby podpowiedzieć innym jak się w tym poruszać. Większość ludzi tutaj gra na sprzętach ze średniej półki, nie wszyscy jadą na hajendzie Kolego Mamoń, na tym forum od kiedy jestem kilka osób uskładało fajne sprzęty i należy się z nimi liczyć. Nie mogę liczyć się natomiast z szerzeniem nieprawdy i nie należę do osób owijajacych w bawełnę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 5 minut temu, audiowit napisał: Nie mogę liczyć się natomiast z szerzeniem nieprawdy i nie należę do osób owijajacych w bawełnę. Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją 😉. Wchodzimy tu juz w nazbyt filozoficzne rejony 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 12 minut temu, audiowit napisał: Nie mogę liczyć się natomiast z szerzeniem nieprawdy i nie należę do osób owijajacych w bawełnę. Czasem owiń. Przyjemniej byłoby się czegoś nauczyć od Ciebie. A tak to nie przepadam za Tobą zbytnio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 2 minuty temu, Inżynier Mamoń napisał: A tak to nie przepadam za Tobą zbytnio. 😝 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Nie jestem od lubienia. Od lubienia są kotki i króliczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 28 minut temu, 1Ender napisał: Wg. mojej żony kasa na Akustyka to wyrzucone pieniądze, więc przestałem walczyć. Cenię sobie spokój. To strasznie miętki jesteś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Koledzy, Witek jest dosadny, czasem zbyt. Ale jest prawdziwy w tym co pisze i lubienie nie ma tu nic do rzeczy. Cenię go i szanuję jako człowieka i doświadczonego audiofila. Tyle w temacie. Przed chwilą, Adi777 napisał: To strasznie miętki jesteś To się nazywa mądrość. Trzeba być twardym gdy jest taka potrzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 A poza tym to nie portal randkowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Po czym wnosisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 No i znów potencjalnie pożyteczny wątek, zamiast na zadaniu do wykonania, skupił się na ludziach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 (edytowany) 5 minut temu, Asia napisał: skupił się na ludziach. Ja nie skupiam się na ludziach. Za to sposób przekazywania wiedzy niektórych mnie drażni. Mam prawo? Okej, już milczę. Zajmijmy się tym co istotne. Edytowano 14 listopada 2021 przez Inżynier Mamoń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Ale nie chodzi o twój wpis, a w każdym razie nie wyłącznie. To zaczęło się zdecydowanie wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 6 minut temu, Asia napisał: No i znów potencjalnie pożyteczny wątek, zamiast na zadaniu do wykonania, skupił się na ludziach. Asiu, ale tak było, jest i będzie. W końcu pochodzimy od Sarmatów i taka nasza natura 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Okej, to ja mam pytanie do znawców. Proszę mi wskazać najlepsze zestawy w kategorii: Złom Zabawki Dobre Hi-Fi Z tym, że aktywne jak najbardziej. Pro Audio też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 (edytowany) Ja się tutaj niczego nie dowiedziałam ani tym bardziej nie nauczyłam. Edytowano 14 listopada 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 (edytowany) 1 minutę temu, Asia napisał: Ja się tutaj niczego nie dowiedziałem ani tym bardziej nie nauczyłam. Yyy... Asio? Edytowano 14 listopada 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 1 minutę temu, Adi777 napisał: Yyy... Asio? No i co zrobisz głupiemu słownikowi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 4 minuty temu, Adi777 napisał: Złom Zabawki Yamaha 803D Nie jestem znawcą. Połączyłem dla Ciebie te dwie kategorie 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Może pora podzielić forum na 1. i 2. klasę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 To ja pewnie gorszy sort byłbym Asiu 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Wiesz, ja bez żalu jeżdżę drugą klasą. Ale najwyraźniej podział przebiega na linii portfela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 A tak serio? Ktoś coś wskaże w tych kategoriach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 I dlatego lepiej nie pisać na tym forum. Zostaniesz zdeptany przez tych co niewiele słyszeli ale dużo piszą. Bay. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 O masz! Weź się w garść chopie. Nie chcemy króla ale przyjaciela. Rozumiesz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 (edytowany) 10 minut temu, Inżynier Mamoń napisał: Yamaha 803D Nie jestem znawcą. Połączyłem dla Ciebie te dwie kategorie 😆 Plus obowiązkowo do kompletu Aurora 700 Edytowano 14 listopada 2021 przez marcinmarcin 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts