Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jasne. Za łamanie konstytucji, nepotyzm, złodziejstwo, sobiepaństwo i wszystkie inne przewiny rządów Zjednoczonej Prawicy odpowiedzialne jest "katastrofalne zaplecze intelektualne i polityczne partii opozycyjnych".

Brawo! Można i tak. Tylko, żeby potem jeden z drugim nie grymasił, jak pewnego dnia stwierdzi, że żyje w Białorusi bis.

• Lubię to 2
Napisano

"To jest kampania także rządu, więc służby państwowe są jakby odpowiedzialne za to, jak rząd jest przyjmowany, traktowany i jaki ma wizerunek" - powiedział wicemarszałek Sejmu i szef klubu PiS Ryszard Terlecki, odnosząc się do pytania o incydent z policyjnym Black Hawkiem pod Sarnową Górą.

Czyli jak PiS przegra to będzie wina służb państwowych: policji, wojska, straży pożarnej, że niedostatecznie zadbały o kampanijny wizerunek rządzących.

Napisano
Dnia 23.08.2023 o 08:03, Kraft napisał:

Jasne. Za łamanie konstytucji, nepotyzm, złodziejstwo, sobiepaństwo i wszystkie inne przewiny rządów Zjednoczonej Prawicy odpowiedzialne jest "katastrofalne zaplecze intelektualne i polityczne partii opozycyjnych".

Brawo! Można i tak. Tylko, żeby potem jeden z drugim nie grymasił, jak pewnego dnia stwierdzi, że żyje w Białorusi bis.

Mieszkałeś kiedyś w Białorusi ? 

Napisano

Nie. Ale byłem na poruszającym występie białoruskiej artystki i aktywistki Jany Szostak. Myślę, że udało jej się przekazać, jak sprawy wyglądają okiem ludzi tam mieszkających.

Napisano

Moje dziecko z autyzmem - Miejski Zespół ds. orzekania o niepełnosprawności uznaje, że nasze dziecko nie potrzebuje stałej lub długotrwałej opieki. Bullshit, ale mają określone wytyczne, żeby nie wydawać pieniędzy na "głupków" i inwalidów. Bo są inne potrzeby i priorytety, ławeczka pod Biedrą musi być ukontentowana, choć pracą się nie skalała ostatnio. Ale to jest duża siła przy urnach, więc kto będzie się martwił autystycznymi dziećmi, przecież to tylko 1%. A bezrobotne pijaczki i pięknie wytatuowane beneficjentki wszelkich programów pomocowych z podwójnymi wózkami to jest grupa docelowa... Zostaje mi sąd... A czyj on?

Napisano

Kraft, "przyzwoitość" ma wiele twarzy w tym kraju. 

Przeżyłem nieco trudnych lat komuny jako dziecko i dorastający młodzieniec - ale tak obrzydliwie jak teraz (dzięki obecnej władzy) nie czułem się nigdy. 

• Lubię to 1
Napisano
3 minuty temu, Bebop napisał:

Kraft, "przyzwoitość" ma wiele twarzy w tym kraju. 

Przeżyłem nieco trudnych lat komuny jako dziecko i dorastający młodzieniec - ale tak obrzydliwie jak teraz (dzięki obecnej władzy) nie czułem się nigdy. 

Myślę , że jest nas więcej , nie jesteś sam w tym przekonaniu.

• 3 weeks later...
Napisano (edytowany)

15 października będę w Pl/Kaszuby. Czy mogę korespondencyjnie z postawić krzyżyk? Z Nl. 

Pytam, ponieważ nie znam odpowiedzi, a Wy być może znacie.

Nie mam meldunku w Gdyni skąd pochodzę, ani nigdzie indziej w Polsce. 
Gdzie/w jakim „lokalu” mogę postawić krzyżyk?

Krzyżyk czy v, wiecie o czym piszę.

Edytowano przez AudioTube
Napisano

"Nie powinni się pchać do władzy ludzie, którzy nie wiedzą, co to jest radość życia"

Donald Tusk

Nie powinni, ale się pchają. Od nas zależy, czy się dopchną.

Napisano
1 godzinę temu, misiekx napisał:

Niektórzy radość życia czerpią z posiadania kota 😉 i są szczęśliwsi kiedy inni już nie bardzo. 

I tylko kota żal :D   ;)

• Lubię to 1
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...