Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 minut temu, tomek4446 napisał:

To nie tak, że zaraz coś źle. Po prostu jak dla nie i nie tylko , te amlitunery grają z wycofaną średnicą , za to bardzo dobrą górą pasma.

To może być git, w moich kolumienkach dominuje środek. Zobaczymy, bo ja to trochę oczami słucham.

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, J W napisał:

No to gramy! Zainspirowany tym wątkiem zaryzykowałem:

IMG_20220210_160037.jpg.07bf01ddda050fd2c5999050939cdf4c.jpg

Zobaczymy... A może szczęście się uśmiechnie. Jak będzie szóstka 10% do podziału oddaję dla @Sqter83 jako założycielowi wątku i @Amarok za pomysł.

Kto wie..., ale pewnie nie...😊  Sprawdzamy o 21:50 😀 

Kule zrobiły wszystko: 6 20 21 36 41 46

Nadal pozostaję człowiekiem z wielkim szczęściem w miłości 😍. Trzeba szukać dobrych stron.

A! No i marzyć dalej można 💭

Edytowano przez J W
Napisano
3 minuty temu, J W napisał:

Kule zrobiły wszystko: 6 20 21 36 41 46

Nadal pozostaję człowiekiem z wielkim szczęściem w miłości 😍. Trzeba szukać dobrych stron.

Nie chciałem wcześniej psuć zabawy, ale zobacz ten film z losowania w Serbii, podobno u nas te same maszyny losujące 😂

Napisano (edytowany)
7 minut temu, Melo-man napisał:

A na czym polega przekręt z kuleczkami?

Widziałeś te video ? Nic nie wzbudziło Twoich podejrzeń ?

Nie patrz na dziewczynę tylko na liczby :)

Edytowano przez Sqter83
Napisano

Temat o tyle ciekawy, że żaden z tutaj piszących nie wymienił do tej pory konkretnych modeli sprzętu. Gdzieś tam padła nazwa Primare itd., ale nie wymieniono nic konkretnego. Ja niestety zbyt mało słuchałem sprzętów ( w zasadzie nic) żebym mógł pokusić się o podanie sprzętów mogących potencjalnie spełnić moje marzenia.

Mam kolegę, który ma pieniądze, słucha muzyki rzekłbym bardzo delikatnie mocno niewybrednej (od Kancelaryi do Zenka). Nosi się z zamiarem wymiany posiadanego przez siebie audio i ja się boję, że może poprosić mnie o pomoc.

Najłatwiej byłoby polecić jakieś kolumny MBL za prawie milion i ogromne końcówki mocy, albo iść do salonu sprzedającego sprzęt Audio. Gwarancji na dobre granie nie ma w obu przypadkach.

Przyznam szczerze że mnie osobiście chyba nie taki sposób kupowania sprzętu kręci. Dla mnie fajniejsze było np: odkrycie grania kolumn Audium Comp5, gdzie nieznana mi wówczas marka zrobiła na mnie wrażenie na tyle, że grają w pokoju syna w drugim systemie. Kolejną wielce nieprzyjemną rzeczą było sprawienie sobie gramofonu, który od początku mi nie przypasował jako urządzenie wymagające tyle obsługi. Przyjechał z Londynu i leży w kartonie w takim stanie jak wrócił z przeglądu.

Nie uważam że mam doświadczenie w audio, ale ja na chwilę obecną również nie potrafię określić co bym kupił, gdybym wygrał w Lotka. Poza tym mnie cieszą małe kroczki, czy to do przodu, czy też do tyłu jak w przypadku mojego gramofonu. Lubię posłuchać czegoś nowego, choć rzadko mam okazję.

Napisano
Dnia 14.02.2022 o 17:36, Sqter83 napisał:

Pomylili kolejność liczb w losowaniu i w wyświetlaniu na ekranie, Czeski błąd 21 i 27

U nas lektor też raz źle odczytał liczbę. Podobno zaakceptowano wtedy jako wygrane dwie kombinacje - wylosowaną i tą "mówioną".

Napisano

No to zestaw dla milionera-pragmatyka. All-in-one z Dirac Live, efektowne kolumny i kabelki pod kolor. No i odpowiednio dużo ładnych paneli akustycznych.

910407852_KraftDS.thumb.png.83c5b1f5cdc35eab93103233330997b7.png

Tego NAD-a bym kupił także ze względu na "wycieraczki". Bardzo lubię. Nawet, jak są tylko wirtualne.

NAD_M33_aufm_orange.thumb.jpg.8faaa26df264e3d6c50da1afbd83b252.jpg

I gustowny, akustycznie zadbany pokoik. Koniecznie z rozkładaną kanapą.

EigclxTWAAAKQ2V.thumb.jpg.380bce047db04e561668db38c66beb35.jpg

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Dzik napisał:

Bez przesady, Bowers & Wilkins 804 D4 + NAD M33 i panele/kanapa - zmieściłbyś się w trochę ponad 100k.

Kolejne 100k na sprzęt pomiarowy hyhy i gitara

2 godziny temu, Melo-man napisał:

U nas lektor też raz źle odczytał liczbę. Podobno zaakceptowano wtedy jako wygrane dwie kombinacje - wylosowaną i tą "mówioną".

Też bym tak zrobił żeby nie drążyli tematu, wszyscy zadowoleni a pare baniek w koszty się wrzuci :) 

a może wyszło z tej i tej nikt nie trafił. 

Edytowano przez Sqter83
Napisano (edytowany)

Tak. Miałem na myśli coś takiego.Droższe są niż 50 m2 w fajnej dzielnicy w Trójmieście

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości...