Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie sądziłem że to są prawdziwe zdarzenia. Ale powoli zaczyna wyglądać na to że ruscy kolejny raz wysłali z premedytacją  swoich na tereny skażone. 

Kiedyś zrobili sobie ćwiczenia. Zdetonowali atomówkę i wprowadzili tam jakieś duże zgrupowanie wojsk. Zakazali zmiany mundurów. Wojsko było bez szans. A potem usunęli z ich akt że byli na tym poligonie. Tak że w efekcie ci którzy przeżyli nie mogli dostać właściwej opieki lekarskiej

Napisano

@Fafniak to jakaś kalka z Wiadomości ? Kocham takie szukanie winnych zamiast patrzenia co jest dzisiaj. A dzisiaj jest tak , że wszyscy są źli, po za Orbanem , My nic nie robimy, oprócz płomiennych przemówień premiera co INNI mają zrobić. Właśnie zabrano wszystkim podmiotom służby zdrowia dodatek 3% na środki ochrony osobistej dla pracowników , jednocześnie utrzymując nakaz stosowania tych środków w przychodniach i szpitalach. Jest to kolejna cegiełka do zadłużania tych placówek. Bedę chyba dzisiaj oglądał TV Info , pewnie coś o tym będzie , Fafniak , będzie ? A może Morawiecki przedstawi kolejną tarczę ochronną , chroniącą przed własnymi decyzjami ? Wracając do błędów w stosunkach z Rosją , wmawianie społeczeństwu , że My jak najbardziej chcemy zaniechać importu węgla z Rosji, tylko Unia nam nie pozwala, jest wydawało mi się uwłaczające inteligencji ludzkiej. Ale nie , część społeczeństwa naprawdę w to wierzy. Zastanawiam się właśnie, czym tak naprawdę różni się siermiężna propaganda PIS , od tej Putina czy Orbana.

A nie jest to przypadkiem , artykuł PAP , kolejnego podnóżka PIS ?

Napisano (edytowany)

Przeraża mnie to, ale cieszę się z cudzego nieszczęścia. 

"Służby prasowe ukraińskiego dowództwa operacyjnego Południe poinformowały, że rosyjski krążownik Moskwa, trafiony wcześniej ukraińskimi rakietami Neptun, przechylił się i zaczął tonąć. Jak podały, "inne rosyjskie okręty nie zdołały pomóc krążownikowi".

1819950947_z28337749VRosyjski-krazownik--Moskwa-.jpg.6617bef08f16de13e077a748552af1ea.jpg

000F2XYCKMGCCOG7-C411.png.690161fe893a77627138491e0f59f49d.png

Duża rzecz, a (jej strata) cieszy.

Edytowano przez Kraft
Napisano

Żal mi młodych ludzi którzy pewnie zginęli.

Ale zaraz potem przypomina mi się tragedia ludzi na Ukrainie.

I kontakty z ruskimi.

Dobrze że dostają po dupie 

Ależ chciałbym wiedzieć w jaki sposób dostarczany jest cięższy sprzęt...

Napisano
29 minut temu, Fafniak napisał:

Ależ chciałbym wiedzieć w jaki sposób dostarczany jest cięższy sprzęt...

Ruscy dostarczają go pewnie pod wodą... - takie fajne coś zauważyłem 🙂

obraz.png.3f2163dd2d7a624a7245f660c72b31cc.png

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

À propos. Wiecie, że stacja w Gnieźnie jest historycznie predysponowana do obsługi transportów wojskowego zaopatrzenia idących na wschód? Nie? To przeczytajcie.

270251232_Gniezno-Stacja.thumb.png.44828137912ada64eaeaa93ae580c584.png

Edytowano przez Kraft