Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
10 minut temu, Butler napisał:

Przeraża mnie taka wizja. Wiadomo że to na tą chwile czysta fantastyka, ale reakcja NATO na agresję na Polskę jak dla mnie tak może właśnie wyglądać.

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/wojna-w-polsce-w-roku-2025-jesli-zachod-da-sie-ograc-putinowi/yylzg7r,452ad802

No tak... lisłik

Nie neguję zagrożenia bo widać jak "zachód" przyzwyczaił się już do wojny na Ukrainie. Ale z drugiej strony o masie spraw WRESZCIE! nie wiemy. Czyli przekazywaniu sprzętu.

Nie mam zamiaru próbować analizy bo sie na tym nie znam ale jest trochę ludzi którzy od dawna tym sie zajmują i oni twierdzą że lata zajmie odbudowanie potencjału ruskim.

Czemu ma służyć taki "artykuł" ? Bo dla mnie jest on przyczynkiem do coraz mniejszego zaufania do NATO i wywołania obaw/paniki w społeczeństwie.

Budujmy naszą obronę i rozmawiajmy w zaciszu gabinetów z naszymi sojusznikami. Innego wyjścia nie ma

Napisano
1 godzinę temu, Fafniak napisał:

Czemu ma służyć taki "artykuł" ? Bo dla mnie jest on przyczynkiem do coraz mniejszego zaufania do NATO i wywołania obaw/paniki w społeczeństwie.

Dokładnie tak go odebrałem. Takie teksty nie powinny powstawać, lecz cóż - ich autorzy muszą z czegoś żyć i na czymś  budować swoją pozycję zawodową.

• Lubię to 1
Napisano (edytowany)

Spotkał się ktoś z tym by w warunkach sprzedaży umieścić informację "nie zgadzam się na sprzedaż obywatelom Ukrainy!"?

Edytowano przez Butler
Napisano

Moja sprawa komu sprzedam a komu nie. A ty donosicielu @Butler won na Ukrainę się udzielać. Jestes zbyt ograniczony aby móc zrozumieć pewne sprawy.

1 godzinę temu, MariuszZ napisał:

Może obywatelowi Ukrainy odda za darmo. To jedyne racjonalne wytłumaczenie 😉

Najpierw niech oddadzą należny hołd i szacunek ofiarom Ludobójstwa na Wołyniu. Niech pozwolą na ekshumacje ofiar i policzenie ile setek tysięcy niewinnych ludzi bestialsko wymordowali! 
wtedy łaskawie można się zastanowić czy sprzedać tym ludziom cokolwiek.

Napisano

Przypominam że takie wpisy podlegają pod kodeks karny jako nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych Art.256) § 1.

Napisano (edytowany)

Dodam coś jeszcze od siebie - Zacytuję co napisałem kilka miesięcy wcześniej odnośnie zarzutów o jakieś braki w wiedzy i ograniczenia które potencjalnie posiadam.

Edytowano przez Butler
Napisano
18 godzin temu, Butler napisał:

Przypominam że takie wpisy podlegają pod kodeks karny jako nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych Art.256) § 1.

Tak na serio?😂  👍

Zachęcam do przejrzenia poprzednich 36 stron ;) 

• Lubię to 1
Napisano
1 minutę temu, nowy78 napisał:

Tak na serio?

Jesteśmy na publicznym i z reguły da się każdego z nas zidentyfikować. Na znajomym mi dobrze innym forum (motoryzacyjnym) kilku chłopaków miało mieć sprawy w sądzie z tego powodu bo jakiś debil poszedł na policję z donosem. Umorzone. ;) Ale co się z tego powodu nairytowali i czas tracili... Ehh. 

• 3 weeks later...
Napisano

Ja taką rosję widziałem, byłem.

To co jest pokazane w tym filmie to nie są jakieś odosobnione przypadki. 

To ludzie także z takich miejsc walczą na Ukrainie.

I proponuję wsłuchać się w to rozdwojenie jaźni.

Napisano

W zasadzie to mamy dwie Rosje; Moskwa i jeszcze kilka miast żyjących w przepychu oraz zapomniane mieściny, wioski, wioseczki w odległych często zapomnianych regionach gdzie nawet kibla nie uświadczysz.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...