Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
10 minut temu, Butler napisał:

Przeraża mnie taka wizja. Wiadomo że to na tą chwile czysta fantastyka, ale reakcja NATO na agresję na Polskę jak dla mnie tak może właśnie wyglądać.

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/wojna-w-polsce-w-roku-2025-jesli-zachod-da-sie-ograc-putinowi/yylzg7r,452ad802

No tak... lisłik

Nie neguję zagrożenia bo widać jak "zachód" przyzwyczaił się już do wojny na Ukrainie. Ale z drugiej strony o masie spraw WRESZCIE! nie wiemy. Czyli przekazywaniu sprzętu.

Nie mam zamiaru próbować analizy bo sie na tym nie znam ale jest trochę ludzi którzy od dawna tym sie zajmują i oni twierdzą że lata zajmie odbudowanie potencjału ruskim.

Czemu ma służyć taki "artykuł" ? Bo dla mnie jest on przyczynkiem do coraz mniejszego zaufania do NATO i wywołania obaw/paniki w społeczeństwie.

Budujmy naszą obronę i rozmawiajmy w zaciszu gabinetów z naszymi sojusznikami. Innego wyjścia nie ma

Napisano
1 godzinę temu, Fafniak napisał:

Czemu ma służyć taki "artykuł" ? Bo dla mnie jest on przyczynkiem do coraz mniejszego zaufania do NATO i wywołania obaw/paniki w społeczeństwie.

Dokładnie tak go odebrałem. Takie teksty nie powinny powstawać, lecz cóż - ich autorzy muszą z czegoś żyć i na czymś  budować swoją pozycję zawodową.

Napisano

Moja sprawa komu sprzedam a komu nie. A ty donosicielu @Butler won na Ukrainę się udzielać. Jestes zbyt ograniczony aby móc zrozumieć pewne sprawy.

1 godzinę temu, MariuszZ napisał:

Może obywatelowi Ukrainy odda za darmo. To jedyne racjonalne wytłumaczenie 😉

Najpierw niech oddadzą należny hołd i szacunek ofiarom Ludobójstwa na Wołyniu. Niech pozwolą na ekshumacje ofiar i policzenie ile setek tysięcy niewinnych ludzi bestialsko wymordowali! 
wtedy łaskawie można się zastanowić czy sprzedać tym ludziom cokolwiek.

Napisano (edytowany)

Dodam coś jeszcze od siebie - Zacytuję co napisałem kilka miesięcy wcześniej odnośnie zarzutów o jakieś braki w wiedzy i ograniczenia które potencjalnie posiadam.

Edytowano przez Butler
Napisano
18 godzin temu, Butler napisał:

Przypominam że takie wpisy podlegają pod kodeks karny jako nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych Art.256) § 1.

Tak na serio?😂  👍

Zachęcam do przejrzenia poprzednich 36 stron ;) 

Napisano
1 minutę temu, nowy78 napisał:

Tak na serio?

Jesteśmy na publicznym i z reguły da się każdego z nas zidentyfikować. Na znajomym mi dobrze innym forum (motoryzacyjnym) kilku chłopaków miało mieć sprawy w sądzie z tego powodu bo jakiś debil poszedł na policję z donosem. Umorzone. ;) Ale co się z tego powodu nairytowali i czas tracili... Ehh. 

• 3 weeks later...
Napisano

Ja taką rosję widziałem, byłem.

To co jest pokazane w tym filmie to nie są jakieś odosobnione przypadki. 

To ludzie także z takich miejsc walczą na Ukrainie.

I proponuję wsłuchać się w to rozdwojenie jaźni.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...