Dzik Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 2 minuty temu, gienas napisał: Łomatko okno małe czy kamień duży? Regularnych rozmiarów. Duży był tylko boombox, z którego lała się ściana dźwięku na całą okolicę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Ja jestem za tym aby każdy wklejał tam muzykę którą lubi słuchać bez ograniczeń . Warto dodać że kolega Adi oprócz legendarnych już Edifierów posiada od niedawna dobre i bardzo audiofilskie słuchawki planarne . 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Nie wiedziałem, że moje Edifiery są takie popularne. Inwazyjność w eksponowaniu własnego gustu, ciekawe. Mam rozumieć, że dla "rownowagi" powinienem wklejać coś innego, czego nie słucham? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Może nie tak popularne co sławne . Dla wielu zdeklarowanych audioholików to policzek w twarz, że można słuchać na czymś takim i to muzyki a nie sprzętu . 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Wtedy będzie lepiej? Edifiery kupiłem, bo chciałem coś niedużego, bogatego w możliwości połączeń, i to właściwie tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) Wielu ludzi tu zapomina że sprzęt audio służy do słuchania muzyki, a nie do odsłuchiwania kabli , podstawek itp. Edytowano 14 marca 2022 przez MobyDick 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Równie dobrze mógłbym kupić coś 50 krotnie droższego, ale mam inne priorytety. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) 21 minut temu, MobyDick napisał: Adi oprócz legendarnych już Edifierów posiada od niedawna dobre i bardzo audiofilskie słuchawki planarne . Niestety, ale słuchawki szacunku na dzielni nie dadzą. Ogólnie za tanie i zbyt proste do konfiguracji;) PS choć wcale takie proste w konfiguracji w rzeczywistości nie są. Zestaw kolumny+wzmacniacz dobrać prawidłowo znacznie prościej. Edytowano 14 marca 2022 przez Kraft 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Wszystko w swoim czasie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 2 minuty temu, Kraft napisał: Niestety, ale słuchawki szacunku na dzielni nie dadzą. Ogólnie za tanie i zbyt proste do konfiguracji;) Ale do słuchania muzyki i jej dokładnej analizy są często lepsze niż rozstawione kolumny. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 2 minuty temu, MobyDick napisał: Ale do słuchania muzyki i jej dokładnej analizy są często lepsze niż rozstawione kolumny. Ale za tanie. 3000-5000 to już top. A za 10 000 dostaniemy hi-end. Śmiech. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Ale i Edifier utożsamiany z tanimi głośnikami do komputera ma w swojej ofercie takie, które mają woofery z membranami aluminiowymi i wysokotonowy planarny. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 37 minut temu, MobyDick napisał: Ale do słuchania muzyki i jej dokładnej analizy są często lepsze niż rozstawione kolumny. Do analizy tak, ale do słuchania są po prostu inne. Ja kiedyś miałem właściwie tylko słuchawki, jednak dziś prawie nie używam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 W słuchawkach słucha się zupełnie inaczej. Sporą zaletą jest to że można sobie w nich słuchać głośno nie przeszkadzając sąsiadom i to o późnej porze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 6 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Jak popatrzę na ilość postów mendy formowego które w 3/4 są bez sensu Myśle, że zainspirowałeś teraz wielu do zdrowych przemyśleń, kogo poeta miał na myśli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Potwierdzam kolega Adi wrzuca tak dużo w "czego słuchasz" ,że przestałem tam zaglądać Sam staram się zawsze kiedy coś wrzucam napisać coś o danym kawałku - u Adiego przypomina mi dawne czasy (~20 lat temu) jak się odpalało radio na winampie by koledzy sobie posłuchali moich mp3-ek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Potwierdzam, nigdy nic nie piszę o danej płycie lub artyście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) Akurat Edifiery 2730db posiadałem około roku i są to jak i r2600 nastawione na basowe napompowane granie kolumny, r2600 to już w ogóle dyskoteka. Lepsze są już malutkie r1100 które mam przy PC od 7-8 lat plumkaja cicho jako monitorki bliskiego pola, nawet kiedyś je ustawiłem na podstawkach w pokoju odsłuchowym, no nic ciekawego. Adi jak nieraz pisał wie że to nie jakieś dobre kolumny ot głośniki komputerowe. Ale jak widać kilka osób oręż sobie zrobiło z tego by dalej tych naburmuszonych sweterkowych audiofili od buraków wyzywać, że ich coś kole... Jpd ależ nie macie co z życiem robić, a już założę tego tematu dopitnie to pokazuje, byle rozgłośni był i kolejna nawalanka... Edytowano 14 marca 2022 przez Wing0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Wolę gdy w "czego słuchasz" jest przesyt propozycji, niż niedobór. A nóż coś wpadnie w ucho i zakupi sie wersję na nosniku. Dla mnie Adi i inni którzy wrzucają sukcesywnie czesto nowe (dla mnie) brzmienia jest ok. 1 godzinę temu, Wing0 napisał: kolejna nawalanka... Edytowano 1 godzinę temu przez Wing0 E tam... nawalanka od razu. Po prostu dyskutujemy czy warto odpowiednio "nasycić" tamten temat, czy też nie. Jak widać zdania są podzielone Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 21 godzin temu, Adi777 napisał: Nie wiedziałem, że moje Edifiery są takie popularne. Edifiery, poza marantzem to chyba najpopularniejszy sprzęt na forum 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Pewnie co drugi tutaj ma Edifiery przy komputerze . 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 (edytowany) Nie spotkałem jeszcze informacji by ktoś narzekał na Edifery. A na inne aktywne innych firm że np. Buczą czy syczą z blizszej odległości dość czesto. Edytowano 15 marca 2022 przez Chyba Miro 84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 @MariuszZ zlituj się i zamknij ten temat. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Fajny clickbait, czemuż ma zamykać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Miło sobie pogawędziliście, zamykam ten temat @gienas, mój drogi, przeceniasz nas Miłego dnia życzę wszystkim, Ola Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts