Mar Ka Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 Ja żegnam się z Wiim.Idzie do odsprzedaży.To jednak nie moja bajka.Jakby ktoś był chętny, odstąpię po kosztach zakupu (200pln+wysyłka lub odbiór osobisty opolskie)Stan idealny. Komplet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 To nadal dobra opcja. Wrzuć ofertę w dziale sprzedam. Z tego co pamiętam chętni byli a oferty na OLX się kończyły. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Kalifornia Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Cześć, A czy wiecie jaki przetwornik c/a jest użyty w wiim mini? Nie mogę jakoś znaleźć tej informacji. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Burr Brown PCM5121 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 15 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Panowie czy ktoś z Was odstał w ostatnich dniach update do: 4.6.412856 (Latest) Release date: 4 / 4 / 2022 ??? Moj stoi cały czas na systemie testowym od twórców wiim i nie wiem czy powinien się już zaaktualizować czy może ta aktualizacja jeszcze do polski nie dotarła Komuś wyskoczyła ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Panowie czy ktoś z Was odstał w ostatnich dniach update do: 4.6.412856 (Latest) Release date: 4 / 4 / 2022 ??? Moj stoi cały czas na systemie testowym od twórców wiim i nie wiem czy powinien się już zaaktualizować czy może ta aktualizacja jeszcze do polski nie dotarła Komuś wyskoczyła ? Używałem dziś około godz. 13 i nie zauważyłem aktualizacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Panowie czy ktoś z Was odstał w ostatnich dniach update do: 4.6.412856 (Latest) Release date: 4 / 4 / 2022 ??? Moj stoi cały czas na systemie testowym od twórców wiim i nie wiem czy powinien się już zaaktualizować czy może ta aktualizacja jeszcze do polski nie dotarła Komuś wyskoczyła ? Dostałem parę dni temu. Normalnie mam Wiim'a wyłączonego z prądu, ale jak instalowałem aplikację na nieużywanym wcześniej telefonie to po instalacji Wiim się zaktualizował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Mi krążek od ost. aktualizacji tj. 20220404 wogole przestał przycinać. Wcześniej były co jakiś czas takie mikro przycinki a teraz jest płynnie. Super 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Kalifornia Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 4 godziny temu, mateolo2 napisał: Panowie czy ktoś z Was odstał w ostatnich dniach update do: 4.6.412856 (Latest) Release date: 4 / 4 / 2022 ??? Moj stoi cały czas na systemie testowym od twórców wiim i nie wiem czy powinien się już zaaktualizować czy może ta aktualizacja jeszcze do polski nie dotarła Komuś wyskoczyła ? tak, mam ja, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kripssy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 (edytowany) 6 godzin temu, Artur Charicki napisał: Mi krążek od ost. aktualizacji tj. 20220404 wogole przestał przycinać. Wcześniej były co jakiś czas takie mikro przycinki a teraz jest płynnie. Super 🙂 Potwierdzam, po ostatniej aktualizacji przycinek brak. Warto było czekać. Edytowano 15 kwietnia 2022 przez kripssy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Czy , ktoś porównywał do Chromocast Audio ? Jakie wnioski ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) No to mamy test na ASR. DAC/ADC przeciętne jak to w tekście grupie urządzeń, natomiast jako transport całkowicie transparentny. WiiM Mini Review (Streamer) Zdrowych i Spokojnych Świat Wielkanocnych. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez kukocz 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Przepraszam za pytanie laika.. czyli jak połączę to po optyku to nie jakość będzie dobra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) @Szpirit będzie tak dobra jak Twój dac, do którego podłączysz. Ja polecam to urządzenie. Jest fajne, wygodne i niedrogie. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 3 godziny temu, kukocz napisał: natomiast jako transport całkowicie transparentny. Tylko przy użyciu apki Wiim dodać trzeba. Chromecast Audio też bit perfect, a malina (też bit perfect - sam sprawdzałem na Adi) go zjada bo brzmienie zupełnie inne 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Tylko przy użyciu apki Wiim dodać trzeba. Chromecast Audio też bit perfect, a malina (też bit perfect - sam sprawdzałem na Adi) go zjada bo brzmienie zupełnie inne 😉 To już bardzo subiektywna opinia, która wymagałaby dodania "moim zdaniem" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 2 godziny temu, marcinmarcin napisał: Tylko przy użyciu apki Wiim dodać trzeba. Chromecast Audio też bit perfect, a malina (też bit perfect - sam sprawdzałem na Adi) go zjada bo brzmienie zupełnie inne 😉 Czyli Malina zjadla Wima w kategorii- "brzmienie zupelnie inne" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 2 minuty temu, Prawie Audiofil napisał: Czyli Malina zjadla Wima w kategorii- "brzmienie zupelnie inne" Nie mam Wiim. Dobra malina (usbridge signature z liniowym zasilaniem i moode) gra dużo lepiej niż Chromecast Audio. Chromecast gra swietnie w swojej cenie. Ale dobrze skonfigurowany usbridge sig gra znakomicie w każdej kategorii cenowej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) 6 godzin temu, kukocz napisał: No to mamy test na ASR. DAC/ADC przeciętne jak to w tekście grupie urządzeń, natomiast jako transport całkowicie transparentny. WiiM Mini Review (Streamer) Zdrowych i Spokojnych Świat Wielkanocnych. Jeżeli wiim jest „całkowicie transparenty” po cyfrowym wyjściu według pomiarów to mi to wystarczy. Wniosek jest jasny. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz, której nie rozumiem. Ta transparentność ma miejsce według niego przy korzystaniu z aplikacji wiim. Czy to oznacza, ze używając tidal Connect/Spotify Connect jej nie ma? Przecież w aplikacji wiim to da się słuchać tylko radia. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpirit Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Właśnie o to samo chciałem zapytać tylko z Tidalem, czy jeśli na telefonie odpalimy Tidala i puścimy dźwięk na Wiim, to będzie on puszczany już z apki Tidala na Wiim? I teoretycznie mogę wyłączyć telefon i muzyka będzie dalej lecieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 18 godzin temu, Robert Kalifornia napisał: tak, mam ja, W jaki sposób przeprowadzić aktualizację? U mnie ostatnia to: 4.6.410354 z 3/11/2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 50 minut temu, Maliik napisał: W jaki sposób przeprowadzić aktualizację? U mnie ostatnia to: 4.6.410354 z 3/11/2022 Wejdź w sklep play wpisz wiim home i będziesz miał zaktualizuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Aktualizacja aplikacji wiim to jedno, aktualizacja samego urządzenia to drugie. Nie da się ręcznie wymusić aktualizacji softu. Wyskakuje powiadomienie w apce i wtedy się je instaluje. Mi tez na razie nic nie wyskoczyło. Trzeba poczekać, pewnie jesteśmy w jakiejś kolejce w serwerach czy coś 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) Panowie, zadałem amirowi pytanie, czy między wiim mini a Bluesound nodem będzie różnica w roli transportu cyfrowego do daca. Odpowiedz jest ciekawa : Do tego jego pomiary (a mierzył tez node’a), ze wiim po optyku jest całkowicie transparentnym źródłem bitperfect. Wszystko sumuje się w odpowiedz, ze tak to urządzenie jest kilerem do node’a. Dlatego jedynie zastanawiają mnie pokrywające się opinie kilku osób tutaj, ze wiim gra sucho i jasno. Edytowano 16 kwietnia 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts