Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 godziny temu, lysy napisał:

Wings for Life to niezwykła impreza sportowa. Start zawodników jest zsynchronizowany i następuje w tej samej chwili na całym świecie. Po upływie 30 minut za zawodnikami wyruszają samochody, w przypadku korzystania z aplikacji są one wirtualne, symbolizujące metę. Miano globalnych zwycięzców zyskują kobieta i mężczyzna, którzy jako ostatni zostaną dogonieni przez auto. Tak jak w poprzednich latach całość opłat wpisowych z 10. edycji biegu zostanie przekazana Fundacji Wings for Life. Organizacja prowadzi badania w poszukiwaniu metody leczenia urazów związanych z przerwaniem rdzenia kręgowego.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Napisano (edytowany)

Lapek w końcu zamówiony.

Dell XPS 15 OLED.

Miało być taniej, ale z uwagi, że to zakup na firmę, jako "środek trwały" - zniżka przy rozliczeniu rocznym, to cena musiała być wyższa niż €2601 netto.

Edytowano przez Adi777
  • 2 weeks later...
Napisano

Lapek zamówiony, ale nie dojedzie. Dziwna sytuacja. Normalnie zamówiłem, zapłaciłem, ale  w historii zamówień pustka. Musiałem zadzwonić do Dell i to wyjaśnić. Teraz czekać na zwrot kasy i zamówić drugi raz 😏

• 5 weeks later...
Napisano (edytowany)

@Rega przecież to było do przewidzenia że Prigożyn skończy marnie. Chociaż z drugiej  strony Rosja jest dziwnym krajem, niech zbadają ciała z tej katastrofy i powiedzą czy Prigożyn był na pokładzie. Podobno z 10 osób które miały być na pokładzie tego samolotu znaleźli 8 ciał więc czekamy...

Edytowano przez RLC2
Napisano

Ja bym nie wierzył.

Choć cała sytuacja buntu była zbyt dziwna. Może cholera wykonawcę tego planu putlera właśnie usunięto?

A może po prostu miał zniknąć tu w europie a będzie żyć w Afryce? Tam, gdzie ruscy rozrabiają bez przeszkód?

• 3 weeks later...
Napisano
1 godzinę temu, misiekx napisał:
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

Chord Clearway

Napiszę tylko tak - miałem go i już go nie mam 😉

Ja też nie mam. 

Misiek, czemu masz taką okropna flagę w awatarze? Czy Twoja twarz jest pomarańczowa? Ja się takich ludzi boję. 

Napisano (edytowany)

Wiem, że to flaga ,,południowców,, z czasów wojny secesyjnej. Podoba mi się bardziej niz obecna flaga USA.

W tym klipie jest chyba przywiązana do mikrofonu

Edytowano przez Rega
Napisano

Zespół znany i lubiany, utwór super. A co do Wojny Secesyjnej, historii Stanów Zjednoczonych jak i całego południa (Dixilandu) to mój konik. 

20 minut temu, Rega napisał:

Widać ją na koncertach Lynyrd Skynyrd

Dokładnie 

21 minut temu, Rega napisał:

Widać ją na koncertach Lynyrd Skynyrd

Dokładnie 👍

Napisano

Każdy ma prawo do własnego zdania. Flaga to tylko symbol, który może być przez każdego inaczej interpretowany. W Wojnie Secesyjnej przynajmniej 90% walczących, tak południowców jak i jankesów, głęboko w.... miało problem niewolnictwa, przynajmniej na jej początku. Np.  gen. Lee był przeciwny niewolnictwu  a np. Lincoln na początku wojny nie walczył o uwolnienie niewolników tylko o to, żeby Unia się nie rozpadła. Ale to chyba nie ten temat, żeby tu o tym pisać.