Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, MariuszZ napisał:

Kawa pewnie wszędzie taka sama. Pendolino z Kołobrzegu na razie 10 minut opóźnienia. Jestem pod wrażeniem. 

20231027_102140.jpg

Napisz jaką prędkość max rozwija obecnie na najszybszym odcinku.

Pochwalę się podróżą dwa tygodnie temu z Wenecji Mestre do Florencji i bywało grubo ponad 250 km/h.

Napisano
1 godzinę temu, A... napisał:

Tomka rozpoznałem tylko po legendarnym pasku 😜

A obserwując zdjęcia z waszych spotkań, to wydaje mi się Asiu że miałem okazję dwukrotnie siedzieć obok ciebie na odsłuchach. Więc nie tylko @tomek4446 jest sławny. 😎

Może będzie kiedyś okazja się przywitać na zlocie itp. Pozdrawiam 

😊 trzeba było zagadać.

Choć po zeszłorocznej wpadce , gdy wydawało mi się, że rozpoznałam @halika , powzięłam postanowienie, że już nigdy więcej nie będę atakować obcych ludzi.

A swoją drogą widok kobiety na AVS już nikogo nie dziwi. Teraz trzeba czegoś więcej. Widzieliście psa? Ja owszem 🙂.

Napisano
2 godziny temu, tomasz1w napisał:

Zupełnie poważnie, czy dało się w tym roku odczuć smrodek przepoconych sweterków?

Nie chcę psuć wątku taką historyjką, ale w sobotę w Sobieskim w jednym z pokoi nastąpił atak chemiczny 😉. Ktoś puścił takiego bąka (choć jest teoria, że to był bąk ze słoika), że trzeba było wyprosić wszystkich, otworzyć szeroko okno i drzwi,  a smród było czuć w korytarzu 🫣. Nie odważyłam się tam wrócić.

Napisano

Może ( pytanie retoryczne) audiofile, melomani są trochę snobami? Oczywiście nie wszyscy.  Ludzie nie mają co do gara włożyć a inni kupują wzmacniacz czy kolumny za cenę dobrego auta lub mieszkania. Trochę pokory by się przydało. 

Wiem, wiem, zarabiam i mnie stać to kupuję... ale to nie jest ważne, że mnie stać. Trochę zdrowego rozsądku, w życiu są naprawdę rzeczy dużo ważniejsze, nie tylko materialne zresztą. 

Napisano
10 minut temu, misiekx napisał:

Ludzie nie mają co do gara włożyć a inni kupują wzmacniacz czy kolumny za cenę dobrego auta lub mieszkania. Trochę pokory by się przydało. 

Nasuwa mi się pytanie dlaczego nie mieszkasz w jurcie , lub na ławce w parku. Dla wielu osób w Afryce , Azji jesteś krezusem i zakup jakiegokolwiek systemu audio będzie uważane za nieuzasadnione. Ten świat nie jest sprawiedliwy. Nazywanie ludzi którzy nabywają system za 7 mln. snobami uważam za bezzasadne. Od tych 7 baniek odprowadzany jest podatek o wiele większy niż mój rocznie. Z tego podatku finansowane są szkoły , szpitale .... I ostatnie , kulturę , sztukę , architekturę , postęp mamy dzięki ludziom bogatym a nie biednym. To oni powodują , że do nas pod strzechy trafiają coraz bardziej zaawansowane technologie. 

11 minut temu, MarcKrawczyk napisał:

nie ma za co, miłego wybierania i słuchania…

Marcin , musimy to jakoś skonfrontować. Zapraszam serdecznie do siebie. 

Lubię te nasze dyskusje. To właśnie różnice powodują , że audio nabiera kolorytu.