jagger Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Dzień dobry Jak w temacie posiadam głośniki audiophisik classic 5 oraz odtwarzacz cd pioneer PD 50 AE. Najsłabszym ogniwem jest amplituner yamaha RN 803 D. Chciałbym ją wymienić na dobrą integrę w cenie do 10K myślałem o techniksie su g700 jako że najbardziej chyba pasuje wizualnie do odtwarzacza. Co sądzicie czy warto zainteresować się tym modelem czy może coś innego mi polecacie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 36 minut temu, jagger napisał: Najsłabszym ogniwem jest amplituner yamaha RN 803 D. Nie jestem wcale przekonany. Może jednak kolumny i/lub akustyka. Classic 5 to fajne paczki, ale mistrzostwo świata to nie jest. W dziedzinach szybkości, rozdzielczość, namacalności, stereofonii to średnia półka. Za wspomniane 10 000 zł można kupić coś lepszego (zakładam, że pomieszczenie masz niezbyt wielkie). Pomyśl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Cyrus 8.2 DAC z PSX r2. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 23 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2022 (edytowany) 54 minuty temu, Kraft napisał: Nie jestem wcale przekonany. Może jednak kolumny i/lub akustyka. Classic 5 to fajne paczki, ale mistrzostwo świata to nie jest. W dziedzinach szybkości, rozdzielczość, namacalności, stereofonii to średnia półka. Za wspomniane 10 000 zł można kupić coś lepszego (zakładam, że pomieszczenie masz niezbyt wielkie). Pomyśl. Tak pomieszczenie ok 20m kwadratowych. W sumie z brzmienia jestem bardzo zadowolony dobrze mi się 'ustawiły' kolumny bo podobno classiki są w tym trudne 🙂 w sumie świetnie to brzmi ale kurcze gonię dalejkróliczka dalej. 45 minut temu, kaczadupa napisał: Cyrus 8.2 DAC z PSX r2. Cyrus odpada jest tak brzydki że nawet jakby grał pięknie to musiałbym zamykać oczy 😉 Edytowano 23 maja 2022 przez jagger Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 No to szkoda bo ja także obstawiał bym cyrusa. Ale to w takim razie inna świetna integra w tej cenie Roksan Caspian M2. Albo Naim XS3 Tego Technicsa nie słuchałem z AP. Musiał byś go wypożyczyć do domu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 (edytowany) 12 godzin temu, jagger napisał: 12 minut temu, Elizjum7919. napisał: Technics SU-G700M2 wypożycz nowszą wersję.Podobno lepsza od pierwszej.Ale mało kto go ma i informacji mało.Reduktor szumu go testował. Jest filmik na YouTube. Mam poprzednią wersję Pioneer PD50A.Jak leci płytka cd jest fajnie.Ale jak puszczę coś z chromecast audio po optyku przez dac w pionku.To mam wrażenie że dźwię wydaje się pełniejszy?Robiłes też taki test? Edytowano 24 maja 2022 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 Ja bym obstawiał że w tym systemie kolumny są jednak najsłabszym ogniwem. Lub raczej przedstawiają poziom adekwatny do wzmacniacza. Najwięcej wniesie zmiana kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 24 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2022 1 godzinę temu, Elizjum7919. napisał: Nie, nie robiłem, słucham tylko z płyt. Odtwarzacz ma inną wadę, głośna praca napędu szczególnie przy SACD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 Dokładnie miałem tak samo.Lecz później wczytywał płyty coraz żadziej i dłużej.Okazało się że napęd był uszkodzony.Może kurier żucał🤣Serwis na gwarancji wymienił mi i od tamtego czasu wszystkie płyty wchodzą beż problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 Cześć, posłuchaj tych kolumn chociażby z Musical Fidelity M5si lub Atoll IN200Sig. Bardzo fajnym zestawieniem jest również Rega Elicit. Wszystko zależy jakiego dźwięku byś oczekiwał. Ten Technics na pewno nie byłby moim pierwszym wskazaniem, w mojej ocenie to przeciętny wzmacniacz. Na razie piszesz głównie o wyglądzie więc ciężko coś więcej Ci powiedzieć, napisz coś o dźwięku. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 24 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2022 5 godzin temu, Na Temat Audio napisał: Cześć, posłuchaj tych kolumn chociażby z Musical Fidelity M5si lub Atoll IN200Sig. Bardzo fajnym zestawieniem jest również Rega Elicit. Wszystko zależy jakiego dźwięku byś oczekiwał. Ten Technics na pewno nie byłby moim pierwszym wskazaniem, w mojej ocenie to przeciętny wzmacniacz. Na razie piszesz głównie o wyglądzie więc ciężko coś więcej Ci powiedzieć, napisz coś o dźwięku. Pozdrawiam, Michał Słucham bluesa jazzu i rocka progresywnego. Lubię ciepłe brzmienie. W sumie ten zestaw co mam spełnia moje oczekiwania ale wiem, że może być lepiej 🙂 10 godzin temu, Elizjum7919. napisał: Dokładnie miałem tak samo.Lecz później wczytywał płyty coraz żadziej i dłużej.Okazało się że napęd był uszkodzony.Może kurier żucał🤣Serwis na gwarancji wymienił mi i od tamtego czasu wszystkie płyty wchodzą beż problemu. A jaki serwis polecasz? Podobno w trójmieście jest bardzo dobry ale to znów kurierem trzeba wysłać czyli rzucanie 😉 5 godzin temu, Na Temat Audio napisał: Cześć, posłuchaj tych kolumn chociażby z Musical Fidelity M5si lub Atoll IN200Sig. Bardzo fajnym zestawieniem jest również Rega Elicit. Wszystko zależy jakiego dźwięku byś oczekiwał. Ten Technics na pewno nie byłby moim pierwszym wskazaniem, w mojej ocenie to przeciętny wzmacniacz. Na razie piszesz głównie o wyglądzie więc ciężko coś więcej Ci powiedzieć, napisz coś o dźwięku. Pozdrawiam, Michał Kurczę ale ja naprawdę zadowolony jestem z tych classików no i kupiłem je właśnje u Was 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 No właśnie tam go wysłałem.Ale jak zwykłe cd czyta normalnie to jest ok.Z sacd zawsze będzie troszkę głośniej chodził.Pionki tak mają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 24 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2022 (edytowany) 14 minut temu, Elizjum7919. napisał: No właśnie tam go wysłałem.Ale jak zwykłe cd czyta normalnie to jest ok.Z sacd zawsze będzie troszkę głośniej chodził.Pionki tak mają Tak, mam jeszcze yamahę cd s1000 i tam też sacd głośniej chodzą. Na razie nigdzie nie wysyłam jeszcze 1.5 roku gwarancji mam 😉 A powiedz mi czy też płyty się grzeją? Edytowano 24 maja 2022 przez jagger Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 Dnia 23.05.2022 o 19:41, jagger napisał: Dzień dobry Jak w temacie posiadam głośniki audiophisik classic 5 oraz odtwarzacz cd pioneer PD 50 AE. Najsłabszym ogniwem jest amplituner yamaha RN 803 D. Chciałbym ją wymienić na dobrą integrę w cenie do 10K myślałem o techniksie su g700 jako że najbardziej chyba pasuje wizualnie do odtwarzacza. Co sądzicie czy warto zainteresować się tym modelem czy może coś innego mi polecacie. Pozdrawiam Z nowych NAD C399, na razie to świeży twór więc mało kto słuchał. Z używanych Electrocompaniet ECI 5. Potrzebuejsz prąd na pewno, ale nie wiem jak tam jest u Ciebie z akustyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagger Napisano 24 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2022 1 minutę temu, Miras23 napisał: Z nowych NAD C399, na razie to świeży twór więc mało kto słuchał. Z używanych Electrocompaniet ECI 5. Potrzebuejsz prąd na pewno, ale nie wiem jak tam jest u Ciebie z akustyką. Wydaje mi się że z akustyką jest ok. Dywan, skosy sufitowe, regały z książkami 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 1 godzinę temu, jagger napisał: A powiedz mi czy też płyty się grzeją? Płyty wewnątrz odtwarzacza nagrzewają się do temperatury powietrza jaka w nim panuje. Dlatego spory wpływ na to może mieć postawienie odtwarzacza na wzmacniaczu, co z zasady jest błędem. Na głośność odtwarzania płyty zwykle największy wpływ ma jej bicie osiowe. Laser musi śledzić ścieżkę przy normalnym jej odchyleniu na poziomie szerokości kilkudziesięciu takich ścieżek. Płyty są odtwarzane od środka i dlatego na początku obracają się najszybciej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Skoro jesteś zadowolony z AP ale coś jednak byś zmienił to wypożycz wzmacniacz do domu. Na razie dowolny wymieniony w tym watku. Moim zdaniem NAD 399 nie pasuje ale na testy obojętnie. Zobaczysz jak w domowych warunkach przy Twoim sprzęcie zmienia się sygnatura całego systemu. I czy faktycznie chcesz wymienić wzmacniacz. To jest teraz najprostsze. Bo to jednak jedno pudełko do domu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 11 godzin temu, jagger napisał: Tak, mam jeszcze yamahę cd s1000 i tam też sacd głośniej chodzą. Na razie nigdzie nie wysyłam jeszcze 1.5 roku gwarancji mam 😉 A powiedz mi czy też płyty się grzeją? Tak lekką się grzeją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Hej, W przypadku Audio Physic Classic 5 proponowałbym cieplejszy wzmacniacz, który wydobędzie barwę oraz nasyci dół. Jest to zupełnie inne brzmienie niż Classic 3 czy 8 i warto o tym pamiętać. Proponowałbym posłuchać Trigon Exxact, wegierską manufakturę Heed Obelisk lub Musical FIdelity M5si. W mojej ocenie najciekawszym zestawieniem może okazać się Heed, do którego możesz także w przyszłości pomyśleć o zasilaczu, który doda energii, wyciągnie więcej smaczków z nagrań ale odchudzi nieco średnicę choć w dalszym ciągu będzie ona naturalna. Zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Z Audio Physic bardzo dobrze zgrywa się NuPrime IDA-16, bardzo dobra kontrola dołu pasma, granie dynamiczne i żywe, z kreowaniem bardzo dobrej przestrzeni w szerz i w głąb, co na pewno wykorzystają kolumny AP. Wbudowany DAC bardzo spełnia swoją rolę i poziomem nie odstaje od reszty wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts