Amarok Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 @tomek4446 pierwsze dwie fotki może również zamieść w wątku Wasze Systemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 4 minuty temu, Amarok napisał: pierwsze dwie fotki może również zamieść w wątku Wasze Systemy. Zamieszczę, jak sprawdzę wszystko. Nie odpaliłem jeszcze Luxmana i Nuca. Jak Bóg i Grzesiek / @Audio Autonomy / da , to w sobotę wróci drapak. W weekend zrobię pomiary zarówno KD jak i DL , na razie wszystko jest " na żywioł". A , właśnie wpadłem na to , że nie podłączyłem suba do prądu 22 minuty temu, Asia napisał: O tak, Umbra robi fajne gadżety. Strasznie mi się podoba. A po za tym , świetna jakość wykonania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 20 minut temu, tomek4446 napisał: A da się zjeść Tak, da się, a raczej wypić. Płatki kwiatów nadają się na herbatkę. Tomek - jak tak patrzę na Twoje Altec to odnoszę wrażenie , że one takie malutkie w porównaniu do 816. Zrobiłem platformy , zeby nie nosić. Pierwszego dnia obie poszły w drzazgi. Jedna kolumna to ponad 60 kg, a platformy z cienkiej , klejonej płyty sosnowej. Muszę targać ręcznie, aż mi w krzyżu łupie. Kolejność zdjęć odwrotna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 @Regamoże takie coś przyda ci się 😉 https://top.soldius.com/pl/liftrollers/t1/v1/lp1?sp=7774i997&sd=4450x&utm_mp_source=google&utm_mp_medium=cpc&utm_mp_campaign=20514955416&gclid=EAIaIQobChMIyfHetYW3gQMVtw6iAx3nPwvbEAEYASAAEgI2H_D_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 (edytowany) Mam coś takiego. Niestety, sprawdza się jedynie na bardzo równych i gładkich powierzchniach, czego niestety nie można powiedzieć o posadzce w mojej piwnicy. Ona też czeka na renowację. Wszystko w swoim czasie (jak w reklamie piwa Łomża😉) PS Który fornir będzie lepszy? Lewy - drewno różane, prawy- palisander Edytowano 20 września 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Jeśli chodzi o mój gust to zdecydowanie ten prawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 29 minut temu, Rega napisał: Zrobiłem platformy , zeby nie nosić. Pierwszego dnia obie poszły w drzazgi. Trzeba było stalą wzmocnić ! 29 minut temu, Rega napisał: Muszę targać ręcznie, aż mi w krzyżu łupie. Bo turlać się nie da ? No , co zapytać nie można ? Wiem Roman , że to kawał klamota. Ja swoje /45 kg./ jak chciałem wstawić na standy to musiałem użyć patentu z pochyleniem na kanapę , podsunięciu standu i opuszczeniu kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 U mnie 60 kg BEZ horna. Z hornem i sterownikiem to będzie 72 kg/szt😑. Nie licze skrzynki na horna, która też swoję będzie ważyła. Przy podnoszeniu minę mam jak ta emotka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 48 minut temu, Rega napisał: Tak, da się, a raczej wypić. Płatki kwiatów nadają się na herbatkę. Tomek - jak tak patrzę na Twoje Altec to odnoszę wrażenie , że one takie malutkie w porównaniu do 816. Zrobiłem platformy , zeby nie nosić. Pierwszego dnia obie poszły w drzazgi. Jedna kolumna to ponad 60 kg, a platformy z cienkiej , klejonej płyty sosnowej. Muszę targać ręcznie, aż mi w krzyżu łupie. Kolejność zdjęć odwrotna. Czy ktoś orientuje się Jaki jest "plus dodatni" falowodu nachodzacego na membrane przetwornika? Czy to tylko ze względów max dazenia do (w miarę) kompaktowego rozmiaru, a może dochodza jakieś kwestie kompresji, czy jeszcze inny powód? Ktoś, coś wie? Ps: super efekt końcowy👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 @Chyba Miro 84 - do efektu końcowego to jeszcze bardzo daleko. Na razie lekko uzupełniłem ubytki w skrzyniach. Dojdzie fornirowanie i dodatkowe skrzynki na horny. Myśle, że nie poznasz obecnych zbiorników na pajęczyny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Jeszcze nie tak dawno wrzucałeś zdjecia połączonymi "kablami" (w szpitalu), a juz targasz takie "klocki". Podziwiam. Rega wiesz może cos na temat pytań powyzszych, jak to jest z tymi tubami? Nie pierwszy raz widze mocno nachodzące krawedzie na membranę🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Nie ma mi kto pomóc i jestem zmuszony robić to sam. Syna nie było mi dane mieć, a zięcia nie mam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Aha. Te kolumny to dipole, czy tez tam bedzie montowana tylna scianka? Bo z zdjęć wygladaja jak dipol, ale szczeliny u spodu sugeruja jakby... basreflex?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 (edytowany) To konstrukcja zamknięta. Tylna ściana jest oczywiście odkręcona w tej chwili. Robię co mogę aby było lżej. Odnośnie krawędzi - nie wiem dlaczego tak jest. Staram się zachować w oryginale wszystko co mogę. Edytowano 20 września 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Dnia 19.09.2023 o 16:45, gienas napisał: Jadąc z prędkością tylko 100km/h Znam 70 latka co sie ostatnio fotka 330 na liczniku pochwalił 😀 w sumie chcialbym w tym wieku mieć podobny poziom zajawki i jednocześnie wyebania... ✌️ Zapomniałem dodać, autem z takim vmax też nie pogardzę 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 70 wiosen, 330 na zegarze i jeszcze foty robił... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Może jakaś dupa na prawym 😉 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Jej Wieku już lepiej nie zdradzaj 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Albo bał się że ktoś mu zabierze dowód odobisty i pędził na wybory-tylko daty mu się pomyliły 🤣 Rega-a nie masz większego wyboru fornirów? Bo ja bym szukał czegoś ciemniejszego, np. różanego czy mahoń. Albo dopasuj do koloru swojego pomieszczenia. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Kiedyś (dobre 10 lat temu) powiedział że całe życie sie czegoś bał, ale już się niczego nie boi i nie zamierza się bać... Niech ktoś spróbuję zaprzeczyć że jest w tym nutka wolności jedostki indywidualizmu itp itd "Ta kurtka ze skóry węża jest symbolem..." 😉 Na miły wieczór polecam płytę nie żyjącej już Rim Banna... Tytuł zgodny z dyskusją i refleksjami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 6 minut temu, marcinmarcin napisał: Niech ktoś spróbuję zaprzeczyć że jest w tym nutka wolności jedostki indywidualizmu itp itd Jak dla mnie spoczko, pod warunkiem że tak sie "bawi" w przeznaczonym do tego typu zabaw miejscu, a nie na publicznych drogach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2023 Ja tam nie widzę nic fajnego w jechaniu 300 i więcej, tym bardziej po publicznej drodze. Fakt, nie jechałem nigdy tyle, max chyba 220, 230. Za dużo wypadków widziałem z takimi prędkościami. Wystarczy, że ciężarówka się zapomni i jesteś trup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 10 godzin temu, tomek4446 napisał: Jak Bóg i Grzesiek / @Audio Autonomy / da , to w sobotę wróci drapak. W @tomek4446 mam nadzieję, że uda się nam spotkać w sobotę, bo Victor już się trochę stęsknił 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 5 godzin temu, Audio Autonomy napisał: bo Victor już się trochę stęsknił A tak przy okazji. Grzesiek , myłeś tą płytę min. 3 razy nim uruchomiłeś Victorka ? Sorry , że o tak oczywistych rzeczach ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 września 2023 Udostępnij Napisano 21 września 2023 Podobno nawet w zmywarce (pełny program ) 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts