Rega Napisano Niedziela o 20:01 Napisano Niedziela o 20:01 Chyba najbardziej popularne i kupowane w Danii są kolumny Dali. Są różne klasy. A i u nas , swojego czasu był na fali Dali Menuet:) Co nie znaczy , że wszyscy Duńczycy znają się na dobrej jakości sprzecie. Większość, przynajmniej jakiś czas temu, kupowała Jamo. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Niedziela o 21:37 Napisano Niedziela o 21:37 Najwidoczniej im pasowaly😊 Odpisz, cytując
shureido Napisano wczoraj o 06:41 Napisano wczoraj o 06:41 10 godzin temu, Rega napisał: Chyba najbardziej popularne i kupowane w Danii są kolumny Dali. Są różne klasy. A i u nas , swojego czasu był na fali Dali Menuet:) Co nie znaczy , że wszyscy Duńczycy znają się na dobrej jakości sprzecie. Większość, przynajmniej jakiś czas temu, kupowała Jamo. napisałeś to, na podstawie danych (🤔) czy raczej kluczowym słowem jest "chyba" podobnie jak w "analizie" B&O ? 😌 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 08:53 Napisano wczoraj o 08:53 2 godziny temu, shureido napisał: napisałeś to, na podstawie danych (🤔) czy raczej kluczowym słowem jest "chyba" podobnie jak w "analizie" B&O ? 😌 Być może jest na forum ktoś, kto lepiej od Romana zna realia duńskiego świata audio. Jeśli tak, to chętnie go poznam. 1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano wczoraj o 19:11 Napisano wczoraj o 19:11 Dnia 8.03.2026 o 19:45, shureido napisał: dodam jeszcze ... Od B&O i Gato właśnie się zaczęło wspominanie Duńczyków 😉 23 godziny temu, Rega napisał: Chyba najbardziej popularne i kupowane w Danii są kolumny Dali.... Większość, przynajmniej jakiś czas temu, kupowała Jamo. Dobre Jamo nie jest złe, a nawet jest dobre lub bardzo dobre (szczególnie gdy pamiętamy o ich cenie) i oczywiście nie dotyczy to najtańszej masówki... Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Nic więcej nie dodam. Zostałem uświadomiony , że nic nie wiem:) Przepraszam za zaśmiecanie wątku. 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, RoRo napisał: Dobre Jamo nie jest złe, a nawet jest dobre lub bardzo dobre (szczególnie gdy pamiętamy o ich cenie) i oczywiście nie dotyczy to najtańszej masówki... Kiedyś chciałbym usłyszeć jak brzmi np. R907😍 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Rega, To ja Ciebie uprzejmie uświadamiam (zapewne Rafał się do mnie przyłączy i nie tylko On 😎) żebyś się nie przejmował problemem dziwnej "analizy" jednego z użytkowników naszego Forum! 15 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Kiedyś chciałbym usłyszeć jak brzmi np. R907😍 Parę lat temu na Audio Video Show właściciel firmy Muarah miał podpięte prywatne Rki (właśnie model 907) do lampowego Muaraha. Było bardzo dobrze, a my dłuższą chwilę porozmawialiśmy na temat wyboru kolumn i dość rzadkiej obecności tego modelu na polskim rynku... Pozdrawiam 4 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu https://www.tophifi.pl/oferty-specjalne/outlet/lehmannaudio-linear-usb-ii-sr-outlet-2.html Dobry Lehmann Linear za 5999 pln Sądzę, że warto dostepny w Tophifi Białystok Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 6 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: dostepny w Tophifi Białystok Super miejsce i cool ekipa👍 1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @Chyba Miro 84 Jest dostępny test R-907 w naszym AUDIO (nr 6 z 2009 roku, cena kolumn 28 tys. złotych) i jeden z wniosków autora brzmi "niezwykłe R907 są muzycznie zaskakująco uniwersalne i mogą sobie znaleźć miejsce nie tylko w dużych pomieszczeniach – przy dobrej aranżacji wystarczy już 20 metrów." Na AVS grały na podobnej powierzchni... https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/280-jamo-r907 Wcześniej (nr 4/2006, cena 33 tys.) Pan Redaktor Andrzej Kisiel testował większy model R909, więc ma porównanie obu modeli: https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/101-jamo-r909 Warto przeczytać... 😎 Pozdrawiam PS. Obecnie te ceny sprzed prawie 20 lat chyba można potraktować jako okazję 😉 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 16 godzin temu, RoRo napisał: Rega, To ja Ciebie uprzejmie uświadamiam (zapewne Rafał się do mnie przyłączy i nie tylko On 😎) żebyś się nie przejmował problemem dziwnej "analizy" jednego z użytkowników naszego Forum! Dokładnie tak. Roman (@Rega) - już powyżej dałem znać, co myślę. Na wypadek, gdyby ktoś się nie zorientował - pisałem ironicznie (tak naprawdę nie szukam innych ekspertów). Liczni forumowicze korzystali z Twojej wiedzy i znajomości tematu. Jedni bardziej, inni mniej. Ja raczej bardziej, co nie znaczy, że planuję na tym poprzestać. Edytowano 6 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Rega Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ależ Szanowni Koledzy. Nigdy nie twierdziłem , że mam monopol na rację, ani tym bardziej nie uważałem się za eksperta w jakiejkolwiek dziedzinie. Opisałem jedynie to co widziałem, miałem mozliwość przeczytać w biuletynach firm itp. Nie obrażam się też o inny punkt widzenia. A, że ktoś może mieć dokładniejsze informacje i chce się nimi podzielić to tylko chwała mu za to. Podchodzę do tej sytuacji raczej na luzie czego dowodem może być poniższa sentencja ,,... coraz częściej mam wrażenie, że z każdym rokiem rośnie liczba osób, którzy mogą pocałować mnie w d......'' - co , oczywiście NIE DOTYCZY Szanownych forumowiczów tego zacnego forum. Pozdrawiam. Rega. 2 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Rega napisał: ,,... coraz częściej mam wrażenie, że z każdym rokiem rośnie liczba osób, którzy mogą pocałować mnie w d......'' Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Duńczycy do audio podchodzą patriotycznie. Prym wiedzie firma B&O - sprzęt luksusowy, drogi a design typowy pod Skandynawię. Posiadanie sprzętu tej marki jest oznaką patriotyzmu i majętności. Czasami jest kupowany tylko po to aby się pokazać … choć wysokie modele też potrafią dobrze zagrać. A Dania to generalnie kolebka europejskiej techniki audio, potentat w produkcji przetworników elektroakustycznych. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu 28 minut temu, elektron6 napisał: Dania to generalnie kolebka europejskiej techniki audio To ja, jednak, cukrem... posypuję 😉 DAC angielski na szkockim scalaku. Angielskie kolumny wyprodukowane w Szkocji. Wzmacniacz MOSFET oparty na amerykańskim układzie Circlotron z techniki lampowej. PS. Jest pole truskawek a obok niego zakład psychiatryczny. Pewnego dnia pole to było nawożone przez traktorzystę. Z zakładu wychodzi mały chłopczyk i podchodzi do tego traktorzysty i się pyta: - Przepraszam, a co pan robi? - Widzisz synu, ja nawożę truskawki. - Aha - i poszedł. Chwilę potem ten sam chłopczyk podszedł do tego samego traktorzysty z pytaniem: - Przepraszam, a co pan robi? - Nawożę truskawki. - Aha - i poszedł. I tak 10 razy. Za 11 pytaniem, gdy ten sam chłopczyk podchodzi do tego samego już wkurwionego traktorzysty z pytaniem - Przepraszam, a co pan robi... traktorzysta odpowiada: - Posypuję truskawki gównem. A na to chłopczyk: - Aha, gównem je pan posypuje, no my posypujemy cukrem, ale my jesteśmy popierdoleni. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 6 godzin temu, RoRo napisał: @Chyba Miro 84 Jest dostępny test R-907 w naszym AUDIO (nr 6 z 2009 roku, cena kolumn 28 tys. złotych) i jeden z wniosków autora brzmi "niezwykłe R907 są muzycznie zaskakująco uniwersalne i mogą sobie znaleźć miejsce nie tylko w dużych pomieszczeniach – przy dobrej aranżacji wystarczy już 20 metrów." Na AVS grały na podobnej powierzchni... https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/280-jamo-r907 Wcześniej (nr 4/2006, cena 33 tys.) Pan Redaktor Andrzej Kisiel testował większy model R909, więc ma porównanie obu modeli: https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/101-jamo-r909 Warto przeczytać... 😎 Pozdrawiam PS. Obecnie te ceny sprzed prawie 20 lat chyba można potraktować jako okazję 😉 Wiesz co @RoRo przeczytałem już chyba wszystkie możliwe recenzje/opisy na ich temat i to po kilka razy, a pamiętam że właśnie pierwsze imformacje i pierwsze zakochanie to było po przeczytaniu zalinkowanej tu recenzji w audio.com.pl. - to ten artykuł właśnie, rozpalił we mnie pozytywne wyobrażenia o tych odgrodach. To od nich zaczęła się moja edukacja w kierunku "jak to możliwe że bez obudowy gra zestaw". Ech... "stare czasy". Jeszcze przed tym zanim pojawiłem sie na tym forum, a mimo to... jakaś taka "miłość" do nich od pierwszego wejrzenia/przeczytania pozostała przez lata... Odpisz, cytując
Recommended Posts