STELVIO Napisano 20 stycznia 2023 Napisano 20 stycznia 2023 Ten Rel Ht 1205 to słyszałem w wielu miejscach. Teraz jestem już dalej i głębiej 😁 w temacie subwooferów więc ten model nie istnieje dla mnie. Ale.... Piętnastke Predatorka mógłbym przetestować. Tak z ciekawości. ☝️ Odpisz, cytując
tomw Napisano 20 stycznia 2023 Napisano 20 stycznia 2023 Przed chwilą, STELVIO napisał: Ten Rel Ht 1205 to słyszałem w wielu miejscach. Teraz jestem już dalej i głębiej 😁 w temacie subwooferów więc ten model nie istnieje dla mnie. Ale.... Piętnastke Predatorka mógłbym przetestować. Tak z ciekawości. ☝️ Ja tez go mialem u siebie, ale szybko odpadl, razem z reszta z SVSami serii 1000 i SB2000 🙂 Dopiero otwarty PB2000PRO mozna powiedziec ze zagral 🙂 Gdybym musial miec jednego suba, to bez zastanowienia bym wzial PB4000 🙂 A wracajac do RELa, dalej bede brzmial jak zdarta plyta, ale ma za slabe zejscie 🙂 Gralem z miesiac na SB3000 ktore wedle producenta schodza do 18Hz a i tak wrocilem do otwartych PB2000PRO bo czuc bardziej te porty i nizsze zejscie 🙂 A Predator schodzi wedle producenta do 21Hz przy -6dB, czyli przy standardowych -3dB to bedzie pewnie ze 23-24Hz 🙂 Posluchac bym posluchal zeby wiedziec, ale podejrzewam ze SB3000 zagra lepiej od niego, ta sama moc, glosnik ciut mniejszy ale zejscie ma nizsze 🙂 ALE w kinie nadal bym wolal mysle otwartego PB2000PRO 🙂 Za duza krowa zeby tachac, plus jestem mega zadowolony z basu u mnie wiec nie szukam juz nic aby zmieniac, ale z ciekawosci bym porownal 🙂 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 23 stycznia 2023 Napisano 23 stycznia 2023 Dnia 20.01.2023 o 10:40, tomw napisał: No widze wlasnie ze bronisz RELa 🙂 Mizerne zejscie ? Nie wazne. Srednie parametry ? Nie waznne. Brak mozliwosci ogarniecia problemow pomieszczenia ? Nie wazne. Wazne aby byl REL bo ja lubie 🙂 Ma sens 🙂 Po prsotu go miałem testowałem i nie rozumiem skąd mizerne zejscie, brak mozliwści ogarnięcia problemów pomieszczenia? Kopletnie nie rozumiem. Dnia 20.01.2023 o 11:01, Adi777 napisał: To chyba nie jest przypadek, że praktycznie nikt nie poleca RELi na zagranicznych forach. Uważane są wręcz za mocno przereklamowane. W UK polecają akurat. Mówisz o rynku niemieckim? Dnia 20.01.2023 o 23:24, tomw napisał: tylko XYZ Sa takie ale XTZ Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 23 stycznia 2023 Napisano 23 stycznia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: W UK polecają akurat. Mówisz o rynku niemieckim? Głównie USA. Odpisz, cytując
Butler Napisano 23 stycznia 2023 Napisano 23 stycznia 2023 W USA jest trochę inaczej przez generalnie inną akustyką pomieszczeń. Wynika to po prostu z innej technologii budowy domów. U nas to w większości murowane budynki się stawia, u nich to raczej drewno króluje. No i ten dźwięk się różni. Bas z Rela nie schodzi zadowalająco nisko, a Klipsch nie kłuje po uszach. Odpisz, cytując
tomw Napisano 23 stycznia 2023 Napisano 23 stycznia 2023 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Po prsotu go miałem testowałem i nie rozumiem skąd mizerne zejscie, brak mozliwści ogarnięcia problemów pomieszczenia? Kopletnie nie rozumiem. Czego nie rozumiesz ? RELe po prostu nie schodza nisko i tyle, a niskie zejscie w kinie jest bardzo wazne, dla tego tez RELe nie nadaja sie do kina 🙂 I nie tylko RELe, duza czesc zamknietych budzetowych subow nie schodzi nisko, to raczej SVS jest wyjatkiem na plus 🙂Jak bys porownal HT1205 z jakims nisko schodzacym subem, jak ja porownalem, to nie pytal bys nawet czemu sie nie nadaje 🙂 A brak mozliwosci ogarniecia problemow pomieszczenia ? Ogromna wiekszosc pomieszczen w ktorych ludzie maja kina jest nie za duza i co za tym idzie, maja problemy z modami wlasnymi pomieszczenia 🙂 Normalne suby maja pokretlo glosnosci, odciecia i fazy na subie i nie jestes w stanie nic z problemami z pomieszczeniem zrobic 🙂 W budzetowych subach to jest normalne, tylko SVS ma wbudowany DSP od najnizszych modeli ktory pozwoli w mniejszym lub wiekszym stopniu zaradzic tym problemom 🙂 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia 2023 Napisano 24 stycznia 2023 22 godziny temu, Adi777 napisał: Głównie USA. No to w USA też go lubią 19 godzin temu, tomw napisał: Czego nie rozumiesz ? RELe po prostu nie schodza nisko i tyle, a niskie zejscie w kinie jest bardzo wazne, dla tego tez RELe nie nadaja sie do kina 🙂 I nie tylko RELe, duza czesc zamknietych budzetowych subow nie schodzi nisko, to raczej SVS jest wyjatkiem na plus 🙂Jak bys porownal HT1205 z jakims nisko schodzacym subem, jak ja porownalem, to nie pytal bys nawet czemu sie nie nadaje 🙂 A brak mozliwosci ogarniecia problemow pomieszczenia ? Ogromna wiekszosc pomieszczen w ktorych ludzie maja kina jest nie za duza i co za tym idzie, maja problemy z modami wlasnymi pomieszczenia 🙂 Normalne suby maja pokretlo glosnosci, odciecia i fazy na subie i nie jestes w stanie nic z problemami z pomieszczeniem zrobic 🙂 W budzetowych subach to jest normalne, tylko SVS ma wbudowany DSP od najnizszych modeli ktory pozwoli w mniejszym lub wiekszym stopniu zaradzic tym problemom 🙂 Ok w takim razie 2x PB2000 Zamykamy temat Odpisz, cytując
Sławek1 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Dnia 17.01.2023 o 21:02, fluid81 napisał: Przepraszam , a Rel to w czym się specjalizuje - w odkurzaczach ?? Chyba trochę bardziej a napewno dłużej specjalizuje się w subwooferach od SVS . Zastanawiające jest to mocne wskazanie na SVS , choć odpowiedź nasuwa się sama, skąd tak zdeterminowana sugestia w kierunku tej marki .. Obiektywizmu w Pana wypowiedzi nie ma za grosz . Za to wyczuwalny na kilometr jest nacisk producenta SVS na pracowników salonu Q21. Ostatnio miałem do czynienia z Panem z Q21 są niegrzeczni i robią łaskę. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 13 minut temu, Sławek1 napisał: Ostatnio miałem do czynienia z Panem z Q21 są niegrzeczni i robią łaskę. A w czym się ta niegrzeczność przejawiała , bo jutro tam jadę ? Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Też miałem z nimi parę razy do czynienia , niegrzeczny rabat mi zrobili na fajne sprzęty Odpisz, cytując
Sławek1 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Dnia 20.01.2023 o 08:25, Piotr Sonido napisał: On jest dobry i tani ale w tych kwotach na jakie patrzysz jest gorszy zarówno pod kątem barwy basu jak i jego kontroli. SPL 150 to tak z PB2000 bym zestawił. Ale to nie jest idealny odpowiednik. Ja bym tu brał PB2000. A mając znowu 17 to możesz faktyczine brac 2x PB 3000 , 2x HT1508 Piotrek cieplejszy jest SPL 4 godziny temu, tomek4446 napisał: A w czym się ta niegrzeczność przejawiała , bo jutro tam jadę ? 14.10.2025 zamówiłem zasilacz do FIIO R2R miał być w 24 godziny jest 17.10 dzwonię Pan szuka szuka o mi mówi, że go nie mają bęzdie 20.X to ja mówię, że na stronie powinno być napisane ,że go niema. On mi mów, że powinienem się dowiadywać i nikt mi nie kazał go u nich kupować. Mówię, że mogliby jak inne firmy na maila lub telefonem zadzwonić i powiedzieć że go chwilowo nie mają a Pan mówi że to moja sprawa . Ot to kultura głównie kupuje w Planeta Dźwięku i tam jest inna kultura 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 25 minut temu, Sławek1 napisał: On mi mów, że powinienem się dowiadywać i nikt mi nie kazał go u nich kupować. Może miał zły dzień. Każdemu się zdarza. Nie to abym rozgrzeszał . Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 14 minut temu, tomek4446 napisał: Może miał zły dzień. Każdemu się zdarza. Nie to abym rozgrzeszał . Tomek, mnie traktują jeszcze gorzej… Dzwonię, pytam jak coś gra a słyszę odpowiedź - Adam, sam posłuchaj, wyślemy, nara. Koniec rozmowy. Pozdrów całą ekipę. Dzięki. Edytowano 17 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Sławek1 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 14 minut temu, tomek4446 napisał: Może miał zły dzień. Każdemu się zdarza. Nie to abym rozgrzeszał . Pan mi tłumaczy, że to wina systemu . A ja mu tłumacze, że to wina człowieka jak człowiek wyciąga z magazynu ostatnią sztukę to powinien zaktualizować . Jestem informatykiem od ponad 30 lat i program sam się nie uzupełni musi go człowiek poprawić. Jak jest bałagan to tak wygląda 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu @tomek4446 to chyba jak dzwoniłem dwa razy ,dwa lata temu w sprawie moich gratów , też ktoś po drugiej stronie miał zły dzień😁. Nie jestem jakoś przewrażliwiony na swoim punkcie ,a wręcz nie lubię sztucznej wazeliny,np.czasem w knajpach,ale gość był obcesowy,ten sam dwa razy. Pomyślałem sobie,że to niezbyt profesjonalne,gdy dzwoni klient, który chce wydać forsę m.in. na jego/ sprzedawcy/ wypłatę 😁 2 Odpisz, cytując
Sławek1 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 2 minuty temu, Nowy75 napisał: @tomek4446 to chyba jak dzwoniłem dwa razy ,dwa lata temu w sprawie moich gratów , też ktoś po drugiej stronie miał zły dzień😁. Nie jestem jakoś przewrażliwiony na swoim punkcie ,a wręcz nie lubię sztucznej wazeliny,np.czasem w knajpach,ale gość był obcesowy,ten sam dwa razy. Pomyślałem sobie,że to niezbyt profesjonalne,gdy dzwoni klient, który chce wydać forsę m.in. na jego/ sprzedawcy/ wypłatę 😁 Chodzi o to że ceny w Polsce są wysokie a Oni robią łaskę że nam sprzedają Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 2 minuty temu, Sławek1 napisał: Chodzi o to że ceny w Polsce są wysokie a Oni robią łaskę że nam sprzedają Może nie tyle łaskę,Kolego,co czasem chyba zapominają z czego/ kogo żyją.Pisałem tu kiedyś w innym wątku, jak potraktowali mojego szefa w salonie Skody w Olsztynie z powodu roboczych spodni. Właśnie myśli,gdzie zostawić 300 tyś.na nowe auto,bo tamto spłacone i swoje wyjeździło. Z pewnością w tej Skodzie złotówki nie zobaczą 😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) No dobra. @kaczadupa , @Sławek1, @Nowy75 przebije Was wszystkich Zamówiłem w Q21 kolumny , było to jakieś 10 lat temu. Dzwonię , pytam są ? Są , pada odpowiedź. Jest zima , śnieg po kolana. Kończę robotę o 17-tej , Salon otwarty do 18-tej. Muszę się przebić w godzinach szczytu przez miasto , do Pabianic mam 25 km. Dam radę. Jestem o 17.40 w Salonie , podjechałem blisko wejścia, bo to podłogówki , co bym nie tachał trzech przecznic. Wchodzę , mówię , ze ja po te kolumny, co to dzwoniłem rano. Słyszę , a te ....nie ma. J a k t o n i e m a ? No kolega sprzedał . Nie powiem , trochę się wkurzyłem . Ale co tam , nie umarłem od tego , przeszło mi. Ostatnio co trzeci klient straszy mnie prawnikiem , i nie ukrywam , czasem ja też przestaje być miły. Więc ........ Edytowano 17 godzin temu przez tomek4446 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @tomek4446 ja się nie obrażam,dlatego sprzęt od nich stoi u mnie. Ale jeśli przy wymianie zadzwonię do @Q21 i sytuacja się powtórzy, rozłączę się i wybiorę inny numer 😁 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @tomek4446 Miałem podobną sytuację w Media expercie , kiedy kupowałem okap do kuchni. Wybrałem odpowiedni, i dowiedziałem się że nie mają w tej chwili na stanie. Zamówiłem. Miał dotrzeć za trzy dni. Po dwóch dniach dostałem maila z wiadomością, że czeka na mnie w sklepie. A sklep oddalony o 27 km. Pojechałem po odbiór. Pan przyniósł z magazynu karton , zaklejony. I pyta czy chcę , aby otworzył i sprawdził. Chciałem. Po otwarciu kartonu okazało się, że wewnątrz sama blacha osłony. Okapu nie ma. Pan przy mnie usiłował się dowiedzieć gdzie jest reszta. Odpowiedzi nie otrzymał. Miałem dostać odpowiedź mailowo w ciągu trzech dni. Czekam już dwa lata, a odpowiedź nie dotarła. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 10 godzin temu, Rega napisał: Czekam już dwa lata, a odpowiedź nie dotarła. Musieli dobrze schować ten okap 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts