Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
11 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

pamiętajmy, że w Gato można wyjąć zworki i robią się tak nieprzyjemnie rozdzielcze jak b&w, przepraszam właścicieli bowersów, ale znana jest moja niechęć do tej firmy…

Pamiętajmy również, że na Bowersy można zarzucić koc i robią się wtedy tak przyjemnie rozdzielcze jak Gato.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Dedal75 napisał:

Ja z boku widzę to inaczej 🤷

Nie mam w domu Abrahamsena  .

O właśnie ,  gust , pamiętaj o tym pisząc że cos zamiata 😉

Za Twoje widzę nie odpowiadam,

Ale pisząc coś , ze zamiata, zawsze dodaje w wypowiedzi, ze to MOJE ZDANIE, W MOIM SYSTEMIE itd. A jak faktycznie zamiata dla mnie to co, mam o tym nie napisać, żeby było poprawniej politycznie? Napisać „zmiany są odczuwalne”, zamiast oddać swoje prawdziwe wrażenie pod tytułem „wow! ale to zamiata X urządzenie”

Przeciez masz swój rozum i pewnie jakieś doświadczenie w audio i wiesz, ze jak coś u kogoś „zamiotlo” coś innego to musi to być spowodowane jakimiś czynnikami, włącznie z gustem, który możesz mieć inny. Moim zdaniem niepotrzebnie się czepiasz :) 

1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

A kiedy dokupisz resztę ? 😂

Przepraszam , nie mogłem się powstrzymać . 

Od razu powiem , że nie słuchałem .

Dostajesz resztę w subskrypcji 🤣🤣🤣 Tez umarłem ze śmiechu jak zobaczyłem go po raz pierwszy w srodku. Ale skubaniec ma dusze - gwarantuje. Może nie widoczna w srodku, ale gra na prawdę dobrze! Nawet mówi się, ze i21 to ostatnio dobry, kultowy primare w klasie AB, dual mono. Potem już od i22 zaczęli bawić się w klasę D No i wiadomo, ze to nie wyszło i stad dzisiaj opinie o primare, ze jasne, płaskie itd Podobno słabo im ta implementacja klasy D wyszła, ale nie wiem, nie słuchałem - może to taka sama „powszechna” opinia jak o tym, ze r300 i r3 grają niemalże identycznie

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)
19 minut temu, Dedal75 napisał:

A jeszcze jedno bo mi umknęło . Opowiadasz bajki .

A20 był dual mono i21 już nie .

mi się wydaje ze jednak dual mono :) 

Plus sformułowanie „opowiadasz bajki” jest nacechowane negatywnie - tak jakbyś chciał powiedzieć, ze kogoś chce oszukać. Myslisz, ze kogoś chce oszukać? 

Mozna napisać np. „Pomyliłeś się” zamiast „opowiadasz bajki” - takie sformulowanie jest zwyczajnie bardziej uprzejme w stosunku do rozmówcy - nie zgodzisz się?

PRIMARE I21 INTEGRATED AMPLIFIERS 

DESCRIPTION 

Dual-Mono Design 
JFET input - bi-polar output 
2 x 75 W into 8 Ohm , 2 x 125 W into 4 Ohm 
Frequency Response: 10 Hz - 100 kHz, -3 dB 
Signal-to-Noise Ratio: 100 dB 
Output impedance: <0,05 
Weight: 13,5 kg 

https://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/amplifiers/primare-i21-279460/review

„In the interests of channel independence, Primare has opted for 'dual-mono' construction”

https://forums.whathifi.com/threads/primare-i21-or-primare-i22-dac.119613/

The sound of the two you're comparing is nothing alike. I22 is a Class D design where I21 is a dual mono class AB. 

Edytowano przez mateolo2
Napisano
2 godziny temu, Kraft napisał:

Pamiętajmy również, że na Bowersy można zarzucić koc i robią się wtedy tak przyjemnie rozdzielcze jak Gato.

Jakie piękne złośliwości kogoś, kto nigdy nie słuchał Gato, a mógłby się zdziwić po wyjęciu zworek,

napisał ten co nigdy nie narzucał koca na bowersy…

Napisano

Halo Forum - mamy problem 😞 Ktoś (a właściwie: "ktosie") dopomina się o karne punkty!

Proszę o spokój i mniej złośliwości. Jak ktoś ma ochotę się czepiać innych, to warto zrobić sobie przerwę od pisania na ochłonięcie i np. pójść spać!

Pozdrawiam
PS. Można też narzucić sobie koc na głowę - wtedy nie będzie widać ekranu, więc wyjdzie na to samo 😎 Tylko pamiętajcie o oddychaniu.

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, RoRo napisał:

Halo Forum - mamy problem 😞 Ktoś (a właściwie: "ktosie") dopomina się o karne punkty!

Proszę o spokój i mniej złośliwości. Jak ktoś ma ochotę się czepiać innych, to warto zrobić sobie przerwę od pisania na ochłonięcie i np. pójść spać!

Pozdrawiam

Dokładnie. Ja również o to proszę :) 

Dobrej nocy wszystkim i udanego tygodnia! 

A można powiedzieć, ze zaczęło się to wszystko przeze mnie ;) bo mnie poprosiliście o recenzje sprzętu. Haha oczywiście to żart. Ale z drugiej strony myślałem, ze dostane kilka likeów i zero odpowiedzi. A tu proszę ponad 20 likeów za co z całego serca dziekuje i jakaś turbo dyskusja :) Szkoda trochę, ze nie o R3 

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)

Moim zdaniem nie ma co tego wątku już ciągnąć, dalej. Poprosiliście o recenzje, wiec ja napisałem najlepiej jak potrafiłem. Maa nadzieje, że komuś się jeszcze przyda. Tak wiec wątek chyba bez sensu dalej ciągnąć bo faktycznie jakieś sprzeczki i docinki się tutaj zaczęły jak zauważył słusznie @RoRo. Chyba, ze ktoś miałby jeszcze jakieś pytania o R3, bądź chciał o nich podyskutować to służę pomocą :) Wiele osób, które nie chciały się tutaj narażać na „lincz”, napisało do mnie prywatne wiadomości w związku z Kefami, wiec jeśli ktoś miałby ochotę to można tez tak pogadać  :) 

Pozdrawiam!

Edytowano przez mateolo2
Napisano

Czy to nie będzie jednak kneblowanie ust miłośnikom KEF-ów (do których sam się zaliczam)?

Myślę, że jak ktoś uważa, że KEF-y są the best, to ma prawo o tym pisać. Namiętnie, poetycko, egzaltowanie, albo też technicznie i "pomiarowo". Jego sprawa.

Napisano
2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Ten wątek rzeczywiście robi się jakiś toksyczny… czy nie lepiej go po prostu zamknąć, a nie czekać na jakieś następne spięcia? @RoRo @Redakcja AUDIO @MariuszZ

Wyczyściłem trochę i proszę o merytoryczną i spokojną dyskusję zgodną z tematem. Inne treści będą znikać bez zbędnych tłumaczeń. Pozdrawiam.

Napisano

Czyli co? Bowers wprowadził nową serię 700, KEF nową serię R. Czas na ruchy Dali, Dynaudio i Monitor Audio. Szczególnie Rubicony są już dawno na rynku. Focal też by mógł coś wypuścić. Może się zrobić zamieszanie w tym segmencie.