tomek4446 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Zbudowany jak czół - tytanowa płyta, waga, rozmiar. A kiedy dokupisz resztę ? 😂 Przepraszam , nie mogłem się powstrzymać . Od razu powiem , że nie słuchałem . 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 11 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: pamiętajmy, że w Gato można wyjąć zworki i robią się tak nieprzyjemnie rozdzielcze jak b&w, przepraszam właścicieli bowersów, ale znana jest moja niechęć do tej firmy… Pamiętajmy również, że na Bowersy można zarzucić koc i robią się wtedy tak przyjemnie rozdzielcze jak Gato. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) 2 godziny temu, Dedal75 napisał: Ja z boku widzę to inaczej 🤷 Nie mam w domu Abrahamsena . O właśnie , gust , pamiętaj o tym pisząc że cos zamiata 😉 Za Twoje widzę nie odpowiadam, Ale pisząc coś , ze zamiata, zawsze dodaje w wypowiedzi, ze to MOJE ZDANIE, W MOIM SYSTEMIE itd. A jak faktycznie zamiata dla mnie to co, mam o tym nie napisać, żeby było poprawniej politycznie? Napisać „zmiany są odczuwalne”, zamiast oddać swoje prawdziwe wrażenie pod tytułem „wow! ale to zamiata X urządzenie” Przeciez masz swój rozum i pewnie jakieś doświadczenie w audio i wiesz, ze jak coś u kogoś „zamiotlo” coś innego to musi to być spowodowane jakimiś czynnikami, włącznie z gustem, który możesz mieć inny. Moim zdaniem niepotrzebnie się czepiasz 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A kiedy dokupisz resztę ? 😂 Przepraszam , nie mogłem się powstrzymać . Od razu powiem , że nie słuchałem . Dostajesz resztę w subskrypcji 🤣🤣🤣 Tez umarłem ze śmiechu jak zobaczyłem go po raz pierwszy w srodku. Ale skubaniec ma dusze - gwarantuje. Może nie widoczna w srodku, ale gra na prawdę dobrze! Nawet mówi się, ze i21 to ostatnio dobry, kultowy primare w klasie AB, dual mono. Potem już od i22 zaczęli bawić się w klasę D No i wiadomo, ze to nie wyszło i stad dzisiaj opinie o primare, ze jasne, płaskie itd Podobno słabo im ta implementacja klasy D wyszła, ale nie wiem, nie słuchałem - może to taka sama „powszechna” opinia jak o tym, ze r300 i r3 grają niemalże identycznie Edytowano 14 lutego 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Wytłumaczysz mi na zlocie 😏 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 A jeszcze jedno bo mi umknęło . Opowiadasz bajki . A20 był dual mono i21 już nie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) 19 minut temu, Dedal75 napisał: A jeszcze jedno bo mi umknęło . Opowiadasz bajki . A20 był dual mono i21 już nie . mi się wydaje ze jednak dual mono Plus sformułowanie „opowiadasz bajki” jest nacechowane negatywnie - tak jakbyś chciał powiedzieć, ze kogoś chce oszukać. Myslisz, ze kogoś chce oszukać? Mozna napisać np. „Pomyliłeś się” zamiast „opowiadasz bajki” - takie sformulowanie jest zwyczajnie bardziej uprzejme w stosunku do rozmówcy - nie zgodzisz się? PRIMARE I21 INTEGRATED AMPLIFIERS DESCRIPTION Dual-Mono Design JFET input - bi-polar output 2 x 75 W into 8 Ohm , 2 x 125 W into 4 Ohm Frequency Response: 10 Hz - 100 kHz, -3 dB Signal-to-Noise Ratio: 100 dB Output impedance: <0,05 Weight: 13,5 kg https://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/amplifiers/primare-i21-279460/review „In the interests of channel independence, Primare has opted for 'dual-mono' construction” https://forums.whathifi.com/threads/primare-i21-or-primare-i22-dac.119613/ The sound of the two you're comparing is nothing alike. I22 is a Class D design where I21 is a dual mono class AB. Edytowano 14 lutego 2023 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 2 godziny temu, Kraft napisał: Pamiętajmy również, że na Bowersy można zarzucić koc i robią się wtedy tak przyjemnie rozdzielcze jak Gato. Jakie piękne złośliwości kogoś, kto nigdy nie słuchał Gato, a mógłby się zdziwić po wyjęciu zworek, napisał ten co nigdy nie narzucał koca na bowersy… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Halo Forum - mamy problem 😞 Ktoś (a właściwie: "ktosie") dopomina się o karne punkty! Proszę o spokój i mniej złośliwości. Jak ktoś ma ochotę się czepiać innych, to warto zrobić sobie przerwę od pisania na ochłonięcie i np. pójść spać! Pozdrawiam PS. Można też narzucić sobie koc na głowę - wtedy nie będzie widać ekranu, więc wyjdzie na to samo 😎 Tylko pamiętajcie o oddychaniu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) Marcin, ale zna klasę głośników SBA. Edytowano 14 lutego 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) 2 minuty temu, RoRo napisał: Halo Forum - mamy problem 😞 Ktoś (a właściwie: "ktosie") dopomina się o karne punkty! Proszę o spokój i mniej złośliwości. Jak ktoś ma ochotę się czepiać innych, to warto zrobić sobie przerwę od pisania na ochłonięcie i np. pójść spać! Pozdrawiam Dokładnie. Ja również o to proszę Dobrej nocy wszystkim i udanego tygodnia! A można powiedzieć, ze zaczęło się to wszystko przeze mnie bo mnie poprosiliście o recenzje sprzętu. Haha oczywiście to żart. Ale z drugiej strony myślałem, ze dostane kilka likeów i zero odpowiedzi. A tu proszę ponad 20 likeów za co z całego serca dziekuje i jakaś turbo dyskusja Szkoda trochę, ze nie o R3 Edytowano 14 lutego 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) Moim zdaniem nie ma co tego wątku już ciągnąć, dalej. Poprosiliście o recenzje, wiec ja napisałem najlepiej jak potrafiłem. Maa nadzieje, że komuś się jeszcze przyda. Tak wiec wątek chyba bez sensu dalej ciągnąć bo faktycznie jakieś sprzeczki i docinki się tutaj zaczęły jak zauważył słusznie @RoRo. Chyba, ze ktoś miałby jeszcze jakieś pytania o R3, bądź chciał o nich podyskutować to służę pomocą Wiele osób, które nie chciały się tutaj narażać na „lincz”, napisało do mnie prywatne wiadomości w związku z Kefami, wiec jeśli ktoś miałby ochotę to można tez tak pogadać Pozdrawiam! Edytowano 14 lutego 2023 przez mateolo2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 (edytowany) Lincz 😊 . Masakra co tu się dzieje. Mateusz może na audiencję niedługo będziesz przyjmował. To już nie jest śmieszne . Edytowano 15 lutego 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 15 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 5 godzin temu, Dedal75 napisał: Mateusz może na audiencję niedługo będziesz przyjmował. To już nie jest śmieszne . ? Nie rozumiem. Możesz rozwinąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Ten wątek rzeczywiście robi się jakiś toksyczny… czy nie lepiej go po prostu zamknąć, a nie czekać na jakieś następne spięcia? @RoRo @Redakcja AUDIO @MariuszZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Czy to nie będzie jednak kneblowanie ust miłośnikom KEF-ów (do których sam się zaliczam)? Myślę, że jak ktoś uważa, że KEF-y są the best, to ma prawo o tym pisać. Namiętnie, poetycko, egzaltowanie, albo też technicznie i "pomiarowo". Jego sprawa. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 @Kraft wszystko fajnie, ale ja tam nie będę nikomu nagich kocy na kefy rzucał… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 (edytowany) Tu nie będę pisał, ale jak Wam opowiem jedną historię o KEF-ach, to licznym papcie pospadają. Wypatrujcie. Edytowano 15 lutego 2023 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 3 minuty temu, Kraft napisał: Wypatrujcie. Ślepy test z Kefami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 13 minut temu, Kraft napisał: Tu nie będę pisał, ale jak Wam opowiem jedną historię o KEF-ach, to licznym papcie pospadają. Wypatrujcie. Dawaj! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Ten wątek rzeczywiście robi się jakiś toksyczny… czy nie lepiej go po prostu zamknąć, a nie czekać na jakieś następne spięcia? @RoRo @Redakcja AUDIO @MariuszZ Wyczyściłem trochę i proszę o merytoryczną i spokojną dyskusję zgodną z tematem. Inne treści będą znikać bez zbędnych tłumaczeń. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Dawaj! Proszę bardzo: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 15 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 50 minut temu, MariuszZ napisał: Wyczyściłem trochę i proszę o merytoryczną i spokojną dyskusję zgodną z tematem. Inne treści będą znikać bez zbędnych tłumaczeń. Pozdrawiam. Dzięki Mariusz! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Czyli co? Bowers wprowadził nową serię 700, KEF nową serię R. Czas na ruchy Dali, Dynaudio i Monitor Audio. Szczególnie Rubicony są już dawno na rynku. Focal też by mógł coś wypuścić. Może się zrobić zamieszanie w tym segmencie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 To klasa niżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts