kaczadupa Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Postaram się znaleźć na forum Naima i wkleić. Chociaż nie wiem czy mi się to teraz uda. Pamiętam, jak podawałem ten parametr jakieś dwa miesiące temu Wojtkowi, bo robił spore wrażenie. Prawie trzykrotność VA z mojego SN3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Prawie trzykrotność VA z mojego SN3. W Atomie??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Nie, SN3 vs NAP NC 250. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 SN3 ma chyba 400VA. Pytanie, ile ma Atom? Wydaje mi się, że tyle samo, ale może masz inne informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Ma tyle samo, masz rację. A tu Uniti Nova i też 400VA. Nie kumam tego u Naima. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Panie Naim to Naim więc otrzymujemy kapitalne niskie tony, które mają kontrolę w całym zakresie, które są czytelne i które mają świetny atak. Atom ma potężny zasilacz... ... 400 VA. No to tak dla porównania, mój Marantz ma 625 VA:) Nie żebym uważał, że to ma kolosalne znaczenie. Nait5 ma 125 VA i też pewnie gra pięknie. Chodzi mi tylko o zwrócenie uwagi na forumową zabawę słowami. 400VA szanowanego na forum Naima to "potężny" zasilacz. Ale już 625VA wyśmiewanego Marantza "nie powala wielkością."*, "jest dość skromny" choć "tragedii nie ma"** * cytat z Witolda ** cytaty z Wojtka 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Jarek, możesz podać swój model Marantza bo muszę poczytać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Legendary PM8005. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 1 godzinę temu, Kraft napisał: ... 400 VA. I żeby nie było. Ten toroid 400 VA Atoma to faktycznie bardzo solidny zasilacz. Dla porównania: Roksan Caspian M2 ma 350 VA, Atoll IN80 Signature - 340 VA, Audiolab 8300A - 300 VA, Hegel Rost - 258 VA a Audiolab A6000A i Dayans Menuetto po 200 VA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 (edytowany) Jarku, patrz priv... Edytowano 2 maja 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 bo jest pewna nieścisłość i zauważyłem to już jak kupowałem Atoma. Czasem w niektórych artykułach jest 400 a jak już fizycznie ktoś testuje - łatwo znaleźć na YT albo gdzieś po forach że jest 130. Byłem w salonach audio, miałem też swojego i nigdy nie uświadczyłem napisu 400VA 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Oj tam, źle im się nadrukowało na promocyjnych fotkach 1 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 1 godzinę temu, Kraft napisał: I żeby nie było. Ten toroid 400 VA Atoma to faktycznie bardzo solidny zasilacz. Dla porównania: Roksan Caspian M2 ma 350 VA, Atoll IN80 Signature - 340 VA, Audiolab 8300A - 300 VA, Hegel Rost - 258 VA a Audiolab A6000A i Dayans Menuetto po 200 VA. Woooow, a takie pierwsze z brzegu Primare A32 sprzed prawie 10 lat ma 2000 VA😁. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Kiedyś to było. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 tak, kiedyś to były czasy.........dziś nie ma czasów 😉 Atoma testowałem na poważnie głośnych wartościach na basowej piosence żeby zobaczyć ile z gniazdka rwie i było na moim watomierzu pod 120W wiec nie wiem jakby inaczej to sprawdzić ile może sprzęt pobierać. Jak ktoś z Was ma watomierz to dla ciekawosci może podłączyć swój sprzęt i sprawdzić - jestem bardzo ciekawy ile jakiś większy wzmak pobiera i czy to się pokrywa jakoś z tymi parametrami na "tabliczce" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 37 minut temu, maskun napisał: bo jest pewna nieścisłość i zauważyłem to już jak kupowałem Atoma. Czasem w niektórych artykułach jest 400 a jak już fizycznie ktoś testuje - łatwo znaleźć na YT albo gdzieś po forach że jest 130. Byłem w salonach audio, miałem też swojego i nigdy nie uświadczyłem napisu 400VA Obstawiam, że na początku wstawiali 400VA, ale brumiło, więc zmienili toroidy na słabsze i cichsze. Dalej brumiło, ale przynajmniej mieli czyste sumienie, że zrobili, ile się dało, żeby temu zapobiec, a i księgowy się ucieszył. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 42 minuty temu, Kraft napisał: Kiedyś to było. A teraz jest zachwycanie się nie powiem już nawet czym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 1 minutę temu, kiki2010 napisał: A teraz jest zachwycanie się nie powiem już nawet czym. I w czym problem ? Wiadomo, że taki Szymonfaber nie zachwyci się tym czym ja, Ty czy Kraft. Jak nie ma 2 x 100kg i ceny powyżej 300kzł to czym tu się kuna zachwycać? Nie każdy ma czas na kiepskie hi fi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 8 godzin temu, kiki2010 napisał: A teraz jest zachwycanie się nie powiem już nawet czym. Teraz to już sobie chyba żartujesz. Dla wielu osób Twój system może być tani, słaby i nie warty uwagi. Czy to oznacza, że masz się nim nie zachwycać, cieszyć się z jego posiadania ? Rozumiem, że tu na forum Twój system stereo może być jednym z droższych, ale wcale to nie oznacza, że dźwiękowo spodoba się większej ilości osób. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 1 godzinę temu, soberowy napisał: spodoba się większej ilości osób Akurat ta większa ilość kręci się w koło, nie wiedząc czego tak naprawdę chcą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 5 godzin temu, kiki2010 napisał: Akurat ta większa ilość kręci się w koło, nie wiedząc czego tak naprawdę chcą. Dzięki Bogu Ty wiesz czego chcą wszyscy. Chwała Ci, o wszechwiedzący. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 18 godzin temu, Kraft napisał: Ten toroid 400 VA Atoma to faktycznie bardzo solidny zasilacz. 16 godzin temu, maskun napisał: Jak ktoś z Was ma watomierz to dla ciekawosci może podłączyć swój sprzęt i sprawdzić - jestem bardzo ciekawy ile jakiś większy wzmak pobiera i czy to się pokrywa jakoś z tymi parametrami na "tabliczce" Nie wiem na czym słuchacie , ale może warto wyłączyć ten tryb " ECO " , to będzie lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 WBA w akcji 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 1 minutę temu, Amarok napisał: WBA w akcji To tylko monobloczki , pre jest na oddzielnej listwie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 12 minut temu, tomek4446 napisał: Nie wiem na czym słuchacie , ale może warto wyłączyć ten tryb " ECO " , to będzie lepiej Sponsorem wpisu jest 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts