Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
13 minut temu, lpomis napisał:

Miałem je u siebie, ale słuchałem też z niekoniecznie dobrym dla nich towarzyszem - Heglem H95/190.

Słuchając ich, nie dziwi mnie to, bo to jest granie w stylu B&W. A te PMC to są jeszcze bardziej bezlitosne, rasowe monitory. Podobają mi się.

Napisano

Ale patrz, słuchasz coraz więcej monitorów. Każde z nich mają coś w sobie. Z każdych chciałoby się coś zachować.

Nie ma innej opcji, trzeba mieć kilka par i jesteś na dobrej drodze żeby tak właśnie to się skończyło :)

Pomysłów na fajne brzmienie jest naprawdę wiele!

Napisano (edytowany)
17 minut temu, lpomis napisał:

Za krótki, za szybki, chudy, techniczny i za bardzo skraca wybrzmienia?

Jakościowo bardzo OK. Ilościowo, oczywiście uwzględniając nawet litraż-ja słyszę deficyt. Ale te wokale... jeszcze raz to napiszę, to są rasowe monitory. 

14 minut temu, Artur Charicki napisał:

Subik do nich i będzie gitara. 

Religia nie pozwala.

12 minut temu, lpomis napisał:

Nie ma innej opcji, trzeba mieć kilka par i jesteś na dobrej drodze żeby tak właśnie to się skończyło :)

Ech... mam też inne hobby i chleb do kupienia dla dzieci. Ale takie dwie pary to jeszcze nie przegięcie, prawda? PRAWDA?!

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
24 minuty temu, lpomis napisał:

Pomysłów na fajne brzmienie jest naprawdę wiele!

Markiz de Sade to niewiniątko w porównaniu z Tobą. Jesteś deprawator pierwszej wody. ;)

Napisano
7 godzin temu, lpomis napisał:

A Ty Rafał śmieszku to już nie za długo szczęśliwy z tą swoją Normą jesteś?

Ja, mój drogi, rozwiązałem problem raz na zawsze: jak się nie ma kolumn, to i wzmacniacza zmieniać nie trzeba. :)

Ale dość offtopów. @Grzesiek202 - słuchałeś w końcu Gold 100? Moim zdaniem to jednak nie będzie powtórka z Bowersów i całkiem blisko tego, o co Ci chodzi. No i dobry punkt odniesienia - jeśli Ci nie przypadną do gustu, to przynajmniej stanie się jasne, czy iść w stronę większej szybkości, czy przeciwnie - nasyconych barw. Dodatkowy plus to wygoda wypożyczenia - powinno mieć je wiele salonów.

Napisano (edytowany)
13 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

chleb do kupienia dla dzieci

Pieczywo można ograniczyć. A jak patrzę na dworze na niektóre dzieciaki, to myślę sobie, że ich ojcowie powinni jednak kupować więcej kolumn. ;)

Edytowano przez Rafał S
  • 9 months later...
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Rafał S napisał:

Grzesiek, pochwal się czego tam słuchałeś (a może jeszcze słuchasz?). Skoro "fajniejsze", to zgaduję, że w grę wchodzą tylko Bowersy z wyższej serii. ;)

😁

Zatoczyłem koło. Ja jednak kupuję ten dźwięk, a w przeciągu kilku miesięcy słuchałem paru konstrukcji.

Nie wiem, czy to tylko 705 S3, czy cała trzecia seria, ale to dobry kierunek. Są cieplejsze, z bardziej nasyconą średnicą. A detaliczność (nie nachalność) góry, to dla mnie coś niesamowitego. To jednak ciągle B&W.

Dnia 8.06.2023 o 10:20, Grzesiek202 napisał:

@Rafał SJeszcze nie słuchałem Goldów 100, ale taki mam zamiar.

I tych też słuchałem. W mojej opinii bardzo fajne kolumny i w przez swoją analityczność,  jakiś sposób podobne do B&W.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

😁

Zatoczyłem koło. Ja jednak kupuję ten dźwięk, a w przeciągu kilku miesięcy słuchałem paru konstrukcji.

Nie wiem, czy to tylko 705 S3, czy cała trzecia seria, ale to dobry kierunek. Są cieplejsze, z bardziej nasyconą średnicą. A detaliczność (nie nachalność) góry, to dla mnie coś niesamowitego. To jednak ciągle B&W.

I tych też słuchałem. W mojej opinii bardzo fajne kolumny i w przez swoją analityczność,  jakiś sposób podobne do B&W.

Zgodzę się z tym opisem serii 700 :)

Napisano
42 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Z czym masz te Bowersy teraz?

Czekamy na następstwo tego mdoelu w Maganacie

Mam MA 1000. Czy to znaczy, że są jakieś informacje na temat następcy tego modelu, czy to raczej wyraz nadziei :)?

Napisano
7 godzin temu, Rafał S napisał:

Rzeczywiście je kupiłeś? Można już oficjalnie gratulować? :)

Jeszcze ich nie nabyłem, natomiast kupuję tę prezentację muzyki - to wiem na pewno. Nic czego słuchałem, nie gra tak surowo i zarazem bezkompromisowo. I dlatego rozumiem tych, którzy ich nie lubią. Dam sobie czas. Posłucham  u siebie, posłucham też może jeszcze czegoś innego. A może za przykładem @MMarek iść od razu wyżej? Ale ta drabina - im wyżej tym ma coraz mniejszy dystans między szczeblami.

Napisano
7 godzin temu, Dedal napisał:

To byłoby bez sensu , sygnatura podobna to jaka to frajda ? 🤔

To jak czarny t-shirt z normalnym kołnierzem a w serek 😊

Frajda w tym, że po przymierzeniu innych rzeczy, dochodzisz do wniosku, że w tym czarnym t-shircie, czujesz się najlepiej. A jeśli można go mieć z lepszego materiału, nie blaknącego po paru praniach, pasującego na ciebie jak ulał, to zastanawiasz się czy nie warto wydać więcej.

Napisano
25 minut temu, Grzesiek202 napisał:

A może za przykładem @MMarek iść od razu wyżej?

15 minut temu, Grzesiek202 napisał:

A jeśli można go mieć z lepszego materiału, nie blaknącego po paru praniach, pasującego na ciebie jak ulał, to zastanawiasz się czy nie warto wydać więcej.

Zdecydowanie popieram takie podejście i od razu zapisuje się na odsłuch :) 

A oto propozycją :) Jak to się mówi , raz a dobrze :) 

n1.jpg