Grzesiek202 Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 13 minut temu, lpomis napisał: Miałem je u siebie, ale słuchałem też z niekoniecznie dobrym dla nich towarzyszem - Heglem H95/190. Słuchając ich, nie dziwi mnie to, bo to jest granie w stylu B&W. A te PMC to są jeszcze bardziej bezlitosne, rasowe monitory. Podobają mi się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Słuchając ich, nie dziwi mnie to, bo to jest granie w stylu B&W. A te PMC to są jeszcze bardziej bezlitosne, rasowe monitory. Podobają mi się. Subik do nich i będzie gitara. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Ale patrz, słuchasz coraz więcej monitorów. Każde z nich mają coś w sobie. Z każdych chciałoby się coś zachować. Nie ma innej opcji, trzeba mieć kilka par i jesteś na dobrej drodze żeby tak właśnie to się skończyło Pomysłów na fajne brzmienie jest naprawdę wiele! 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 (edytowany) 17 minut temu, lpomis napisał: Za krótki, za szybki, chudy, techniczny i za bardzo skraca wybrzmienia? Jakościowo bardzo OK. Ilościowo, oczywiście uwzględniając nawet litraż-ja słyszę deficyt. Ale te wokale... jeszcze raz to napiszę, to są rasowe monitory. 14 minut temu, Artur Charicki napisał: Subik do nich i będzie gitara. Religia nie pozwala. 12 minut temu, lpomis napisał: Nie ma innej opcji, trzeba mieć kilka par i jesteś na dobrej drodze żeby tak właśnie to się skończyło Ech... mam też inne hobby i chleb do kupienia dla dzieci. Ale takie dwie pary to jeszcze nie przegięcie, prawda? PRAWDA?! Edytowano 7 czerwca 2023 przez Grzesiek202 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 24 minuty temu, lpomis napisał: Nie ma innej opcji, trzeba mieć kilka par i jesteś na dobrej drodze żeby tak właśnie to się skończyło Pomysłów na fajne brzmienie jest naprawdę wiele! Markiz de Sade to niewiniątko w porównaniu z Tobą. Jesteś deprawator pierwszej wody. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Markiz de Sade A Ty Rafał śmieszku to już nie za długo szczęśliwy z tą swoją Normą jesteś? Nie pora na jakieś zmiany w torze? Na pewno można lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 7 godzin temu, lpomis napisał: A Ty Rafał śmieszku to już nie za długo szczęśliwy z tą swoją Normą jesteś? Ja, mój drogi, rozwiązałem problem raz na zawsze: jak się nie ma kolumn, to i wzmacniacza zmieniać nie trzeba. Ale dość offtopów. @Grzesiek202 - słuchałeś w końcu Gold 100? Moim zdaniem to jednak nie będzie powtórka z Bowersów i całkiem blisko tego, o co Ci chodzi. No i dobry punkt odniesienia - jeśli Ci nie przypadną do gustu, to przynajmniej stanie się jasne, czy iść w stronę większej szybkości, czy przeciwnie - nasyconych barw. Dodatkowy plus to wygoda wypożyczenia - powinno mieć je wiele salonów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 9 godzin temu, lpomis napisał: Nie ma innej opcji, trzeba mieć kilka par Ależ ze mnie monogamista... 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 7 minut temu, marcinmarcin napisał: Ależ ze mnie monogamista... 😂 Niestety również rozwodnik. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 @Rafał SJeszcze nie słuchałem Goldów 100, ale taki mam zamiar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 (edytowany) 13 godzin temu, Grzesiek202 napisał: chleb do kupienia dla dzieci Pieczywo można ograniczyć. A jak patrzę na dworze na niektóre dzieciaki, to myślę sobie, że ich ojcowie powinni jednak kupować więcej kolumn. Edytowano 8 czerwca 2023 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 Idąc pod prąd, zaproponuję koledze @Grzesiek202 wypożyczenie korektora estradowego i wyrównanie tylko niskich częstotliwości. Resztę częstotliwości pozostawiając płaskie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 marca Autor Udostępnij Napisano 27 marca (edytowany) 2 godziny temu, Rafał S napisał: Grzesiek, pochwal się czego tam słuchałeś (a może jeszcze słuchasz?). Skoro "fajniejsze", to zgaduję, że w grę wchodzą tylko Bowersy z wyższej serii. 😁 Zatoczyłem koło. Ja jednak kupuję ten dźwięk, a w przeciągu kilku miesięcy słuchałem paru konstrukcji. Nie wiem, czy to tylko 705 S3, czy cała trzecia seria, ale to dobry kierunek. Są cieplejsze, z bardziej nasyconą średnicą. A detaliczność (nie nachalność) góry, to dla mnie coś niesamowitego. To jednak ciągle B&W. Dnia 8.06.2023 o 10:20, Grzesiek202 napisał: @Rafał SJeszcze nie słuchałem Goldów 100, ale taki mam zamiar. I tych też słuchałem. W mojej opinii bardzo fajne kolumny i w przez swoją analityczność, jakiś sposób podobne do B&W. Edytowano 27 marca przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: 😁 Zatoczyłem koło. Ja jednak kupuję ten dźwięk, a w przeciągu kilku miesięcy słuchałem paru konstrukcji. Nie wiem, czy to tylko 705 S3, czy cała trzecia seria, ale to dobry kierunek. Są cieplejsze, z bardziej nasyconą średnicą. A detaliczność (nie nachalność) góry, to dla mnie coś niesamowitego. To jednak ciągle B&W. I tych też słuchałem. W mojej opinii bardzo fajne kolumny i w przez swoją analityczność, jakiś sposób podobne do B&W. Zgodzę się z tym opisem serii 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Z czym masz te Bowersy teraz? Z MA1000 w stopce? To dobre połączenie. Czekamy na następstwo tego mdoelu w Maganacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca 42 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Z czym masz te Bowersy teraz? Czekamy na następstwo tego mdoelu w Maganacie Mam MA 1000. Czy to znaczy, że są jakieś informacje na temat następcy tego modelu, czy to raczej wyraz nadziei :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca 15 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Zatoczyłem koło. Ja jednak kupuję ten dźwięk (...) 705 S3 Rzeczywiście je kupiłeś? Można już oficjalnie gratulować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca To byłoby bez sensu , sygnatura podobna to jaka to frajda ? 🤔 To jak czarny t-shirt z normalnym kołnierzem a w serek 😊 . Pzdr Jeżeli się mylę to też gratuluję 🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca @Grzesiek202 na stronie Audio przeczytałem, że pojawił się model Signature. Coś dodali, coś zrobiło różnice. Może ta różnica warta odsłuchu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca 7 godzin temu, Rafał S napisał: Rzeczywiście je kupiłeś? Można już oficjalnie gratulować? Jeszcze ich nie nabyłem, natomiast kupuję tę prezentację muzyki - to wiem na pewno. Nic czego słuchałem, nie gra tak surowo i zarazem bezkompromisowo. I dlatego rozumiem tych, którzy ich nie lubią. Dam sobie czas. Posłucham u siebie, posłucham też może jeszcze czegoś innego. A może za przykładem @MMarek iść od razu wyżej? Ale ta drabina - im wyżej tym ma coraz mniejszy dystans między szczeblami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Bowersy z tweeterem S3 - napisz jak je będziesz miał przesłuchane, parę zdań na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca 7 godzin temu, Dedal napisał: To byłoby bez sensu , sygnatura podobna to jaka to frajda ? 🤔 To jak czarny t-shirt z normalnym kołnierzem a w serek 😊 . Frajda w tym, że po przymierzeniu innych rzeczy, dochodzisz do wniosku, że w tym czarnym t-shircie, czujesz się najlepiej. A jeśli można go mieć z lepszego materiału, nie blaknącego po paru praniach, pasującego na ciebie jak ulał, to zastanawiasz się czy nie warto wydać więcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca 🤷🏿♂️ co mam powiedzieć . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca 12 minut temu, Dedal napisał: 🤷🏿♂️ co mam powiedzieć . Przymierz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca 25 minut temu, Grzesiek202 napisał: A może za przykładem @MMarek iść od razu wyżej? 15 minut temu, Grzesiek202 napisał: A jeśli można go mieć z lepszego materiału, nie blaknącego po paru praniach, pasującego na ciebie jak ulał, to zastanawiasz się czy nie warto wydać więcej. Zdecydowanie popieram takie podejście i od razu zapisuje się na odsłuch A oto propozycją Jak to się mówi , raz a dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts