Bebop Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Ja takich nie widzę. Każdy wyluzowany w gumkowym wątku. 22 minuty temu, J4Z napisał: Nie było żadnej konfrontacji, chyba ze konfrontowałeś sie z krasnoludkami. Łyso Ci @Mariusz Kopacki ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 25 minut temu, Bebop napisał: Łyso Ci @Mariusz Kopacki ? Bo ja wiem... Po akcie upokarzajacej bezsilnosci w wykonaniu ignorujacego wzgledem ignorowanego moje doznania sa stabilnie pozytywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Ja tam nie z tych co szukam poprawy za pomocą zaślepek czy podstawek... Ale zaślepki mam. Pal licho czy je słychać, zupełnie inne cele miałem z tym związane. Z powodu utrudnionego dostępu (tylko z prawej strony jeśli coś szybko mam zrobić) i sporej ilości okablowania zaślepiłem wszystkie nieużywane złącza w moich sprzętach. Łatwiej rozpinać/spinać system w razie zmian, nie muszę się zastanawiać czy to RCA czy HDMI jest np. czwarte czy piąte w rzędzie. Drugim celem było uniknięcie niepotrzebnego zwarcia podczas podłączania pomiędzy poszczególnymi akcesoriami. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Pewnie, szczegolnie gdy sie maca na slepo bo nie ma jak inaczej przy podlaczaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 To było do przewidzenia, kto zjawi się w tym wątku. A ci, co dla nich wszystko gra tak samo z mafii "cyfra to cyfra" to mógłbym obstawiać w ciemno, że będą się tu produkować. A kuriozum jest takie, że fajny wątek o fajnym Arcamie ledwo 3 strony uzbierał, a zatyczki tylko w weekend więcej wpisów mają. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 (edytowany) 4 godziny temu, stach_s napisał: A ja mam takie nieśmiało kiełkujące przeczucie, że Adrian nas wszystkich cudnie wkręcił... 🙃 Ja czytając ten temat to początkowo byłem przekonany, że to taki fajny trolling, ale okazało się, że chyba nie. Peron po prostu srogo odjechał. 🫠 Przepacułowanie treści. Częste zjawisko w audioświrskim środowisku. 3 godziny temu, Butler napisał: Ja tam nie z tych co szukam poprawy za pomocą zaślepek czy podstawek... Ale zaślepki mam. Pal licho czy je słychać, zupełnie inne cele miałem z tym związane. Z powodu utrudnionego dostępu (tylko z prawej strony jeśli coś szybko mam zrobić) i sporej ilości okablowania zaślepiłem wszystkie nieużywane złącza w moich sprzętach. Łatwiej rozpinać/spinać system w razie zmian, nie muszę się zastanawiać czy to RCA czy HDMI jest np. czwarte czy piąte w rzędzie. Drugim celem było uniknięcie niepotrzebnego zwarcia podczas podłączania pomiędzy poszczególnymi akcesoriami. No i to jest racjonalne uzasadnienie używania takich zatyczek. Nawet wskazane w takich celach i sam takie rozwiązania to propsuję. Ale odnośnie innych kwestii to litości... 🫠 Edytowano 11 czerwca 2023 przez zolt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Skoro poprzez gniazda RCA dostaje się kurz ba nawet elektro chmura ! to co z otworami wentylacyjnymi??? zaspawać 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Ja bym zalał betonem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Wito76 napisał: To było do przewidzenia, kto zjawi się w tym wątku. A ci, co dla nich wszystko gra tak samo z mafii "cyfra to cyfra" to mógłbym obstawiać w ciemno, że będą się tu produkować. A kuriozum jest takie, że fajny wątek o fajnym Arcamie ledwo 3 strony uzbierał, a zatyczki tylko w weekend więcej wpisów mają. Dorzuc tam zatyczki to moze statystyki sie poprawia. Samo gledzenie o magii w audio czy karkolomny wywod o wadliwosci slepych z grubsza testow bo nie pozwalaja obronic z gory zalozona teze, najwyrazniej nie wystarcza. Edytowano 11 czerwca 2023 przez Mariusz Kopacki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 OHhhh silikon on ujędrnia biust Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Co prawda zaślepkę już można zakupić za ok.4zł na Alledrogo lecz jeżeli za drogo to jet alternatywa 1,70gr wtyk RCA do F Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 1. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca/ 2. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-2/ 3. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-3/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Wito76 napisał: kto zjawi się To chyba Ci... Czytałem o nich... Pogromcy duchów voodoo, wojownicy prawdy. W pradawnych księgach audiofilskich ostrzegają przed nimi. 12 minut temu, DiBatonio napisał: 1. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca/ 2. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-2/ 3. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-3/ WP porządny człowiek. Świec Panie nad jego nickiem. Edytowano 11 czerwca 2023 przez J4Z Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 (edytowany) Ładne te zaślepki u Pszoniaka w teście. Dla siebie wybrałbym te od Telosa. Edytowano 11 czerwca 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 37 minut temu, DiBatonio napisał: 1. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca/ 2. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-2/ 3. http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-3/ 4. https://tonskladowy.pl/artykuly/zaslepki-antyszumowe-cardass-zloty-podzial-czyli-wzor-na-dymanie/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 9 minut temu, J4Z napisał: WP porządny człowiek. Świec Panie nad jego nickiem. Cyt. "Test, w czasie którego albo „pracuje” zaślepka RCA, albo przeciwnie, mówi, że nie wolno pozostawiać gniazd RCA na pastwę szkodliwych fal radiowych. Dziś mi też łatwiej wskazać, która z prezentacji jest dobra, a która zła, bo na nią składają się i inne elementy systemu, które są w przypadku mojego systemu audio wiele lepsze niż wtedy gdy decydowałem czy pozostawić RCA Caps Signature Cardasa zaciśnięte na wolnych gniazdach. Wniosek dodatkowy tu się wyraźnie przebija: Im więcej w systemie audio lepszej jakości elementów (nie należy zapominać, że wliczam do niego i adaptację akustyczną) i lepiej dobranych (poszukiwanie synergii pomiędzy nimi) to tym łatwiej można usłyszeć różnice jakie te elementy wnoszą do przekazu muzycznego z całości." Źródło http://wpszoniak.pl/portfolio/porownanie-zaslepek-rca-i-xlr-3/ Podpisuję się pod wyboltowaną czcionką. P.S. Czas na bezpiecznik 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Czas na bezpiecznik 😉 Będzie. Tylko czy do nowego, czy aktualnego wzmacniacza? Zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Nowy wzmak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Kto stoi w miejscu, ten się cofa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 DiBatonio trochę uprzedził mnie, ale te zaślepki to chyba był jeden z powodów, dla których WPszoniak przestał pisać na tym forum. W archiwum można znaleźć jego wpisy na ten temat i mnóstwo hejtu, szydery i idiotycznych, cwaniackich komentarzy, po których autorowi opadają ręce i traci się ochotę na dyskusję o czymkolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Grubo, ale skoro ktos chcialby te zatyczki zakladac na aktywne wejscia zamiast okablowania ze zrodlem, czemu mu bronic Brak zatyczek: Zatyczka na nieaktywnym wejsciu: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Czyli co, nie dojdzie więcej rozdzielczości i dociążenia na średnicy z zatyczkami bo maszyna pomiarowa jest "głucha" ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Nie mam zamiaru nikogo ośmieszać, ale gdzie jest w tej audiofilii granica dymania? Każdy ma ją w innym miejscu? Definiujemy która nam bardziej pasuje i zaczynamy jej bronić utożsamiając się z nią? Dla mnie te zaślepki są poza tą granicą, dźwiękowo różnic nie odczuwam, absurd. Ale dla kogoś innego to jakiś proges, co tam polepsza, filtruje, głos konferansjera staje się głębszy itd. No ale gdzie ta granica w której faktycznie ktoś robi nas w bambuko oferując audio talizmany które poza autosugestia nie wpływają absolutnie na nic co możemy usłyszeć? Zawsze znajdzie sie jakis orędownik który "slyszy" a później przez spore grono userów przyjmowany jest to jako guru wyższego poziomu. Bo my elita wiemy lepiej? No przecież nie powiecie mi że każdy gadżet audiofilski to jakiś realny upgrade tłumacząc się wybitnymi zdolnościami a'la nietoperz udowadniającymi sluchowo sens zakupu, kiedy tych różnic po prostu nie ma. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 (edytowany) Nie chce tu nikogo ośmieszać ale na kinie i klipschach może nie słychać. Nie wiem. Klipschów nie miałem, a z kina zrezygnowałem jakiś czas temu. Słuchu jak nietoperz nie trzeba mieć. Nigdy nie ukrywałem że nie mam. Edytowano 12 czerwca 2023 przez J4Z Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts