marcinmarcin Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 11 godzin temu, stach_s napisał: Dla mnie były to straszliwe jazgotniki. Też nie na moje uszy 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 54 minuty temu, Bebop napisał: Ukatrupta mie tera 😆 Sam byś to zrobił po odsłuchaniu Sansui ALPHY (nawet 607 XR) z KEF 107😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) O, proboszcz przyszedł. Ja uciekam z plebanii. Posty się minęły. To nie do Ciebie Roman. Edytowano 14 lipca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 No, wiem. Na księdza to trzeba mieć wygląd.😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 1 minutę temu, MarekB napisał: Ooo, „Kolega” zaczyna merytorycznie. Inteligencik.😃 Zakładam, że nigdy nie słuchał wyższego modelu Sansui. Przynajmniej Alphy, a o końcówkach serii B , nawet nie wspomnę. Niskie modele to faktycznie szkoda zachodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 O, dawno mnie tu nie bylo. Piekna sprawa, wymiany zdan sa na wysokim poziomie Nie chcialbym byc poza tematem, wiec podlaczam sie do opinii o Tonsilu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) A jak się zawiodłem na Taunusie to nie znaczy że wszystkie Fordy są do kitu. Jaki Tonsil? 18 minut temu, Rega napisał: No, wiem. Na księdza to trzeba mieć wygląd.😉 Żonę i pieniądze 😂 Edytowano 14 lipca 2023 przez Dedal75 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 I jeszcze dzieci w kilku parafiach. ALE NIE GENARALIZUJMY! To jak ze sprzętami. Niektórzy księża są ok. Szkoda, że TYLKO niektórzy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 14 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Słuchałem altusow 300. Nie da się ich słuchać. Gorsze to już chyba tylko są kopułki wysokotonowe stx 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Może się mylę, ale @Kraftzachwalał kolumny na głośnikach STX 🤨 jakąś manufaktura Polska bodajże Mnie zawiodła Diora model 502 następca 442 Edytowano 14 lipca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 1 godzinę temu, Bebop napisał: To ja może dla zmiany tematu i celu ataku. Najgorsze sprzęty to Sansui. Ukatrupta mie tera 😆 36 minut temu, MarekB napisał: Tak w ciemno? Podaj przynajmniej model „znienawidzonego” Sansui. 22 minuty temu, MarekB napisał: Ooo, „Kolega” zaczyna merytorycznie. Inteligencik.😃 Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 (edytowany) Ja tylko z odsłuchów tak ze 4 lata temu. Chodzi o kolumny STX Electrino 250. Człowiek obczytał się recenzji, że czarny koń, że zrobiły niezłe zamieszanie na AudioShow i w ogóle recenzje cacy. Będąc w salonie po odsłuchaniu chyba z 5 kolumn poprosiłem o te Electrino. Łoo matko - brzmienie idealnie pasuje do tytułu wątku. Koc, misiek, muł, audio w polonezie lepiej chyba grało. Każde kolumny, które słuchałem coś tam miały w sobie i uważam, że mniej lub bardziej rozgarnięty klient będzie z nich zadowolony, ale nie te STX. No zupełnie bez życia były. P.S. Co tu się dzieje, magia weekendu? Edytowano 14 lipca 2023 przez Wito76 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 22 minuty temu, Rega napisał: I jeszcze dzieci w kilku parafiach. ALE NIE GENARALIZUJMY! To jak ze sprzętami. Niektórzy księża są ok. Szkoda, że TYLKO niektórzy. Przestan wplatac takie rzeczy w sprawy audio, serio. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Prawie już idę spać. Ale jeszcze coś powiem. Sarkastycznie sam do siebie. Najgorszą decyzją w moim audio hobby było pozbycie się Plinius SB 301 MK2. Nigdy sobie tego nie wybaczę. Nie pamiętam jakie były najgorsze sprzęty w moim życiu ale pamietyam te najlepsze, czego i Wam życzę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Cześć postów ukryłem z wiadomych względów. @DiBatonio @kaczadupa apeluję do Was o trzymanie sie zasad netykiety. Bez osobistych wycieczek i uszczypliwości niepotrzebnych. Stąpacie po cienkim lodzie. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 No i moja pierwszorzedna, bo nasladowana, proba blysniecia poczuciem humoru, poleciala. Smuteczek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 @Mariusz Kopacki nie jestem przekonana co do jakości tego poczucia humoru. @kaczadupa, @DiBatonio nawet nie będę tej wymiany zdań komentować. Do 22 lipca do 23:59 Wasze konta będą od teraz zablokowane. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu, Ola 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 16 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 (edytowany) Przykra sprawa, że kolejny mój temat poszedł w jakimś dziwnym kierunku nie na temat. Słuchałem wczoraj monitor audio silver 500 7g. Nie do końca pasują one do najgorszych zestawów ale oczekiwałem czegoś lepszego. Mam wrażenie, że większość nowych ,,budżetowych,, kolumn ma wspólną cechę. Są ,,przebasowione,, z tym, że instrumenty np. Kontrabas nie brzmi jak instrument tylko ,,mruczy,, w ten specyficzny sposób jak z taniego subwoofera. Myślę, że obeznani wiedzą co mam na myśli. Podobnie bas brzmi z focali aria 948. Totalny brak rytmu. Nie jest to kwestią akustyki czy jakiś innych podbarwień po prostu tak brzmią. Chyba to jest teraz taki trend projektowy. Niewprawionemu słuchaczowi rzeczywiście taki przekaz może się bardziej podobać sam się z tym spotkałem wielokrotnie. Edytowano 16 lipca 2023 przez Nie wszystko wiedzący 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 25 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Przykra sprawa, że kolejny mój temat poszedł w jakimś dziwnym kierunku nie na temat. Wynika z tego że musisz dozować zakładanie tematów. Ledwo się zarejestrowałeś i mnóstwo tematów pozakładałeś... I to takich dyskusjogennych ... klikalność spada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 16 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 (edytowany) 8 minut temu, gienas napisał: Wynika z tego że musisz dozować zakładanie tematów. Ledwo się zarejestrowałeś i mnóstwo tematów pozakładałeś... I to takich dyskusjogennych ... klikalność spada? Zakładam takie tematy jakie mnie interesują. Udzielam się również tylko w takich. Forum jest do dyskusji. W takim celu powstało. Nie ma ograniczenia co to tego parametru. Kieruje rozmowy na temat a nie do okoła. To że część ludzi nie potrafi ze sobą się kulturalnie komunikować to już sprawa tych ludzi a nie tematu. Na każde nawet najbardziej kontrowersyjne tematy można rozmawiać na temat i z szacunkiem do drugiej osoby. Może i Pan podzieli się jakimś sprzętem co do tematu? Edytowano 16 lipca 2023 przez Nie wszystko wiedzący Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 5 godzin temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Mam wrażenie, że większość nowych ,,budżetowych,, kolumn ma wspólną cechę. Są ,,przebasowione,, z tym, że instrumenty np. Kontrabas nie brzmi jak instrument tylko ,,mruczy,, w ten specyficzny sposób jak z taniego subwoofera. Myślę, że obeznani wiedzą co mam na myśli. Wiem dokładnie co masz na myśli. Polecam posłuchać głośników szerokopasmowych. Nie mają krystalicznej góry ani niskiego basu ale dźwięk który generują ma to coś, jest spójny, nienachalny i można go słuchać godzinami bez zmęczenia. 5 godzin temu, Nie wszystko wiedzący napisał: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 6 godzin temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Nie jest to kwestią akustyki czy jakiś innych podbarwień po prostu tak brzmią. Trafne spostrzeżenie. Zastanawia mnie czy br, ktore jednak dominuja obecnie w kolumnach, próbując wyciągnąć jak najwiecej z małych membran, są odpowiednio dobrze dostrojone? Bo jak by nie patrzeć w kolumnach bez "portów" raczej bas jest mniej intensywny, chociaż wyzszej jakosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 16 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 11 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Trafne spostrzeżenie. Zastanawia mnie czy br, ktore jednak dominuja obecnie w kolumnach, próbując wyciągnąć jak najwiecej z małych membran, są odpowiednio dobrze dostrojone? Bo jak by nie patrzeć w kolumnach bez "portów" raczej bas jest mniej intensywny, chociaż wyzszej jakosci. Bazując na doświadczeniu to uważam, że to nie rodzaj zastosowanej obudowy gra tu kluczową rolę bo można zbudować świetne br jak i obudowy zamknięte czy tam inne bardziej egzotyczne obudowy. Kolumnę trzeba rozpatrywać przez gotową konstukcje. Poszedłbym bardziej w kierunku trendów. Basem można najłatwiej zaimponować ,,zwykłemu,, słuchaczowi a takich jest przeważająca większość. Skoro to się sprzedaje to tak się tworzy budżetowe kolumny. Trend się nasila to coraz więcej takich konstrukcji powstaje. Czy znasz kogoś kto słucha muzyki z pominięciem korektorów barwy? Tzw. Słuchanie na Direct bo w moim przypadku tylko ja doceniam taki dźwięk. Albo jeszcze bardziej ,,ortodoksyjnie,, w trybie direct z użyciem dsp by dodatkowo zniwelowac podbarwienia wywołane rezonansami pomieszczenia? Czyli jeszcze ,,mniej,, basu? Moi znajomi w większości podkręcają bas nawet i 8db. Kolumny na 0 już ,,przebasowione, a tu jeszcze korekcja, mało tego czasami to i subwoofer wchodzi w grę. To są trendy takie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 (edytowany) 16 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Czy znasz kogoś kto słucha muzyki z pominięciem korektorów barwy? Tzw. Słuchanie na Direct bo w moim przypadku tylko ja doceniam taki dźwięk. Albo jeszcze bardziej ,,ortodoksyjnie,, w trybie direct z użyciem dsp by dodatkowo zniwelowac podbarwienia wywołane rezonansami pomieszczenia? Czyli jeszcze ,,mniej,, basu? Ja słucham bez DSP bo znalazłem kolumny które nie podbijają moda pomieszczenia na 52Hz. Wszystkie poprzednie korygowałem DSP w tym zakresie (i tylko tym - minus na 52,60 i bodajże 80Hz) 51 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Bo jak by nie patrzeć w kolumnach bez "portów" raczej bas jest mniej intensywny, chociaż wyzszej jakosci. Od czasu jak mam OZ, chyba nie ma powrotu do BR.. Edytowano 16 lipca 2023 przez marcinmarcin 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 16 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 7 godzin temu, SIpo napisał: Wiem dokładnie co masz na myśli. Polecam posłuchać głośników szerokopasmowych. Nie mają krystalicznej góry ani niskiego basu ale dźwięk który generują ma to coś, jest spójny, nienachalny i można go słuchać godzinami bez zmęczenia. Nie potrafię słuchać za długo takich konstrukcji. Perkusja dla mnie nie brzmi przekonująco. Bas potrafi być za to całkiem niezły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts