karolkos Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 56 minut temu, wieczorzanalogiem napisał: Wszystko spoko, tylko z jednej strony nie bylo zadęcia z kablami, a z drugiej strony 20k za kolumny blisko 50k za wzmacniacz to nie są ceny dla przeciętego Kowalskiego... Sound Rite było czymś takim. A takie granie jak z Unitry na sprzecie z lat 90 można uzyskać za 5-10k za system bez problemu. Przyznam, że nie sprawdzałem cen tych urządzeń i jeśli są to wartości takie jak w Twoim poście, to rzeczywiście zgadzam się z Tobą w stu procentach. Wyglądało to dość skromnie, stąd założyłem, że ceny nie będą z sufitu. A tu wzmacniacz w cenie np: Luxmana? No i jak na te ceny to rzeczywiście nie zagrało na tyle dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maethorpl Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 17 godzin temu, audiowit napisał: Poszukaj dzielonego wzmacniacza marki Plinius. Najlepiej tych wzmacniaczy w klA. Gwarantuję Ci brak bólu głowy. 51 minut temu, Piotr Sonido napisał: Uzywany Karan KAI 180 MKII wyjdzie miedzy 20-25k. Super granie. Z gory przepraszam za mój wywód na temat Geneleca i reszty, gdyż sam post niewiele wnosi do wątku głównego. Zdaje sobie sprawę ze ich przeznaczenie to jak nazwa wskazuje -> studio, ale pan ekspert zapewniał to nic lepszego nie ma na rynku i usłyszymy dokładnie jak każdy utwór powinien brzmieć... Dziękuje również za rekomendacje, spróbuje poszukać gdzie można by w okolicy Krakowa wysłuchać lub wypożyczyć wspomniane modele. Planuje również wypad do Katowic gdzie zaintrygowały mnie nieco niszowe piece marki Audio GD Master 2A lub Master-10 MK2, niewiele jest o nich w Internecie dlatego przy okazji wypadu za miasto, wpadniemy z żoną na odsłuch. Czy ktoś z Państwa miał może styczność z ta marka ? Dnia 29.10.2024 o 08:12, maxredaktor napisał: Też tam posiedziałem przez chwilę, posłuchaliśmy z rodziną kilku utworów. Z przyjemnością, muszę przyznać. Basu mi tam nie brakowało, do jego kontroli też nie miałem uwag. Podobało mi się. 23 godziny temu, Carmion napisał: Za to nowe arcamy sa35 wydają się fajnymi wzmacniaczami. Ciężko było określić ich brzmienie ponieważ kolumn nie znam. Ale sposób grania trochę przypominał sa30. Ciekaw jestem czy będzie słyszalna różnica na sa45. 13 godzin temu, Slawko69 napisał: Moim zdaniem Spendory zagrały bardzo fajnie. Też spędziłem tam więcej czasu. Serdecznie dziękuje wszystkim za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temat Spendor-ow jak i nowego ARCAMa, nieco podbudowały mnie te opinie, bo człowiek nigdy nie jest pewien czy to co kupił to jest to... szczególnie przy tym hobby A tak to mamy pierwszego sprawdzonego, kandydata do zakupu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 11 minut temu, maethorpl napisał: Z gory przepraszam za mój wywód na temat Geneleca i reszty, gdyż sam post niewiele wnosi do wątku głównego. Zdaje sobie sprawę ze ich przeznaczenie to jak nazwa wskazuje -> studio, ale pan ekspert zapewniał to nic lepszego nie ma na rynku i usłyszymy dokładnie jak każdy utwór powinien brzmieć... Dziękuje również za rekomendacje, spróbuje poszukać gdzie można by w okolicy Krakowa wysłuchać lub wypożyczyć wspomniane modele. Planuje również wypad do Katowic gdzie zaintrygowały mnie nieco niszowe piece marki Audio GD Master 2A lub Master-10 MK2, niewiele jest o nich w Internecie dlatego przy okazji wypadu za miasto, wpadniemy z żoną na odsłuch. Nie wydawaj pieniedzy na Chinczyki. Audio Gd pomimo pożądnej budowy nie gra wybitnie, a bardzo szybko traci na wartosci. Jeśli jestes z okolic krk to kiedys mozesz wpaść do mnie posluchać pliniusa. Teraz nie jest podpiety w systemie głównym ale moge kiedyś go uruchomić. Jeszcze dobra propozycja może być Maker audio G9. To hiendowy amerykanski wzmak. Jak dla mnie jest nieco zbyt barwny ale moze sie podobać. To taki 250W potworek na mosfetach. Ja mam najbardziej jego wypasioną wersję z laser bias i xlr. Jest w pelni zbalansowany. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 2 godziny temu, maethorpl napisał: Planuje również wypad do Katowic gdzie zaintrygowały mnie nieco niszowe piece marki Audio GD Master 2A lub Master-10 MK2, niewiele jest o nich w Internecie dlatego przy okazji wypadu za miasto, wpadniemy z żoną na odsłuch. Czy ktoś z Państwa miał może styczność z ta marka ? Jeśli patrzysz na Audio GD- to popatrz jeszcze sobie na Shanlinga A 3.2 mk2. Można się pozytywnie zaskoczyć. Ostatnio był u mnie znajomy i miał okazję posłuchać również Accu 480. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guzeppe Napisano Środa o 11:26 Udostępnij Napisano Środa o 11:26 16 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał: A w jakim pokoju grali waszym zdaniem dobrą muzykę?.Może macie jakąś listę. Bo piszecie że nie którzy nawet godzinę siedzieli.Moze coś o muzyce trochę informacji?. Ja byłem przez całą prezentację Dynaudio Confidence 20A i później jeszcze wróciłem, żeby pomęczyć bułę prowadzącym, żeby puścili coś z mojej playlisty. I jestem jednym z winnych tego, że po rocku leci jazz (prosiłem zarówno o Marilyna Mansona i Gunsów, jak i o Manu Katche czy Wyntona Marsalisa). Najciekawsze prezentacje na AVS to właśnie te, gdzie prowadzący przeplatają wszystkie gatunki muzyczne, dzięki czemu można usłyszeć, czy dany zestaw odtwarza dobrze tylko szuranie szczotkami po werblu, czy również ogarnia ostre łupanie. A że lubię i jazz, i rock, i elektronikę, to w sumie zawsze jestem zadowolony. Sam zignorowałem kilka pokojów w Sobieskim, gdzie leciał jakiś niemrawy jazz, w którym trzeba było czekać na zagranie kolejnej nuty. Fajna prezentacja była również w pokojach: - Canton GS Reference + Marantz - Wilson Audio Alexx V + D’agostino / Audio Research - Chord Electronics + Monitor Audio Gold + REL Grało tam i dobrze technicznie, i różnorodnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferszcik Napisano Środa o 11:58 Udostępnij Napisano Środa o 11:58 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Na narodowym w pokoju projektór Sony można było trafić na film i moment koncertowy Live Aid z Bohemian Rhapsody. Tam był ofajnie. W sali gdzie wystawiał się SVS leciał koncert AC/DC z Donnington. Gdybym nie kochał tego zespołu to nawet jednego utworu raczej bym nie przetrzymał bo wrażenia dźwiękowe były fatalne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano Środa o 13:23 Udostępnij Napisano Środa o 13:23 (edytowany) 5 godzin temu, maethorpl napisał: Dziękuje również za rekomendacje, spróbuje poszukać gdzie można by w okolicy Krakowa wysłuchać lub wypożyczyć wspomniane modele. Odnosnie Karana, to Stuido 999 na bronowickiej w Krakowie ma akurat ten model jako komisowy towar, warto podjechac i posluchac. KARAN ACOUSTICS KA I 180 Mk2 – studio999 Sam moze sie wybiore i zerkne co oni tam maja, raczej sprzet high end nizowych marek. Edytowano Środa o 13:25 przez Lumberjax 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Środa o 13:50 Udostępnij Napisano Środa o 13:50 26 minut temu, Lumberjax napisał: Studio 999 na bronowickiej w Krakowie ma akurat ten model jako komisowy towar, warto podjechac i posluchac. I w razie czego potargować się, bo na hifi.pl ta sama firma wystawiła go znacząco taniej: https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/33/514195.php 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Środa o 14:18 Udostępnij Napisano Środa o 14:18 W podobnej cenie jest też Vitus na gwarancji. W przypadku poważnie zainteresowanych sprzedający może nawet podjechać ze wzmacniaczem, żeby umożliwić potencjalnemu nabywcy odsłuch u siebie. https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/43/517667.php 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Środa o 15:40 Udostępnij Napisano Środa o 15:40 W większości te brzmienia testowe to jakiś dramat, można było coś zapodać swojego czy bali się, że kolumna nie da rady? Unitra nawet na filmie brzmi fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano Środa o 18:03 Udostępnij Napisano Środa o 18:03 10 godzin temu, maethorpl napisał: Z gory przepraszam za mój wywód na temat Geneleca i reszty, gdyż sam post niewiele wnosi do wątku głównego. Zdaje sobie sprawę ze ich przeznaczenie to jak nazwa wskazuje -> studio, ale pan ekspert zapewniał to nic lepszego nie ma na rynku i usłyszymy dokładnie jak każdy utwór powinien brzmieć... Dziękuje również za rekomendacje, spróbuje poszukać gdzie można by w okolicy Krakowa wysłuchać lub wypożyczyć wspomniane modele. Planuje również wypad do Katowic gdzie zaintrygowały mnie nieco niszowe piece marki Audio GD Master 2A lub Master-10 MK2, niewiele jest o nich w Internecie dlatego przy okazji wypadu za miasto, wpadniemy z żoną na odsłuch. Czy ktoś z Państwa miał może styczność z ta marka ? Serdecznie dziękuje wszystkim za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temat Spendor-ow jak i nowego ARCAMa, nieco podbudowały mnie te opinie, bo człowiek nigdy nie jest pewien czy to co kupił to jest to... szczególnie przy tym hobby A tak to mamy pierwszego sprawdzonego, kandydata do zakupu Koniecznie posłuchaj Pliniusa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Środa o 18:22 Udostępnij Napisano Środa o 18:22 Aaaaaa , QLN-y były ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Środa o 18:39 Udostępnij Napisano Środa o 18:39 15 minut temu, tomek4446 napisał: Aaaaaa , QLN-y były ? Tomku, wszystkie te znakomite paczki wykupili i zabrakło na AVS 2024 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Środa o 18:47 Udostępnij Napisano Środa o 18:47 6 minut temu, MMarek napisał: Tomku, wszystkie te znakomite paczki wykupili i zabrakło na AVS 2024 Tak , to wiele tłumaczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano Środa o 19:03 Udostępnij Napisano Środa o 19:03 Audio connect się nie wystawiał. Nie było QLNów i nie było ich grzejników łazienkowych , które rok temu zrobiły na mnie duże wrażenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Środa o 19:22 Udostępnij Napisano Środa o 19:22 14 minut temu, Slawko69 napisał: Nie było QLNów i nie było ich grzejników łazienkowych , które rok temu zrobiły na mnie duże wrażenie Szkoda. Co prawda jak byłem po kolumny coś wspominali o odpuszczeniu , ale liczyłem , że będą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano Środa o 19:25 Udostępnij Napisano Środa o 19:25 1 godzinę temu, mariol napisał: Koniecznie posłuchaj Pliniusa. I dam Ci namiary na dystrybutora, który zarobi a Ty zapłacisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano Środa o 22:58 Autor Udostępnij Napisano Środa o 22:58 15 godzin temu, wieczorzanalogiem napisał: Wszystko spoko, tylko z jednej strony nie bylo zadęcia z kablami, a z drugiej strony 20k za kolumny blisko 50k za wzmacniacz to nie są ceny dla przeciętego Kowalskiego... Piszesz o Unitrze-no nie żartuj, jakie 50 tysięcy za wzmacniacz Unitry??? Jak już chcesz mówić o cenach, to proszę bardzo-poniżej konkrety, a nie takie... Ten nowy model WSH-605 jest sporo tańszy niż 50tys, katalogowo ma kosztować prawie 13 tysięcy. 20tys kosztuje WSH-805. Kolumny ZGB-401 to koszt 12,5 tys za parę. Cena odtwarzacza CSH-801 to 8,5 tys, a gramofonu to 12tys za Fryderyka oraz 16 za Edmunda (w innej wersji 20 tys), Pozdrawiam PS. Nie odnoszę się do tego na ile są to ceny wysokie (nie tylko jak na przeciętnego Kowalskiego), bo to każdy widzi. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:15 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:15 22 godziny temu, maethorpl napisał: Dziękuje również za rekomendacje, spróbuje poszukać gdzie można by w okolicy Krakowa wysłuchać lub wypożyczyć wspomniane modele. W Krakowie mają Karana w studio 999 22 godziny temu, maethorpl napisał: Czy ktoś z Państwa miał może styczność z ta marka ? Tak, warto. Aczkolwiek faktycznie dość szybko traca na wartości. W nich głównie DACi były polecane, wybierane. 22 godziny temu, audiowit napisał: Jeśli jestes z okolic krk to kiedys mozesz wpaść do mnie posluchać pliniusa. Teraz nie jest podpiety w systemie głównym ale moge kiedyś go uruchomić. To Ty jesteś z KRK i jeszcze się nie znamy osobiscie ? 18 godzin temu, ferszcik napisał: W sali gdzie wystawiał się SVS leciał koncert AC/DC z Donnington. Gdybym nie kochał tego zespołu to nawet jednego utworu raczej bym nie przetrzymał bo wrażenia dźwiękowe były fatalne. Ja chyba trafiłem na coś innego? Chociaż nie moment. Faktycznie !! 14 godzin temu, S!N! napisał: W większości te brzmienia testowe to jakiś dramat, można było coś zapodać swojego czy bali się, że kolumna nie da rady? Unitra nawet na filmie brzmi fajnie. No odmawiali. Gdzie niegdzie można było ale odmawiali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maethorpl Napisano Czwartek o 07:29 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:29 22 godziny temu, audiowit napisał: Nie wydawaj pieniedzy na Chinczyki. Audio Gd pomimo pożądnej budowy nie gra wybitnie, a bardzo szybko traci na wartosci. Jeśli jestes z okolic krk to kiedys mozesz wpaść do mnie posluchać pliniusa. Teraz nie jest podpiety w systemie głównym ale moge kiedyś go uruchomić. Jeszcze dobra propozycja może być Maker audio G9. To hiendowy amerykanski wzmak. Jak dla mnie jest nieco zbyt barwny ale moze sie podobać. To taki 250W potworek na mosfetach. Ja mam najbardziej jego wypasioną wersję z laser bias i xlr. Jest w pelni zbalansowany. 12 godzin temu, mariol napisał: Koniecznie posłuchaj Pliniusa. Dziękuje za opinie oraz obie propozycje. Niestety nie do końca bylem w stanie zidentyfikować, o który konkretnie model Pliniusa wspominaliście, ale patrząc na ceny to jest to poziom Accuphase lub nawet wyżej, co niestety jest poza moim zasięgiem. 19 godzin temu, Maciek12325 napisał: Jeśli patrzysz na Audio GD- to popatrz jeszcze sobie na Shanlinga A 3.2 mk2. Można się pozytywnie zaskoczyć. Ostatnio był u mnie znajomy i miał okazję posłuchać również Accu 480. 15 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tak, warto. Aczkolwiek faktycznie dość szybko traca na wartości. W nich głównie DACi były polecane, wybierane. Bardzo ciekawa propozycja! Szczególnie ze teoretycznie jest na stanie w salonie w Katowicach, który planujemy odwiedzić.. W dodatku posiada wbudowany DAC co bardzo nam pasuje, gdyż będę w stanie go łatwo wkomponować w istniejącą konfigurację. Dodam również, że nie boje się chińskich wyrobów, gdyż już dawno temu, inżynierowie z tego kraju prześcignęli zachód technicznie oraz konstrukcyjnie (zresztą zdecydowana większość produktów lub półproduktów jest wytwarzana właśnie w Chinach, a potem ewentualnie składana w Europie i podpisywana Made in EU, które powoduje +50% do ceny... ). https://www.shanling.com/product/4642 Pozwolę sobie jeszcze na jedna dygresje odnośnie tego skąd w ogóle pomysł na odsłuch Audio GD: Otóż po długim research-u jak powinien brzmieć oraz być zbudowany idealny wzmacniacz, doszedłem do wniosku ze w takim natłoku producentów i modeli, człowiekowi by brakło życia na odsłuch wszystkich polecanych modeli wiec musze zmienić koncepcje - stwierdziłem że za model wzorcowy wezmę Accuphase E800/E5000 które znam, zidentyfikowałem wyróżniające się parametry i ... zapytałem ChatGPT, aby znalazł podobnie zbudowane wzmacniacze, i tak oto jako jeden z modeli został wskazany właśnie Audio GD Master - jak ten eksperyment się skończy to się dopiero okaże gdy uda mi się go osłuchać 17 godzin temu, Lumberjax napisał: Odnosnie Karana, to Stuido 999 na bronowickiej w Krakowie ma akurat ten model jako komisowy towar, warto podjechac i posluchac. 15 minut temu, Piotr Sonido napisał: W Krakowie mają Karana w studio 999 16 godzin temu, Rafał S napisał: W podobnej cenie jest też Vitus na gwarancji. W przypadku poważnie zainteresowanych sprzedający może nawet podjechać ze wzmacniaczem, żeby umożliwić potencjalnemu nabywcy odsłuch u siebie. Po zaznajomieniu się z recenzjami Vintus-a, również wydaje się być interesującą propozycja. https://hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-lista/3241-vitus-audio-ri-100.html Razem z żoną, mamy dosyć specyficzny gust muzyczny i wiele popularnych systemów, które dane nam było odsłuchać w salonie odrzucaliśmy po kilkunastu minutach ( odrzuciliśmy następujące wzmacniacze po odsłuchu w parze ze Spendor-ami :Naim NAP 350, NAC332 + NSS333, Hypex Nilai, Gato Audio AMP-150 AE, Denon AVC x6800, Fezz Audio lampowy). Cięgle szukamy tego czegoś w muzyce co powoduje ciarki na skórze i radość ze słuchania utworów, oraz ochoty na kolejna i kolejna... Z doświadczenia wiemy już, że chłodne/neutralne/jasne brzmienie tego nam nie zapewni, stąd też jeśli w recenzji odnajdę podobne frazy to raczej podchodzę sceptycznie do danego modelu. Na mojej aktualnej liście do odsłuchu mam następujące modele: Audio GD Master 2A /10 MK2 Shanling A3.2 mk2 ( z uwagi na dostępność w tym samym salonie co Audio GD) ARCAM SA45 ( lub jego odpowiednik w wersji AV) Rega Osiris Pathos Logos MKII Roksan Caspian 4G Vitus Audio RI-100 Karan Acoustics KA I 180 Mk2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek12325 Napisano Czwartek o 07:37 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:37 (edytowany) 15 minut temu, maethorpl napisał: Pozwolę sobie jeszcze na jedna dygresje odnośnie tego skąd w ogóle pomysł na odsłuch Audio GD: Otóż po długim research-u jak powinien brzmieć oraz być zbudowany idealny wzmacniacz, doszedłem do wniosku ze w takim natłoku producentów i modeli, człowiekowi by brakło życia na odsłuch wszystkich polecanych modeli wiec musze zmienić koncepcje - stwierdziłem że za model wzorcowy wezmę Accuphase E800/E5000 które znam, zidentyfikowałem wyróżniające się parametry i ... zapytałem ChatGPT, aby znalazł podobnie zbudowane wzmacniacze, i tak oto jako jeden z modeli został wskazany właśnie Audio GD Master - jak ten eksperyment się skończy to się dopiero okaże gdy uda mi się go osłuchać Dlatego właśnie wskazałem Ci tego chińczyka. Reakcja mojego kolegi była bezcenna- mam go już ponad rok i nie dzieje się kompletnie nic. Podpytaj kolegę @Mikelas76 również jest właścicielem takiego. Zachęcam do odsłuchu- jak się nie spodoba to można szukać dalej. Edytowano Czwartek o 07:45 przez Maciek12325 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 07:48 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:48 16 minut temu, maethorpl napisał: Gato Audio AMP-150 AE Z ciekawości: Co Wam się nie podobało w połączeniu tego Gato ze Spendorami? Dominacja basu, zbyt gęsty środek, brak otwarcia sopranów? I które to Spendory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maethorpl Napisano Czwartek o 08:09 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:09 12 minut temu, Rafał S napisał: Z ciekawości: Co Wam się nie podobało w połączeniu tego Gato ze Spendorami? Dominacja basu, zbyt gęsty środek, brak otwarcia sopranów? I które to Spendory? Słuchaliśmy na Spendor D9.2, z tego co pamiętam to był najlepszy wzmacniacz, który odsłuchiwałyśmy tamtego dnia (z kilkunastu innych, których nawet nie warto mi było zanotować), jednak porównując z tym jak brzmiał Accuphase E800, to jednak był o klasę niżej. Dźwięk instrumentów i wokali był dosyć sztuczny, w naszym odczuciu oczywiści, bas był akurat dynamiczny, ale jako całość - utwory brzmiały nienaturalnie i bez czegoś co nazywam "muzykalnością". Niestety nie mogę więcej powiedzieć, gdyż było to 2 lata temu i posiłkuję się tylko moją ulotna pamięcią.. i notatka ze jednak Accuphase zdecydowanie wygrał ten pojedynek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Czwartek o 08:18 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:18 @maethorpl Rozumiem - dzięki. Pytałem, bo ten Gato jest dobrym i muzykalnym wzmacniaczem. Ale Accu e-800 w czystej klasie A to oczywiście inna liga. A co Wam się podobało bardziej w Accu e-5000 (klasa AB)? Zgaduję, że e-5000 grał dynamiczniej, z lepszą kontrolą, ale jak z wypełnieniem i nasyceniem? Nie czuliście niedosytu na tle e-800? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maethorpl Napisano Czwartek o 08:32 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:32 2 minuty temu, Rafał S napisał: @maethorpl Rozumiem - dzięki. Pytałem, bo ten Gato jest dobrym i muzykalnym wzmacniaczem. Ale Accu e-800 w czystej klasie A to oczywiście inna liga. A co Wam się podobało bardziej w Accu e-5000 (klasa AB)? Zgaduję, że e-5000 grał dynamiczniej, z lepszą kontrolą, ale jak z wypełnieniem i nasyceniem? Nie czuliście niedosytu na tle e-800? Dokładnie tak, E-5000 było czuć ze jest moc, bas schodził zdecydowanie niżej i grał hm tak soczyście (szczególnie było to słychać np. przy fortepianie w utworze Angel pani McLachlan). W bezpośrednim porównaniu E-800 był zbyt slaby do tych dużych SPENDOR-ów. Ale co ciekawe tego samego dnia odsłuchiwałem pewien wynalazek - Hypex Nilai - i nawet panowie z salonu byli zaskoczeni jak zagrał, wg mnie był na poziomie Accuphase E-800 jeśli chodzi o dynamikę, czystość grania średnich i wysokich tonów, scene itp. Niestety dla Hypex, dźwięk po prostu grał pięknie, i .. nic więcej - szczególnie ze tuz przed i tuz po słyszeliśmy Accuphase Nie było emocji które muzyka powinna przekazywać, ale jeśli ktoś szuka właśnie 'studyjnego' grania to polecam, szczególnie za ta cenę, myślę ze jak uda im się jakoś poprawić ten ostatni brakujący element w klasie D, to czeka nas rewolucja w hi-fi - no ale to tylko moje domysły 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts