majkel74 Napisano Sobota o 14:59 Napisano Sobota o 14:59 A słuchałeś 607s2 w tym samym systemie /pomieszczeniu co 706? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Sobota o 15:47 Napisano Sobota o 15:47 1 godzinę temu, Kraft napisał: mojego Diraca Mamy na forum takiego speca, że się w pale nie mieści. Warto wykorzystać jego wiedzę. Nasz @MariuszZ właśnie daje szkołę dla największego speca na forum AS. Mariusz, jesteś wielki. No dobra, jeszcze ten user miksti… on musi być zatrudniony w NASA, normalny człowiek takiego łba nie ma. 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Sobota o 17:15 Napisano Sobota o 17:15 1 godzinę temu, Kraft napisał: Nie. I nie zamierzasz sprawdzić jak grają w tych samych warunkach co wyższy model? Bo jak wziąć będą dla Ciebie lepsze, to po co przepłacać …? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Sobota o 18:28 Napisano Sobota o 18:28 (edytowany) Lepiej włączyć TVP Kultura. Na żywo, pięknie grają. Edytowano Sobota o 18:28 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 14:19 Napisano wczoraj o 14:19 Dnia 11.10.2025 o 16:22, Kraft napisał: Taniej będzie odpalić w końcu mojego Diraca. Rozumiem, że już kręciłeś kolumnami i nie pomogło? Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Dnia 11.10.2025 o 10:49, Kraft napisał: Właśnie słuchając na 706 mam wrażenie, że słyszę dokładnie to, co zostało zaszyte w nagraniu. Odbieram ich granie jako realistyczne, wierne. A to jest wartość. Ciekawe jak wyglądają u Ciebie ich pomiary. Dnia 11.10.2025 o 17:47, kaczadupa napisał: Nasz @MariuszZ właśnie daje szkołę dla największego speca na forum AS. Jak dla mnie to użytkownik miksti nim jest. Jak napisałeś, kosmiczna wiedza, ale też w iluś tam procentach audiofil. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 13 minut temu, Adi777 napisał: Jak dla mnie to użytkownik miksti nim jest. Jak napisałeś, kosmiczna wiedza, ale też w iluś tam procentach audiofil. Nie wiem tylko czy ta wiedza ostatecznie pomaga czy jednak przeszkadza - ciągle chce się coś zmienić bo w głowie setka pomysłów co można zrobić inaczej. Plus jest taki, że żaden recenzent / bloger czy sprzedawca audio nie wciśnie nam marketingowego kitu. Siadamy, słuchamy i „widzimy” każdą „drgającą” cząstkę powietrza w naszym pokoju, wiemy skąd się bierze i dokąd zmierza . Edytowano 12 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu @kaczadupa Miałeś na myśli użytkownika xajasa pisząc o największym specu na AS? 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Plus jest taki, że żaden recenzent / bloger czy sprzedawca audio nie wciśnie nam marketingowego kitu. Tak, to na pewno 🙂 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, Adi777 napisał: użytkownika Tak. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Ciekawe jak wyglądają u Ciebie ich pomiary. Jak u mnie, to nie wiem, ale pomierzyli je w magazynie Stereo. I to razem z 705. Wykresy trochę się różnią. 705 mają bardziej wyrównane pasmo (choć i tak z podbitą górą). 706 grają bardziej V-ką. Edytowano 11 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dnia 11.10.2025 o 17:47, kaczadupa napisał: Nasz @MariuszZ właśnie daje szkołę dla największego speca na forum AS. Dziwna sprawa , rano przed robotą odpaliłem AS i Mariusz był. Dwie godziny później już nie mogę znaleźć tego wątku. Przypadek ? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Dziwna https://www.audiostereo.pl/topic/170697-wpływ-pomieszczenia-i-zgranie-sprzętu-do-odtwarzania-muzyki/page/8/#comments Ciekawy wątek. Kim jest ten cały miksti, to jakiś naukowiec z uczelni? Nie do zagięcia facet. Edytowano 9 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, Adi777 napisał: Jak dla mnie to użytkownik miksti nim jest Też tak uważam. Jego wiedzę porównałbym do jakiegoś encyklopedycznego zbioru. Czasami mam wrażenie, że to jakiś algorytm AI. Przesłanka taka, że odpowiada na wszystkie pytania bez żadnych emocji. Nic nie jest w stanie go wyprowadzić z równowagi. Merytoryczny do bólu. Zrównoważony do przesady. Interlokutor idealny 😀 3 godziny temu, Kraft napisał: 706 grają bardziej V-ką. Ciekawe jak osiągnęli efekt siodła. Komplikując sieć zwrotnicy czy odwracając polaryzacje jednego z przetworników? Raczej to pierwsze, ale efekt calkiem ciekawy. Kolumna i efekt "kontur" w pakiecie. 4 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 17 minut temu, MariuszZ napisał: Ciekawe jak osiągnęli efekt siodła. Komplikując sieć zwrotnicy czy odwracając polaryzacje jednego z przetworników? Może zadecydowała inna odległość między centrami przetworników (na oko jest trochę inna). 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Może zadecydowała inna odległość między centrami przetworników (na oko jest trochę inna). Na pewno. Tylko, że tą odległość kompensuje się głównie zwrotnicą. W sumie to jej jedna z głównych ról. Zgrać w czasie czyli wyrównać odległość centr przetworników od ucha słuchacza. Dobry myk z tą kapsułką tweetera. Można regulować położenie bliżej dalej na etapie projektu bez ingerencji w skrzynkę. Nie trzeba kombinować z pochylaniem czy doklejaniem jak w projektach na przykład Cabasse, które kiedyś obserwowałem na aukcjach 😉 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 16 minut temu, MariuszZ napisał: Dobry myk z tą kapsułką tweetera. Można regulować położenie bliżej dalej na etapie projektu bez ingerencji w skrzynkę. Tak nie do końca, bo problemem może być dyfrakcja na ostrej krawędzi skrzynki. Kiedyś w serii 700 kombinowali trochę inaczej. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Pamiętam, kombinowali jak koń pod górkę 😉 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: Pamiętam, kombinowali jak koń pod górkę 😉 Tak kombinowali, że coś takiego wykombinowali 😀 Edytowano 4 godziny temu przez MMarek 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 28 minut temu, MMarek napisał: Tak kombinowali, że coś takiego wykombinowali 😀 Do czegoś to zapewne nawiązuje... Odpisz, cytując
Recommended Posts