tomek4446 Napisano Sobota o 17:57 Napisano Sobota o 17:57 10 minut temu, Vectorinni napisał: Muszę przyznać, że to pierwsze zdjęcie tych trójnogich standów, gdzie podoba mi się ten wzór. Masz rację , nie do każdych kolumn pasuje. Mnie na AVS 2023 urzekły: 1 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Sobota o 18:07 Napisano Sobota o 18:07 (edytowany) I widzisz, a mi już nie podchodzą. Może to przez te paczki na nich, o bądź co bądź, dosyć osobliwym wyglądzie? One kojarzą mi się ze stojakami pod kwiaty ze słusznie minionej epoki.🙂 Tak jak piszesz, musi być synergia między tego rodzaju standami i paczkami na nich. Edytowano wczoraj o 10:04 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Sobota o 18:15 Napisano Sobota o 18:15 6 minut temu, Vectorinni napisał: I widzisz, a mi już nie podchodzą. O gustach się nie dyskutuje :} 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 22:39 Napisano Sobota o 22:39 6 godzin temu, Kraft napisał: A tak moje nowe Bowersiki prezentują się na stanowisku pracy. Może zostaną do emerytury. Krótka piłka, czy to nie jest rozmienianie się na drobne - trwając ciągle na tej samej półce? Kabelki, podstawki i inne pierdoły? Kuźwa, no przecież, wydając kasę na zasadzie, że drogo nie było - to jest prosta droga typu hazard i uzależnienie. Z powodów oczywistych, ja zupełnie nie zabieram głosu w tematach 'wypożyczania' - wiadomo, że to co dawniej było świetną inicjatywą, zostało sprowadzone do marketingu, niestety ☹️ @Redakcja AUDIO @RoRo @MariuszZ Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Sobota o 22:49 Napisano Sobota o 22:49 (edytowany) 13 minut temu, pairtick napisał: Kuźwa, no przecież, wydając kasę na zasadzie, że drogo nie było - to jest prosta droga typu hazard i uzależnienie. Kolumny w cenie ok 7 tys. zł prostą drogą do uzależnienia od hazardu. Niezbadane są meandry ludzkiego umysłu. Edytowano Sobota o 22:52 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 22:53 Napisano Sobota o 22:53 5 godzin temu, Rafał S napisał: Wiadoma sprawa - każde kolumny idą kiedyś na emeryturę. O ile właściciel dożyje 😉 17 minut temu, pairtick napisał: Kuźwa, no przecież, wydając kasę na zasadzie, że drogo nie było - to jest prosta droga typu hazard i uzależnienie. 7 minut temu, Grzesiek202 napisał: Kolumny w cenie ok 7 tys. zł prostą drogą do uzależnienia od hazardu. Niezbadane są meandry ludzkiego umysłu. W czym widzisz sprzeczność? Ja mówię o przepieprzaniu - małej w sumie, kasy - na pierdoły, zamiast powstrzymania się i kupienia porządnego sprzętu. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Sobota o 23:13 Napisano Sobota o 23:13 11 godzin temu, pairtick napisał: W czym widzisz sprzeczność? Sprzeczności, jako takiej nie widzę, chodzi mi o stwierdzenie że: 11 godzin temu, pairtick napisał: Kolumny w cenie ok 7 tys. zł dla Ciebie z góry to: 11 godzin temu, pairtick napisał: przepieprzaniu - małej w sumie, kasy - na pierdoły, I jeszcze ten hazard.... 2 Odpisz, cytując
lpomis Napisano Sobota o 23:15 Napisano Sobota o 23:15 20 minut temu, pairtick napisał: Ja mówię o przepieprzaniu - małej w sumie, kasy - na pierdoły, zamiast powstrzymania się i kupienia porządnego sprzętu. Nie duś tego w sobie. Pozwól swoim Tannoyom nakarmić samouwielbienie. To jest ten moment. To chwila dla Ciebie! 8 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Sobota o 23:18 Napisano Sobota o 23:18 23 minuty temu, pairtick napisał: … zamiast powstrzymania się i kupienia porządnego sprzętu. To ile trzeba uzbierać? 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 06:37 Napisano wczoraj o 06:37 Jak chcesz super detaliczne granie w połączeniu z dużą ilością wysokich tonów to z mojego doświadczenia możesz spokojnie poprzestać na serii 7 od Bowersa. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 07:17 Napisano wczoraj o 07:17 OK. Trafiły w Twój gust i super ale prawdziwy sprawdzian może nadejść za jakieś 2 lata, gdy nowy właściciel Bowersa stwierdzi, że czas trochę „przyciemnić” firmowe brzmienie. Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 07:25 Napisano wczoraj o 07:25 15 godzin temu, Kraft napisał: Może zostaną do emerytury. Mocne stwierdzenie, duzo Ci do emeryturki zostało? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 07:45 Napisano wczoraj o 07:45 19 minut temu, Sipo napisał: Mocne stwierdzenie, duzo Ci do emeryturki zostało? Ja wiem ale nie powiem 😉. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano wczoraj o 08:03 Napisano wczoraj o 08:03 19 godzin temu, Vectorinni napisał: I bądź co bądź, dosyć osobliwym wyglądzie? Tak... raczej chyba bym ich nie kupił, ale granie mi się ich podobało. 😉 Odpisz, cytując
MMarek Napisano wczoraj o 08:47 Autor Napisano wczoraj o 08:47 16 godzin temu, Kraft napisał: A tak moje nowe Bowersiki prezentują się na stanowisku pracy. Może zostaną do emerytury. Nigdy nie chciałem białych, ale muszę stwierdzić, że pięknie się prezentują w Twoim wnętrzu. Wszystko jednak zależy od kolorystyki pokoju. 1 godzinę temu, Sipo napisał: Mocne stwierdzenie, duzo Ci do emeryturki zostało? Miałem przyjemność poznać Jarka na zlocie w Bydgoszczy i stwierdzam, że zostało dużo 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 10:11 Napisano wczoraj o 10:11 @MMarek Marku, emerytura jest stanem umysłu. Jedni się z tym rodzą, a inni - jak Ty - są wiecznymi nastolatkami objeżdżającymi na rowerze nasz piękny kraj. Przy okazji, jeszcze taka refleksja. Pewnie pamiętacie, jak 3 lata temu zmarł najstarszy wówczas Polak - Stanisław Kowalski. Miał 111 lat. W wieku lat 104 pobił rekord Europy w biegu na 100 metrów w kategorii wiekowej 100+. Zrobił dystans w czasie 32.79 sekundy. Wiem, czołówka światowa potrafi kilkakrotnie szybciej. Ale to wciąż około 11km/godz. To już nie jest trucht, tylko bieg. Wolny bieg, ale jednak bieg. I to mnie niesamowicie krzepi - że zostało nam jeszcze parę dekad na budowanie formy w lekkoatletyce i kolejnych systemów w audio. Więc nie przejmowałbym się zbytnio tą emeryturą na papierze. https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Kowalski_(1910–2022) Klubowiczów B&W przepraszam za offtop - nie mogłem się powstrzymać. 2 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 6 godzin temu, Sipo napisał: Mocne stwierdzenie, duzo Ci do emeryturki zostało? To bez znaczenia, bo chodziło o emeryturę tych Bowersów. Taka gra słowna. Nieważne. Odpisz, cytując
sonique Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 23 godziny temu, Kraft napisał: Ten model w tym kolorze, na tych standach i w tym otoczeniu prezentuje się pysznie. Szczerze gratuluję! Tym bardziej miło mi się czyta ten post mając w pamięci drogę jaką w ostatnich latach przebyłeś poszukując tych paczek, które zostaną na dłużej, a może nawet… do emerytury…;) Życzę zatem trójwymiarowych wrażeń sonicznych!:) Odpisz, cytując
Kraft Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 58 minut temu, sonique napisał: Życzę zatem trójwymiarowych wrażeń sonicznych!:) Dziękuję z całego serca, ale to nie jest tak, że te Bowersy są moim Świętym Graalem. To ciekawe kolumny, więc chciałem je mieć, lecz nie powiem, że są lepsze choćby od moich LS-ów. Wcale nie musiałem ich kupować, Mogłem zostać z LS-ami i też by było pięknie. Teraz jest po prostu pięknie podwójnie;). Odpisz, cytując
sonique Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu W każdym stadzie jest frontman. Nawet w stadzie kolumn. Ja na froncie widzę B&W;) Chociaż doskonale łapię co napisałeś. “Lepszość” w audio to często krucha zaleta. Czasem rozbija się z trzaskiem o odmienny w danym dniu nastrój, do którego inne paczki pasują po prostu lepiej. 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 20 minut temu, sonique napisał: Czasem rozbija się z trzaskiem o odmienny w danym dniu nastrój, do którego inne paczki pasują po prostu lepiej. Ja bym dodał - jakość realizacji. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 44 minuty temu, kaczadupa napisał: Ja bym dodał - jakość realizacji. To na pewno. Sam mam często taki dylemat. B&W obnażają wszystko. Czy warto się z nimi męczyć ? A czy warto dobrze nagrywać płyty? Jeśli można, to czemu nie. Nie słucham tylko ECM. Niektóre rodzime nagrania są o niebo lepsze. Mam zdanie, że audio ma grać "czysto", a to czasami boli gdy realizatotor zawali. Tu chyba mamy inne zdanie. Czy system ma grać przyjemnie, czy bezlitośnie. Ja, na ten moment, wolę drugą drogę. Bo jest świetnie nagrana muzyka, którą można kupić. Edytowano 14 godzin temu przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 16 minut temu, Grzesiek202 napisał: Mam zdanie, że audio ma grać "czysto" Oki, tylko czy to czysto nie jest trochę sztucznie osiągane mocnym rozjaśnieniem i przesadzoną dawką metaliczności ? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 21 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Sprzeczności, jako takiej nie widzę, chodzi mi o stwierdzenie że: dla Ciebie z góry to: I jeszcze ten hazard.... No i masz rację, zaszło klasyczne nieporozumienie (misunderstanding). Sorry. 1. Ja żyję w funtach szterlingach i nie mam zielonego pojęcia o aktualnych cenach i zarobkach w Polsce. 2. Pisząc 'hazard' nie miałem na myśli 'gambling'. 21 godzin temu, lpomis napisał: Nie duś tego w sobie. Pozwól swoim Tannoyom nakarmić samouwielbienie. To jest ten moment. To chwila dla Ciebie! Człowieku, ja na tych kolumnach słucham już od ponad 12 lat i mają u mnie dożywocie. Tak, że ten 😛 21 godzin temu, Kraft napisał: To ile trzeba uzbierać? Tyle aby nie zmieniać 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts