audiowit Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Tylko, ze z tej analizy nic nie wynika, bo pod przykrywką liczb snuja sie domysły. Ostatnia strona tego watku jest utratą duzej ilości energii elektrycznej, ktorą moznaby przeznaczyć na sluchanie muzyki na sprzecie audio. Tak jak już wcześniej pisałem proponuję skierować kroki na Uniwerek w Poznaniu, bo z czytania forum raczej akustyki nie ogarniemy. Ale zawsze fajnie sobie pogadać 20 minut temu, MariuszZ napisał: Jarek, Kto widział spinoramę Kudosów? Pewnie nawet Witek nie widział. Mimo to analiza mi się podoba 😉 Pozdrawiam. M Mariusz, oczywiscie, ze widzialem spinorame Kudosow. Wieczorami nawet z nia gadam jak wystawi glowę z br. Tomek, niestety. Teraz moze i przespalbys się na dywaniku w moim pokoju odsluchowym ale juz niedlugo nie polecam, bo bedziesz musial lezec na dyfuzorach. Jak się dogadamy, to moze spuszcze z tonu i bedziesz spal na bardziej miekkich absorberach. Edytowano 5 godzin temu przez audiowit 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) @Rega jedno drugiemu nie musi przeszkadzać. Ostatnio dużo słuchałem na głośniczku BT B&O i muzyka brzmiała pięknie, dostarczała niezapomnianych wzruszeń, Edytowano 4 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Rega napisał: Panowie - tak czytam Wasze wypowiedzi i zastanawia mnie czy Wy jeszcze słuchacie muzyki, czy ważniejsze jest dla Was to czy gdzieś się coś tam odbije czy też nie? Czy każdy z Was ma ambicję aby mieć bezbłędnie urządzoną akustykę , aby ..... po prostu mieć? Myślę, że zatraciliście się w pomiarach, ustrojach itp, a to co jest najważniejsze, znikło gdzieś po drodze. Dom (pokój odsłuchowy) to nie komora do testów, a miejsce do relaksu i doznawania wrażeń związanych ze słuchaniem ulubionej muzyki. Mam wrażenie, że Bartek, tak po cichu, się z Was nabija. Pewnie zaraz usłyszę - co ty tam wiesz. Nie mierzysz i nie masz pojęcia o dobrej akustyce. Pewnie tak jest , ale ja słucham muzyki, a nie tego czy coś się odbiło, czy też nie odbiło lub czy zostało pochłonięte. Przesada nie jest dobra w niczym. Przypomina mi to targowisko próżności i spory o skórkę z gó... . Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem. No, ale co kto lubi. Romek, masz calkowitą rację. O tym tak delikatnie staram się napisać, a nie tak jak Ty walnąć prosto z mostu Tak sobie gadamy udając, ze sie na tym znamy. Juz nawet padają konkrety na temat mojego pokoju. Kurcze, moze by internetowy kurs akustyczny otworzyć.... P.S. No i jak tam nowe hybrydy, juz je przemierzyleś umikiem? Na moje oko przesunolbym je o 3mm w prawo. Moze zlapiesz część odbicia wtornego w zakresie 1.5-2.5khz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, KrólKiczu napisał: Jeśli ktoś ma trochę czasu tutaj pan akustyk mówi między innymi i osuficie ale niestety nie pamiętam, w którym momencie. Po 30min 40sek. Sufit mniej ważny bo mniej energii na sufit idzie z kolumn. Poza tym ucho mamy na poziomie dwóch kolumn tzn. jest pierwsze i drugie odbicie od przeciwległych ścian wg akustyka cokolwiek miał na myśli. Pozostaje dalej analizować, samemu kombinować i słuchać 😉 Pozdrawiam. M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Aaaaa, Tomku, przepraszam, zapomnialbym. Nie wiem czy dla Ciebie nie byloby pewną niedogodnoscią, bo... pokoj musialbys dzielic ze spinoramą kudosow. Edytowano 4 godziny temu przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Widze ze wieksza frajde robi wam teoretyzowanie niz praktyka czy sluchanie muzyki. W moim 24m² pokoju, najbardziej slyszalne efekty daly myrony na suficie. I zaden drewniany dyfuzor, czy to z tylu, czy to z bokow nie zrobil takiej roboty. Mimo wszystko polecam kazdemu sprawdzic wszystkie miejsca zanim sie okresli priorytety p. s. na podlodze w miejscu 1-ego odbicia mam dywan i 1 cm pianki teoretycznie otwartokomórkowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 25 minut temu, MariuszZ napisał: Sufit mniej ważny No ale akustyk z filmiku to teoretyk a nie praktyk... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts