Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 029 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  1. Głośniki na tył

• 11 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  2. Upgrade kina 5.1.2

• 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
  3. onkyo TX-NR626 i co dalej ?

• 11 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  4. Amplituner - finał

• 11 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  5. YAMAHA RX-V485 + JAMO S807 HCS

• 11 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  6. Zakup soundbara

• 11 odpowiedzi
    • 653 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  7. Kodek D T S

• 11 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  8. Wymiana kina domowego

• 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A To Co ... za kot 😎 na 40kach Kolorystycznie nieźle dobrany 👍 Pozdrawiam 
    • Jeszcze mały UPDATE co do wyboru kolumn. Przez ten cały czas mam DALI Menuet oraz ELAC Carina. Co kilka dni, czasem wieczorami przełączałem jedne i drugie do słuchania i cóż. Wybór ciężki, ale stanęło na... ELAC. Menuet to piękne monitorki, małe, zgrabne, grają tak jak wyglądają, czarują, super do jazzu, do słuchania muzyki w skupieniu, szczególnie takiej spokojnej, multiinstrumentalnej, klasycznej - natomiast brak tu raczej dynamiki, brak dużej podstawy basowej, zejścia nieco niżej. Dla mnie to takie troszkę HD600 w monitorze. Co do ELAC - tu jest podstawa basowa, a przy tym są nieostre, ale czytelne wokale, do tego w górze też słyszę wszystko co bym sobie życzył. Tu brzmienie bardziej podobne do AirPods Pro 2, których używam w terenie. Pasują do rocka, do mocniejszej muzyki, ale jazz też fajnie zagrają. Mają ciekawą barwę basu i perkusji - dobrze słyszalną i jakby ocieploną. Pewnie nieco mniej naturalną i rzeczywistą, ale są bardzo muzykalne i przyjemne. Do tego do filmów mega fajnie pasują, a jednak zestawu szukałem nie tylko do muzyki, ale także TV/filmów/seriali (tak w 10-20%). Czuję, że ELAC są uniwersalniejsze, pasują i dopasują się do różnych gatunków. Stąd mój wybór. HD600 posiadam i używam często - jako stereo postanowiłem pójść w coś innego. Do analizy, neutralności i naturalności mam przecież te słuchawki. Menuet trafią prawdopodobnie w ciągu najbliższych dni na sprzedaż. Dziękuję tu wszystkim za pomoc!
    • Jak "siedzisz w drewnie", to proponuję jednak  solidne stołki-przydadzą się na przyszłość. Solidne-czyli parę kilo będą ważyć i będą stabilne. To według mnie lepsze wyjście niż kombinowanie z metalem. Ale przede wszystkim - na to przyjdzie właściwy czas 😎 Pozdrawiam i życzę radości ze słuchania 👍
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...