Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 293 tematów w tym forum

1. Rozbudowa kina domowego

• 12 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Upgrade kino domowe

• 2 odpowiedzi
    • 819 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  3. Soundbar Q60R

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. Zestaw audio do domu

• 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  5. Remik

• 0 odpowiedzi
    • 764 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  6. Zestaw do sypialni 20m

• 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  7. Tani zestaw kolumn 5.0

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  8. Teufel

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  9. Amplituner kina domowego

• 10 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  10. Wymiana kolumn głośnikowych

• 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jestem laikiem ktory większości nie słyszy. NAD którego znalazłem ma zmienione kondensatory, na takie ktore się nie grzeją. Mówił mi właściciel ale nie pamiętam ich nazwy, cos jakby po japońsku. Jasne, gęste wybacz ale nic mi nie mówi. Ja zwyczajnie mam masę kaset i plyt winylowych i kolumny, ktore zgodnie z naklejka na nich maja 4-8 om i 130W RMS/300W. Nie bede słuchał i szukał kazdego dźwięku tylko odpalę sobie w garażu, usiądę z piwkiem i posłucham starego dobrego Bad Boys Blue. Do tego chyba się ten NAD 705 NAD-a? 😁
    • W Europie trzeba szukać odpowiednika danego modelu z portfolio Kenwood. Trio było produkowane na rynek japoński jako wyżej promowana marka. 
    • Miałem kiedyś te kolumny i też mi brakowało muzykalności, emocjonalnej średnicy (wokali). Udało się to trochę odnaleźć w kolumnach DALI. Np. Oberon 3. Carina dla mnie to świetna kolumna, ale za bardzo “V” i taka fun rock (trochę jak Polk R200). Uwielbiam kolumny ciepłe z masą na średnicy i szeroką rozdzielczością. Carina ma te masę, ale bardziej na basie niż na średnicy. Sam coś teraz takiego szukam. Zastanawiam się nad Focal Aria X N1 oraz Dali Opticon 2 MK2. Tym bardziej, że dysponuje teraz subem i już go nie oddam.
    • A widzisz, ja posiadam NADa ale 701. Leży bezczynnie w szafie 😎 Nie znam różnic ale wydaje mi się za wszystkie NADy z tamtej epoki grają podobnie. Ładna barwa, bardzo dobra średnica. Delikatna góra i podbity wyższy bas. Stary, dobry NAD. Lubi się grzać. Raczej do jaśniejszych kolumn chyba że ktoś lubi gęsto. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...