Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 766 tematów w tym forum

1. Multiroom

• 11 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  2. pomoc przy zakupie

• 18 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  3. DTS - słychać szum

• 13 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  4. Kino domowe max 5000 zł

• 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. Denon + Magnat

• 20 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. Do 2000 złotych

• 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  7. Pomocy

• 3 odpowiedzi
    • 904 wyświetleń
  8. Yamaha RX-V483 czy Denon sAVR-X1400H

• 2 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  9. Yamaha RX V671 czy?

• 10 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  10. Kino do 45 m2 i 5 tyś PLN

• 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  11. podłączenie - pomocy

• 5 odpowiedzi
    • 899 wyświetleń
  12. Zestaw 5.1 do około 3000 zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  13. Soundbar dla totalnego laika

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  14. Kino domowe do 2500 zl

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  15. Nagłośnienie salonu.

• 1 odpowiedź
    • 824 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  16. Denon AVR-X3300W czy AVR-X3400H

• 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  17. Kino domowe do 4 tys

• 13 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  18. Kino domowe + głośniki podstawkowe

• 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  19. Wybór amplitunera 4K

• 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Określiłeś się, że najlepiej tej samej firmy co sluchawki, to po co to pytanie? Nie możesz poszukać w salonach wzmacniaczy Fiio? Masz mp3store, masz audeos, pewno q21. FiiO K11, albo FiiO K11 R2R oba są w Q21, to DAC/Ampy mogą się sprawdzić. 
    • Na AVS byłem i ja ale krótko, bo miałem jeden dzień i trochę, więc bardziej był to spacer niż wsłuchiwanie się w konkretne sprzęty. Był to mój pierwszy raz, więc nowe całkiem fajne doświadczenie. Poniżej moje najważniejsze przemyślenia - Głośność - byłem zaskoczony jak jest głośno. Generalnie w domu słucham w okolicach 65-75 dB i powyżej zaczynam tracić przyjemność. W niektórych pomieszczeniach miałem wrażenie, że są one kierowane do osób o słabszym słuchu.  Spodziewałem się jakiś miłych pokojów gdzie będzie to super grać właśnie ciszej. I jakoś tego nie odnalazłem. Niestety warunki wystawowe robią swoje - Relatywnie niewiele bardziej przestępnego sprzętu - pośród osób, w których się obracam (czyli trochę przed 40tką) niewiele osób ma tzw "hi-fi" czyli coś poza soundbarem czy czymś podobnym. Obawiam, się że taki AVS niestety nie przyciąnie zbyt wiele nowych osób do tego bądź co bądź fajnego świata. Bardzo dużo sprzętu za sporo monet, a mało dla 95% albo i więcej i społeczeństwa. A podobno od czegoś trzeba zacząć Wiem, że marże, marżami, ale wydaje mi sporo osób można odepchnąć w ten sposób. A jakże fajnie by było gdyby np kilku dużych dystrybutorów zrobiło swój demo pokój ze sprzętem za np 10-12k i można było je porównać. - Jakie tu duże 👍- megafajnie, że tak duże i ważne targi są właśnie w Polsce. Ilość wystawców i marek może zwalić z nóg. Moja głowa nie ma wystarczającej pamięci, aby to wszystko ogarnąć. Fajnie by było jakby był przewodnik co w danym miejscu, w danym pokoju gra. - Muzycznie jest niestety nudno. Bardzo dużo jazzu, czasem nawet tego "trudnego", ciężkiego do słuchania. Brak elektroniki, bluesa czy czegoś po prostu innnego. A świat na jazzie i akustyce się nie kończy. - A najbardziej zapamiętałem jak grały Dynaudio Confidence 20A  w dużym pomieszczeniu
    • Dzięki za pomoc-działa.  To jeszcze z innej beczki-język. Wybrałem polski  a menu i tak jest po angielsku. J as k to zmienić i czy w ogóle można? 
    • Przeczytałem cały wątek i zdecydowałem się na zakup Wiim Ultra. Mam u siebie problemy z akustyką pomieszczenia szczególnie w obszarze niskich tonów i najbardziej jestem ciekawy tej opcji Room Correction. Zobaczymy jak to się sprawdzi. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...