Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 025 tematów w tym forum

1. Pomoc przy wyborze

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  2. Subwoofer do Denon X1000

• 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  3. DENON 1908 + Bose Acoustimass 10

• 4 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  4. Kino domowe do 1500 zł 1 2

• 45 odpowiedzi
    • 22,8k wyświetleń
  5. Denon AVR X1000

• 12 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  6. kino domowe z dobrą muzyką

• 12 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  7. Zestaw kina domowego

• 18 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  8. kolumny do kina domowego

• 11 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Wojtek Mulka No to teraz ja mam kilka pytań do Ciebie 😉 jak z basem w Momentum 4? Nie jest go za dużo? Nie są przez niego zamulone? I jak z wokalem? Jest do nich nowa aplikacja "Smart Control Plus" dzięki której można wyłączyć całkowicie ANC, podobno po wyłączeniu brzmienie robi się znacznie lepsze.
    • Wpadłem wczoraj do Arkadii z założeniem by posłuchać przede wszystkim Bathysów, bo to je chciałem porównać do B&W. W Media Markt mają też wystawione B&W więc mogłem przeskakując z jednego sklepu do drugiego porównać. Może warunki różne (wiadomo - MM), ale wystarczyło.  Px8 wczoraj zyskały w moich uszach w porównaniu do pierwszego odsłuchu. Mam już apkę na telefonie i po zdjęciu basu na -1 do -1.5 zrobiło się lepiej. Jednak chyba nie na tyle lepiej bym dopłacił różnicę do Px7 S2e. Posłuchałem też pierwszych recenzji Px7 S3 i jestem w stanie uwierzyć, że brzmią lepiej od Px8... i pewnie bym się zastanawiał czy nie wziąć ich w ciemno od Was. Focal Bathys grają dla mnie bardziej technicznie. Scena wyraźnie szersza niż w obu modelach B&W. Dźwiękowo bardziej detalicznie, ale jak dla mnie są mniej angażujące muzykalnie. Trochę wyprane z emocji, brakuje mi delikatnej szczypty ciepła w brzmieniu, Co prawda nie miałem ich na głowie tak długo jak (już córki) Px7 S2e, ale chyba na moim łbie byłyby wygodniejsze. Px7 S2e po godzinie czy dwóch musiałem choć na kilka minut zdjąć. w Bathysach moje uszy mają trochę więcej luzu.   No i dochodzimy do Dali. Na początek IO-12. Wielkie nauszniki. Moje uszy mieszczą się bez żadnego problemu - od razu czuję różnicę na plus i nie spodziewam się by miały mnie męczyć szybciej niż Bathysy czy tym bardziej B&W. Do tego zdecydowanie najlepiej izolują od otoczenia. Dźwiękowo? Świetnie. To czego mi brakowało w Bathysach, a dawały B&W tu jest. To czego mi brakowało w B&W a dawały Bathysy - znowu tu mamy, Tylko to nie jest tak, że tylko łączą te cechy. IO-12 wprowadzają je na wyższy poziom. Scena? Szersza i lepiej uporządkowana niż w Batysach. Detaliczność na zbliżonym poziomie, ale przy tym muzykalność wyniesiona na wyższy poziom niż w B&W.  Jeśli ktoś szuka "połączenia" Bathysów z B&W powinien posłuchać IO-8. Te są bliższe takiemu podejściu niż IO-12. Gdyby miały jeszcze te nauszniki jak IO-12 to bym je wziął, ale IO-8 są dla mnie troszeczkę mniej komfortowe niż B&W. Brak aplikacji to dla niektórych problem, dla mnie plus, że wszystko da się ustawić na słuchawkach w sposób prosty i uporządkowany. Do tego nie muszę się zastanawiać, które brzmienie dźwięku ustawia przestawienie trybu działania. Tu męski głos (tembr chyba taki, w którym rozkochują się kobiety) potwierdza co zostało ustawione. OK, nie można się ratować aplikacją, a tu podobno Bathys dostaje skrzydeł jak już przejdzie "badanie ucha" słuchacza... no ale tu mam to co mi się podoba od początku. Jeśli chodzi o mnie to kupiłem IO-12. Rozsądek mówi, że drogo, zwłaszcza w stosunku do Px7 S2e, ale myślę, że wkurzałbym się ich słuchając mając w pamięci Dali.    
    • Witaj  Miałem dokładnie takie same wrażenia, po odsłuchach tego wzmacniacza u Wilka: Muszę go mieć!!! To nieprawdopodobnie grający sprzęt. Udało mi się dzisiaj kupić drugi zestaw ( razem z tunerem T201). Nieprawdopodobne są te germanowe tranzystory!  Wzmacniacz gra ciepło, przepięknie  i nieprawdopodobnie. W moim  dużym salonie świetnie zagrał nawet z Audiovectorami SR6. W mojej ocenie to  wzmacniacz, który  rozprawi się z niejednym  sprzętem za kilkadziesiąt tysięcy złotych, choć waży tylko 9kg a wnętrze nie nadaje się do pokazywania w prasie audiofilskiej, jak ktoś kiedyś stwierdził
    • Witam serdecznie Szukam zestawu stereo za 2000-2500zł do salonu o powierzchni 18.5 m2. W grę wchodzą jedynie kolumny podstawkowe. Będą one stały na szafce RTV. Nad szafką wisi TV, a odległość między nimi to 36cm. Z racji tego że szafka jest niewiele szersza od TV, kolumny będą stały pod telewizorem. Dlatego szukam kolumn nie wyższych niż wspomniane 36cm. Gdyby była taka konieczność to mógłbym podnieść TV o kilka cm, ale wolałbym tego uniknąć. Plan salonu   Jeśli chodzi o muzykę to jest to głownie rock, muzyka alternatywna, ale również pop. Źródłem dźwięku w największej mierze będą serwisy streamingowe. Odtwarzanie przez BT z poziomu telefonu jest dla mnie akceptowalne. Kolejnym źródłem dźwięku będzie gramofon. Okazjonalnie chciałbym podłączać zestaw do TV, więc wejście HDMI ARC jest mile widziane. Rozważam również zakup odtwarzacza CD w dalszej przyszłości. Zastanawiam się między kolumnami aktywnymi a zestawem wzmacniacz + kolumny pasywne. Nie miałbym problemu z zakupem używek. Kolumny aktywne które biorę pod uwagę: Elac Connex Magnat Monitor Reference 3A Triangle Borea BR02 Connect (tutaj trochę ponad budżet) Jeśli chodzi o zestaw ze wzmacniaczem to tutaj pod uwagę biorę Wii Amp + np. używane Elac Debut 2.0 B5.2 Czy w tej cenie można byłoby złożyć jeszcze jakiś ciekawy zestaw? Z góry dzięki za pomoc!
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...