Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 061 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  1. TV-PC-amplituner

• 0 odpowiedzi
    • 879 wyświetleń
  2. TV-PC-amplituner

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  3. Tworzenie plików ac3 5.1

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  4. tx-rz820 czy tx-8270 do stereo? nr676?

• 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  5. TX-RZ840 Tidal

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 264 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 968 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  6. Tylne kolumny w kinie

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 797 wyświetleń
  7. Uchwyt głośnikowy sufitowy

• 1 odpowiedź
    • 706 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Uchwyty do autora 300

• 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  9. uchwyty do głośników

• 7 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Generalnie działa. Ci ciekawe, zaraz po podłączeniu miałem problemy - wiązały się ładnie przez Musiccast, ale w momencie w którym właczałem spotify, nowy przestawał grać. Po kilkunastu próbach...  ...przeszło  Być może po stronie api spotify musiały się ogarnąć, nie ukrywam, że jako osobnik niecierpliwy, w między czasie zdążyłem oba wywalić ze spotify (zresetować w apkce yamahy bodajże) i dodać z powrotem, to pewnie było to. Niemniej jednak - już działa. Jedyny minus to brak możliwości skonfigurowania kanału jako mono czy w zasadzie "stereo mixdown" na 579. Przez to będe musiał rozrzucać głośniki wg schematu np lewy w łazience, prawy w korytarzu przed ta łazienką - no i nadal po zamknięciu drzwi od łazienki, będzie w tejże tylko jeden kanał. Mam nadzieję że nie będzie to gryźć za bardzo - w końcu to nie ma być setup dla audiofila tylko takie "uzupełnienie" zestawu grającego w salonie. Myślę że jako takie - spełni swoją rolę. Mam tylko wrażenie że nowy amplituner gra jakby ciszej. Czy głośność samych wzmacniaczy w tego typu urządzeniach może spadać wraz z wiekiem urządzenia? Wydaje mi się że nie.
    • Tak się dzieje gdy wyłączając amplituner jest on ustawiony na źródło TV. 
    • @Rega jakiś czas temu zamieścił Kolega zdjęcia improwizowanego barku , była też smutna refleksja,że nie ma gości,żeby go jakoś osuszyć. Teraz trzeba będzie uruchomić rezerwacje terminów,a może nawet biletowanie 😁.  Cacko!😁
    • Najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest chowanie płyt do dodatkowych płaskich opakowań. Stosuję opakowania od pustych CD-R, DVD-R. Wykupuję je na wyprzedażach w marketach, wychodzą taniej i są lepszej jakości, niż pudełka dostępne w sklepach internetowych. Wiem trochę to utrudnia utrzymanie porządku na półkach z płytami, ale za to płyty są zabezpieczone przed rysami i kurzem.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...