Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 646 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 805 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 509 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 727 wyświetleń
  1. kolumny głośnikowe

• 3 odpowiedzi
    • 621 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Hk690

• 1 odpowiedź
    • 458 wyświetleń
    • 79 odpowiedzi
    • 14,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 379 wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 322 wyświetleń
  3. Zmiana na stereo

• 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 363 wyświetleń
  4. Kolumny do MF M2Si

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  5. Focal Aria 936 czy 948?

• 20 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  6. Marantz PM7000n 1 2

• 33 odpowiedzi
    • 16,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Fronty jak już to za kilka lat na inny metraż . Dlatego niższą serie właśnie r40 dał bym na tył. A na fronty rp600m ii bo są dosyć mocne i konstrukcyjnie poprawione i nie są tanie 2,7-3tys tyle co słupki,ta cena mnie trochę powaliła. Recenzja i konstrukcja mi się podoba i mają opcje bi-wiring ale to odsłuchu pokaże czy to jest to. Subwoofer ten mocniejszy kosztuje 1700 więc to jest dobra cena i ma dobre opinie mówię o osobach co kupiły np media expert tam są zwykle rzetelne opinie jak coś jest do bani to zaraz leci negatyw A za pasywne front 3k to dla mnie to jest dużo. Jak piszesz że sam miałeś klipsch to aż tak źle nie mogły grać. Czytałem właśnie o serii rp i to jest wyższy model i np cykacza mają innego i lepszą membranę . Ale to pisze o modelu 600 MK2. Tylko że to jest małe no może trochę technika się posunęła że już nie musi być wszystko duże żeby miało moc. A dlaczego zgłębiłem klipsch po mimo że niektórzy piszą że to lipa na maksa. A no dlatego że to Onkyo ma konfigurację pod niektóre modele tej marki.     
    • Tylko weź pod uwagę, że w Klipsch-u seria R (Reference) jest niższą (tańszą) i bardziej agresywnie grającą w porównaniu do RP (Reference Premiere). Oczywiście możesz dać na surround coś innego niż na front natomiast warto tego najpierw posłuchać - chociaż system korekcji np. Dirac je "utemperuje". Nie wiem w jak odległej przyszłości zmieni Ci się metraż ale w 30m² to możesz iść w podłogówki RP6000 lub spróbować RP8000 i masz fajne stereo bez potrzeby wspierania subwooferem, ja na ~26m² miałem RF82 i było dobrze, bez dudnienia. Ale mam wyższe z nieregularnym sufitem pomieszczenie więc kubatura jest zdecydowanie większa niż w przypadku "standardowych" (2,5-2,6m) wysokości i warunki akustyczne są inne. Kwestia tylko kiedy zmiana metrażu, bo można by iść na razie w RP160 x 4 i centralny + sub, a później gdy będziesz robił 7.x na front dać podłogówki. No ale to już Twoja głowa i decyzja - pod warunkiem że po odsłuchu nadal będziesz myślał o Klipsch. Ale posłuchaj sobie R i RP np. R60M i RP600M to podobne paczki ale różne serie.
    • A z jakiej odległości będziesz słuchał tego zestawu? 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...