Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 603 tematów w tym forum

1. EverSolo DMP-A10 | Premiera 25.10 1 2

• 37 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  2. Pierwsze stereo.Pomoc w wyborze. 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 87 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  3. Wybór wzmacniacza do KEF r700

• 16 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  4. Kolumny do marantz pm7005

• 9 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 60 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  5. wzmacniacz klasy D 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  6. Yamaha Pianocraft MCR-840

• 7 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  7. Głośniczki

• 17 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  8. Yamaha R-N 2000A OPINIA

• 11 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  9. Głośniki Alton +Pioneer SA-5500 II

• 8 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 47 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  10. amplituner z wifi

• 1 odpowiedź
    • 6,3k wyświetleń
  11. Jaki zestaw do 1500zł

• 23 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzięki, to ważna  "przestroga". Słuchałem swego czasu Cyrusa 6 DAC, i chyba wiem, co masz na myśli,  pisząc "gorzej zrealizowane nagrania wypadały cieniutko", ten Cyrus, wręcz "szarpał na strzępy", jakby fragmentyzował,  nagrania słabsze technicznie. Tak, troszkę się też obawiam grania "laboratoryjnego", takiego bez emocji. W, tej kwestii, w MOIM odczuciu A5, jest, już jakby na granicy, tzn jeszcze jest fajnie, ale czasem bywa że brakuje energii. ...a Energi, żywiołowości to raczej chciałbym troszkę dodać, ale na pewno nie odjąć. Troszkę "boję się" współczynnika tłumienia H95, na poziomie 190.   U mnie jest dość patchworkowo  i zrobićsięmoże jeszcze "dziwniej" Źródła są główne 2:, a może będą 3... 1. CXN v2; głównie jako odtwarzacz lokalnych bibliotek audio, w tym celu go kupiłem. (spore zbiory w formacie *flac); 2. "vintage" CD JVC, z lat '90; 3. Planuję ewentualny zakup Atoll CD80, ze względu na transport od TEAC. ponoć niezawodny.
    • Jakoś ci te Jaspery zagrają z tym marantzem, na jakiś czas ci wystarczy. Ale Jaspery potrzebują dobrego wydajnego wzmiacza by pokazać to co na prawdę potrafią.   Kolega @Kraft jest znany z tego że uważa iż wszystke wzmacniacze grają tak samo. Wolno mu, ale większośc uważa zupełnie inaczej. Sam widziałem jak moje stare kolumny zaczeły grać dużo lepiej gdy zamiast marantza podłączyłem im Arcama SA30. To samo było jak do następnych kolumn już zamiast Arcama podpięłem Qudrala, też był progres na spory plus.
    • H95 będzie dobrym kierunkiem - jako ktoś to trochę Heglował starszym modelem polecam spróbowanie. Wspólczesne modele bardzo delikatnie skręcają w cieplejszą stronę, ale myśle, że H95 może być dużym przeskokiem w stosunku do A5. Natomiast jeśli szukasz stereofonii i głebi to ważne też będzie źródlo. Zdradzisz co u Ciebie?  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...