Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 945 tematów w tym forum

• 16 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  1. Zestaw audio do 2000 zł

• 16 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
  2. Mini do 1300 zł...

• 16 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 14,2k wyświetleń
  3. Laik szuka stereo.

• 16 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  4. Jaki amplituner

• 16 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  5. Streamer/DAC z Airplay

• 16 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  6. Cambridge Cxa60 i klipsch

• 16 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  7. Wzmacniacz do Bolero 200

• 16 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
  8. Czas na zmiany

• 16 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  9. Wzmacniacz do Kef q950

• 16 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 16,4k wyświetleń
  10. Pełny zestaw z gramofonem

• 16 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  11. Amplituner ok 1000 zł

• 16 odpowiedzi
    • 12,1k wyświetleń
  12. Prośba o radę

• 16 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No porównałem do ifi zen. Moim zdaniem ifi gra lepiej. No ale soft. Natomiast tu z biegiem czasy wygląda że wcale lepiej nie jest   Dalej nie udało mi się go podłączyć do telefonu.  https://www.facebook.com/groups/eversoloaudio/posts/1720061775394284/ Static IP trzeba ustawić? Serio? 
    • No mi przez parę dni prób w ogóle nie udało się dodzwonić do krakowskiego salonu Top-Hifi, za każdym razem poczta głosowa, więc fakt czasem słabo idzie się dogadać  W Katowicach 2 za to bardzo fajny kontakt. 
    • no i pozamiatane, tego się obawiałem . w tym temacie czaty AI sobie nie radzą, GPT coś tam próbuje ratować takim opisem:   "Czy da się to pogodzić? — TAK, ale z warunkami Możesz uzyskać to, co chcesz (Preset 1 = stereo full-range, Preset 2/3 = kino z frontami small + suby), jeżeli: Utworzysz oddzielne pomiary/filtry Dirac dla każdego scenariusza z odpowiednio ustawionymi rozmiarami głośników przed pomiarem. Dla Presetu Music (2.0): ustaw fronty jako Large, wyłącz suby/nie mierz LFE, wykonaj pomiar i zapisz ten filtr do dedykowanego slotu/presetu. Dla Presetów Kino (7.2.4): ustaw przed pomiarem wszystkie głośniki tak, jak chcesz aby działały przy kinie (fronty Small, suby aktywne, włącz Bass Management lub lepiej Dirac Bass Control), wykonaj pomiary i zapisz do innych slotów. support.onkyousa.com+1 Sprawdzisz, jak Onkyo mapuje/kojarzy ustawienia — tzn. czy „Speaker Preset” w Onkyo przełącza też parametry systemowe (speaker size, aktywność suba), czy tylko ładuje filtry Dirac. W niektórych implementacjach trzeba ręcznie zapisać dodatkowe ustawienia AVR albo użyć web-interfejsu/presetów urządzenia, bo samo ładowanie filtru Dirac nie zawsze zmienia wszystkich parametrów systemowych. Fora raportują, że trzeba po przełączeniu testować i ewentualnie skorygować ustawienia (np. wyłączyć sub), lub zapisywać pełen preset AVR niezależnie od filtru Dirac. 
    • Moim zdaniem jasne granie to zły objaw. Urządzenia tej klasy są neutralne jak chodzi o amplitude (praktycznie idealnie płaskie wykresy). Jeżeli urządzenie gra odczuwalnie jasno to raczej to będzie wynikało z większej ilości przenoszonych zakłóceń, zniekształceń, ewentualnie wyższego napięcia na dacu. Mam też wrażenie że czym lepsze urządzenia tym grają ciemniej, z większą głębią i kulturą. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...