Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 978 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  1. pytanie

• 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Wzmak do BMN 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. Nagłośnienie do sauny

• 1 odpowiedź
    • 935 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 819 wyświetleń
  4. jaki zestaw

• 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  5. podstawki do yamaha as 501

• 17 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 913 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 45 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Normalnie mam włączone, ale tym razem mnie opuściło.   To w jaki sposób odpowiedział Tomkowi to już było przegięcie. Jak mi odpowiedział to olałem. Nie widzę jednak powodu by się zniżać do takiego poziomu i dalej dyskutować w momencie gdy dostajecie sygnały od innych użytkowników i moderacji. Sorry, ale wyglądało to tak, że nas też macie "w nosie".    Dobrego nowego roku.  
    • Kolego. Przede wszystkim włącz poczucie humoru i wtedy zrozumiesz to trochę inaczej. Poza tym: Po pierwsze. Był już spokój, a gość sam rozpoczął kolejne okrążenie. Jak już pisałem gość wali teksty bez żadnych argumentów. Dostaje odpowiedzi z argumentami i neguje je w imię "moja prawda bo tak mówię, ja wiem, inni nie" a pokazał co wie. Czy dla Ciebie jest to ok? Przypomnij sobie co odpisał Tobie. A już to jak odpisał @tomek4446 to już było poniżej jakiegokolwiek akceptowalnego poziomu. Nie jest możliwe żeby ktoś mając pojęcie o audio nie odpisywał tak tylko po to żeby kogoś wkurzyć. To jest dla Ciebie ok? Po drugie. Moje wpisy do Moderacji są bez znaczenia bo dostał już ostrzeżenia i prędzej czy później i tak by go zablokowali. Więc nie tylko ja miałem z tym problem. A to że nie mogę odpuścić jak ktoś mnie bezpośrednio obraża to sorry - może to nie jest dla niektórych Ok. Zobacz ile osób tu się wypowiadało na podstawie swoich niemalych doswiadczeń, nawet koledzy którzy zawodowo zajmują się serwisem sprzętu, więc mają niemałą wiedze - a on ich wszystkich chciał spuszczać w kiblu. Trudno to nazwać dyskusją. Poza tym zdarza się że niekarmione trolle żyją długo albo szukają jedzenia gdzie indziej. Gość już próbował siać zamęt w innym temacie na forum.    Tak czy siak też w Nowym Roku życzę Wam przedewszystkim spokoju, fajnych konstruktywnych dyskusji na forum, a przedewszystkim obłędnego brzmienia i dobrej muzyki. No i czasu żebyśmy się mogli nią delektować. 😉 Pozdrawiam.  
    • Zależy od budowy głośnika, jaki prześwit cewki/szczeliny. Poza tym membrana pracujje do przodu, jest wypychana, nie wpychana. Miałem już kolumny gdzie ocierało przy naciskaniu membrany ale grały perfekt. Głośnik możliwe że jest do ponownego złożenia, lub spider się wytłukł i nie trzyma jak powinien. Albo wykręć głośnik i sprawdź czy druty pod mwbraną (do zaciskłw), czy są sztywne i nie dotykają membrany, to czasem też się zdarza. Raczejnwątpliwe aby cewka była nadpalona
    • T0 i Quake - oba są super, trudno powiedzieć który lepszy.  T0 szybszy atak, rytmika, sprężystość basu, Quake starszy model ale też bardzo szybki, odrobinę głębszy i mocniejszy, nieco 'suchszy" bas.  Q50 jeszcze starszy model, duży głośnik, dobra jakość ale spokojniejszy, głębszy, mniej ostry atak, dość agresywnie działa w nim limiter - wzmacniacz ma tylko 50W, do normalnej muzyki w zupełności wystarczający, do kina słaby przez ograniczoną moc wzmacniacza. Jest też wersja Q100 z dwukrotnie mocniejszym wzmacniaczem i ten już wyciska pełnię możliwości z tego głośnika.  Kef gra ładnie, jeśli byłby za pół ceny tych Reli. Tylko wzmacniacze w nich padają jak muchy, Rele są o wiele solidniej zrobione (te starsze, najnowsze niekoniecznie) 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...