Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 655 tematów w tym forum

• 17 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 694 wyświetleń
  1. następny po NAD C356 1 2 3 4 7

• 158 odpowiedzi
    • 44,8k wyświetleń
  2. Rotel A11 + CD11 TRIBUTE

• 3 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  3. Uni-Fy FS U5

• 2 odpowiedzi
    • 788 wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
  4. Problem z Yamaha rn803d

• 14 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  5. Mikrofon do amatorki

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 70 odpowiedzi
    • 14,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  6. Kolumny aktywne do ogrodu

• 6 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 836 wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 760 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzięki, to już wiem czego szukać, z tych wzmacniaczy które podaliście mam przynajmniej jakieś parametry do porównania ewentualnie z innymi jeśli tych nie uda mi się znaleźć w rozsądnej cenie.
    • Dobry wieczór. Propozycja na dziś. Fajnie buja.  
    • Ja to bym nawet rozwinął ten temat. Jedno to lampa i jej tzw charakter i sygnatura, a drugie to jej aplikacja. Pisałem to już gdzieś na forum, ale towarzystwo lampy też ma ogromne znaczenie. Mam na myśli np kondensatory w torze lampy. Sporo bawiłem się zmieniając w DACu kondensatory filtracji anodowej. Żeby nie lutować wstawiłem sobie na płytkę konektory i w kilka sekund zmieniałem kondensator. I na przykład taka zamulona lampa 6N2P w towarzystwie jakiegoś Jantzena czy lepiej Audio Note Kaisei zupełnie zmienia swój charakter grania. Z ciepłego dusznego na dosłownie a'la tranzystor bipolarny - sucho i sterylnie. To samo inne lampy. Kondensatorem można ocieplić, ochłodzić, odmulić itd. No ale to co piszę to takie moje zabawy w DIY i moja kreatywność. W przypadku gotowca wkładamy lampy i gra to tak jak sobie wymyślił konstruktor sprzętu. Nie mamy zbytnio wpływu na aplikację lampy. Stąd też różne odbiory tej samej lampy. 
    • 9500 niemieckich firm w Polsce 27.07.2023 https://www.deutschland.de/pl/topic/gospodarka/polska-gospodarka-kwitnie-niemieckie-inwestycje  Faktycznie, Kaczyński przegina z tymi niemieckimi firmami 😛 W prezencie, jak nie anzug, to zegarek 🇩🇪 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...