Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 958 tematów w tym forum

1. Zestaw stereo do 1000zł

• 10 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  2. Zestaw stereo za ok 3000zł

• 11 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Radmor

• 1 odpowiedź
    • 871 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  4. Marantz czy Audiolab?

• 5 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  5. JBL FLIP 4 - PROBLEM

• 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 232 odpowiedzi
    • 79,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  6. Co zamiast R-N803D?

• 13 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  7. Co kupić?

• 0 odpowiedzi
    • 710 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  8. Marantz PM6006 vs 6007

• 15 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
  9. Push-Pull KT88

• 0 odpowiedzi
    • 748 wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 914 wyświetleń
  10. Monitory do Nad c368 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 691 wyświetleń
    • 74 odpowiedzi
    • 15,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Piotr, moim zdaniem mylisz zjawiska. Czym innym jest fakt, że granie danych kolumn odbieramy inaczej przy różnych poziomach głośności (kłaniają się krzywe izofoniczne), a czym innym wzrost zakłóceń towarzyszący wzrostowi SPL, który w praktyce dotyczy wartości ekstremalnych, gdy kolumny grają już na limicie.  
    • Dla mnie też Everesty mają lepszy look. Inna sprawa, że Makalu na żywo ładniejsze niż na zdjęciach.
    • W Almere, nazwa jak mój nick😊prawie. Willa, kilka pokoików, właściciel od ponad 30 lat w branży. Poznałem to miejsce, gdy jeszcze Line Magnetic mieli. Zdaje się pierwsi w Europie.    Różniste wzmocnienia. Wszystkie klasy/A do D. Lampowce także, a jakże. Fascynuje mnie brzmienie, gdzie zalewa mnie ilość informacji i to musi mieć barwę o nieskończonej liczbie kolorów. No i całe pasmo. JBL ma kilka takich modeli, Avantgardy Acoustic i DIY, ale tego ogarnąć się nie da. Życia za mało. Design mnie raczej nie interesuje. Burak ze mnie. Ale miejsca mam dużo. Dziękuję za polecenie Pura Audio. Kiedyś pojadę.  
    • Da się. Bo te zmiany nie są olbrzymie.  Ale z doświadczenia, i na prawdę jestem zdziwiony, że podczas swoich KraftTestów tego nie wyłapałeś, ale: Miałem kolumny w których grając chicho bas bardzo zanikał a wraz ze wzrostem mocy przejmował dominację.  Przykład konkretny: Kolumny Tannoy. To paczki które lubiły i lepiej grały po prostu głośniej.  Oraz Kolumny , które zachowywały sie w miarę liniowo w całym zakresie i wraz z wzrostem mocy bas nie wychodził przed resztę. Przykład konkretny: PMC oraz takie przy których przy wzroście mocy to góra wychodziła na pierwszy plan.  Pozwól że nie będę dawał konkretnego przykładu A wspomniałem o tym JEDYNIE dlatego że rozmawialiśmy o kalibracji YPAO i funkcji Volume.  Zmierzając, więc do finalizacji tego. Moim zdaniem Pokrętło Loudness które znajduję się na urządzeniach Yamahy nie daje takiego samego efektu jak funkcja YPAO Volume. Zarys, zamysł, byc może jest bardzo zbliżony. Efekt odsłuchowy no inny. Nie twierdze, że zły.  W amplitunerach Yamahy, które miałem korzystałem z YPAO Volume.    Wesołych radosnych Świąt Panowie. Duzo spokoju i nowych wybrzmień!    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...