Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 671 tematów w tym forum

1. Klipsch r41 pm eu

• 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  2. Kolumny do powernode

• 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  3. Jaki wzmacniacz do kolumn

• 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  4. Stereo

• 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  5. Czy to ma sens?

• 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  6. KEF LS50 Meta

• 6 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  7. Instalacja głośników w suficie

• 6 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  8. Stereo + wzmaczniacz do 1300zł

• 6 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  9. Ads lx500

• 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 873 wyświetleń
  10. Problem z wysokimi tonami

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wlasnie zrezygnowalem z windowsa i zainstalowalem na laptopie Linux Mint.Czemu akurat ten?Ciezko mi bylo wybrac odpowiedni system wiec pomyslalem ze na poczatek ten powinien byc najlepszy.Zawsze mozna to zmienic.Podobno systemy Linuxa sa lepsze do muzyki od windowsa.Zainstalowalem apke Tidal.Wszystko smiga.Nie ma tu opcji przesylania strumieniowego.Ale aplikacja widzi moje wzmacniacze podpięte przez usb.Jedmak gdy ustawie w komputerze max glosnodc to są duze przestery.Trzeba sciszyc zeby gralo to dobrze.Czy robie cos nie tak?I pytanie czy Linux naprawde jest do muzyki lepszy od windowsa?
    • No oferta zacna, ale zostały już tylko w orzechu. Trudno się dziwić, że szybko zeszły.
    • Słuchałem kolumn opartych na przetwornikach STX-a i brzmiało to zaskakująco dobrze. Wręcz absurdalnie dobrze w stosunku do ich ceny.
    • Jak wyżej w przypadku zmiany z 7.1.2 na 7.1.4 trzeba zmienić pozycję głośników sufitowych więc nie jest to powiedzmy łatwo rozszerzalne czy kompatybilne, oprócz dodania 2 głośników trzeba zmienić położenie tych które już są na suficie. Jeżeli temat "odwlecze" się w czasie, może od razu pomyśleć o czterech. Różnica jest spora,  miałem 5.1.2 teraz 7.1.4 i warto. Pamiętaj też, że RZ50 dekoduje 11 kanałów, ale końcówek ma dla 9, w przypadku 7.1.4 trzeba dodać końcówkę napędzającą surround back i nie da się tego inaczej skonfigurować - inaczej mówiąc nie ma możliwości przypisania innych kanałów pod inne końcówki. Sam się z tym spotkałem (przed zakupem) i trochę mnie to zdenerwowało bo mam do stereo wzmacniacz który w kinie "robi" jako końcówka dla frontów, musiałem dokupić ekstra końcówkę dla tylnych, bo w moim przypadku wolnych końcówek L i R w Onkyo nie można przypisać np. jako SBL i SBR. Ale można z powodzeniem zastosować jakiegoś "malucha" w klasie D i będzie dobrze, a jak będzie miał Trigger to już super. Chyba wszystkie,  ja pojechałem do "lokalnego" sklepu/salonu i bez wielkiego targowania dostałem spory "upust". Dałem mniej niż obecna cena (rok temu gdzie katalogowo było niecałe 8k), pytanie o ile zejdą względem obecnej. Ale jak Ci się nie pali to może warto poczekać na BF - zawsze może się coś pojawić w niższej cenie. Tylko ile jeszcze zejdą, bo "startowo" to RZ50 chyba było pod 9000, później spadło poniżej 8k, a teraz już niecałe 7k.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...