Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 808 tematów w tym forum

• 14 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  1. Mały zestaw stereo.

• 11 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 984 odpowiedzi
    • 168,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  2. Zestaw stereo do oceny

• 7 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  3. Subwoofer

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  4. Nakamishi

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. Zakupy na Amazon DE

• 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  6. Microlab Solo 9c Problem

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 85 odpowiedzi
    • 20,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Obecnie nie  są problematyczne.  Kiedyś były,  starsze modele , ktore miały problemy z softem itp , ale to już przeszłość. Sam siedzę na Arcamie juz jakiś czas i od czasu , kiedy skofigórowałem system , nie dotykam się w ogóle do niczego, bo nie ma takiej potrzeby  . Nic mi się nie wiesza  , nie wywala i takie tam .  Zapytaj kolegi Kubaka ( z forum) , ktory siedzi na avr11 , czy ma z nim jakieś problemy ? - Nie ma żadnych!   Zapytaj Butlera który siedzi na JBL Synthesis - czy ma z nim jakieś problemy ?  Jeśli interesuje Cie zupełnie inna kultura grania w przeciwieństwie do japońskich klocków,  to celuj w Arcama/JBl bądź Nad'a choć temu poprawę jakimś czasie padają końcówki mocy . Arcam w obsłudze jest banalnie prosty . To trochę tak , jakby przesiąść sie z Windowsa na Linuxa . Opanujesz go i jest dziecinnie prosty . Jedyny problem z Arcamem (jeśli można tak to określić) , to tylko 7 wysterowanych końcówek.  Jeśli mamy bardziej rozbudowany system , to pozostaje tylko dodatkowa koncówka mocy . Ale coś za coś . Kupujesz takiego Avr11 , dorzucasz końcówkę mocy i Twoj system zjada jakością po kolei wszystkie japońskie flagowce . Mam kilku znajomych, którzy przesiedli się z flagowych Japończyków na Arcama I za nic nie chcą do nich wracać.  Sam za ich sprawą sporowałem Arcama i podzielam ich opinię.  Masz fajny budżet, ktory chcesz przeznaczyć na kino domowe . Dogadaj się z którymś z salonów I wez na próbę jakiegoś Japończyka i Arcama i  dam sobie porównaj,  co gra dla Ciebie lepiej .Przymknij  jednocześnie oko na to , jak prezentuję się Arcam . Przecież nie to jest istotą w tej materii,  a to jak zagra , jakie brzmienie będzie generował.    
    • Jeżeli męczy Cie przepinanie kabli a Pioneer Ci sie podoba to go zostaw jako stereo I kup amplituner z wyjściem pre-out na fronty. Wtedy do stereo używasz Pioneera a jak chcesz obejrzeć film odpalasz kino.  Myślę, ze większość amplitunerow sredniej klasy zagra lepiej od Twojego Denona (bardziej podstawowy model). Szukałbym czegoś co obsługuje Dirac Live (oraz najlepiej DLBC oraz ART).  Co do kolumn - osobiście zerknąłem w strone Aria Evo X. U nas sa niestety dosc drogie, trzeba by polować na okazję np. z Francji.  BTW dobrze dobrany i zgrany subwoofer to moim zdaniem podstawa. 
    • Serio ? Czekaj czekaj, może coś mnie ominęło i z chęcią się dowiem... W dolby true hd gdy masz ampli nie dekodujący ATMOSa a instalacja to tylko dolna warstwa 7.2.0 może być "zaszyty atmos" jakoś działający bez dedykowanych głośników? Ciekawe to...
    • Już się tak moim kuprem nie podniecaj.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...