Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 806 tematów w tym forum

• 27 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  1. Prośba o radę

• 16 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  2. Klipsch rf7 problem

• 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  3. yamaha cd-s700 lub cd-n301 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 11,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 17k wyświetleń
  4. Wieża Fisher 7700

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  5. Subwoofer

• 8 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  6. Problem z Magnat Quantum 673

• 13 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  7. mission QX-5 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dziś też instynktownie wiedzą,np.co jeść i jak głosować ,dlatego mamy epidemię grubasów i młotów na szczytach władzy 😁. Wracając do audio,na jednym z dostępnych portali redaktor testował Pylony, chyba model Ruby i opisywał cuda ,które można zobaczyć na fanpage'u Pylona- kolumny ustawione tak źle,że musiałby dłuższy czas pomyśleć,by na to wpaść. Żartował, że chyba są bardzo tolerancyjne na ustawienie ,skoro to komuś gra. To tak jeszcze w temacie tych instynktów. Powracamy do all-in -one. Autor wątku pytał,czy jest jakaś zasadnicza różnica między nimi,a tradycyjnymi integrami. Z technicznego punktu widzenia mają więcej źródeł potencjalnych problemów,bo mają więcej modułów, które zapewniają te różne funkcjonalności. Ale praktyka pokazuje ,że różnie to bywa. Niedawno czytałem opis techniczny dość purystycznej integry Soulnote,manufakturowa robota,selekcjonowane komponenty,a kolega @kaczadupaodesłał ich klocek do sklepu z powodu brumiącego trafo. W mojej naćkanej duperelami Tadze mam cały garnitur potencjalnych źródeł zakłóceń, począwszy od lamp, skończywszy na trafo właśnie,a w monitorach cisza. Także nie zniechęcajmy ludzi do all-in -one,bo to all-in-one , więc nie może grać dobrze. Otóż bywa , że może.
    • €105k, ciekawe jak w środku?  Zależy jak zdjęcie zrobisz.
    • Głośniki z Tannoy Kensington GR 😁   
    • O jakiej energii tu mówimy? Tuby (40W) w mocniejszych wersjach Altusów były zbyt słabe mocowo w stosunku do reszty przetworników, w efekcie praktycznie ciągle charczały z powodu chronicznego przesterowania. Po prostu krew z uszu... Kupiłem używane 140-tki w 1990 roku. Pierwsza rzecz jaką zrobiłem, to wymiana nieszczęsnych tub na dwa razy mocniejsze kopułki od Mildtonów. Kolumny wreszcie przestały charczeć, i dało się na nich posłuchać muzyki bez zaciskania uszu w pięści. Ale już wtedy, w czasach wszechobecnych meblościanek, moje "stuningowane" Altusy wisiały na paskach pod sufitem, skierowane pod kątem w dól, i wycelowane w środek kanapy. Powód zawieszenia był banalny, zgoła nie audiofilski... Altusy położone bezpośrednio na meblościance powodowały brzęczenie umieszczonych w niej szyb i szklanych półek... 😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...