Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 811 tematów w tym forum

1. Yamaha R-N803 - pierwszy test

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  2. Nowe kolumny podlogowe

• 8 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  3. Aplituner stereo

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. Zamiennik wieży (Komputer)

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 892 wyświetleń
  5. Trzeszczenie w głośnikach.

• 1 odpowiedź
    • 975 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. Odtwarzacz CD do Onkyo 656

• 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. Deck Pioneer - wybor zastepcy-emeryta

• 1 odpowiedź
    • 3,7k wyświetleń
  8. Głośniki podłogowe 1 2

• 32 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 11,7k wyświetleń
  9. stereo do 20.000

• 12 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  10. Czy i co z tego wybrać? 1 2 3

• 55 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Mnie to ciekawi zdecydowanie ale jak książkowe katy Dolby mogę zachować to żal nie użyć klasycznych 
    • może w tym co poniżej? (pytanie co zostało już rozwiązane przez ostatni firmware) : "Remote control and responsiveness Unresponsive remote: The remote often becomes unresponsive, requiring a manual reboot of the receiver. Standby issues: The unit may not respond to remote control input if left on standby for more than 48 hours, necessitating a full reboot.  Input switching and HDMI  Input switching problems: The receiver can have difficulty switching between sources like a cable box and an Apple TV. eARC issues: eARC connectivity has been a problem for some users. Display blanking: Some users have reported that the video output to a projector goes blank after a few seconds, even though the setup menu displays correctly. This can sometimes be resolved by using a different HDMI input or by unplugging other HDMI devices.  Bluetooth Auto-switching: The receiver automatically switches to Bluetooth when it detects an incoming Bluetooth signal from a phone, even when a video is playing on the TV. Support has suggested turning off Bluetooth on the phone to avoid this, but many users find this inconvenient.  Dirac Live calibration "Low signal-to-noise level" error: Many users have reported this error during Dirac Live calibration, even with minimal background noise. Calibration errors: Some have found that certain audio codecs or eARC, when played before calibration, can cause issues. A full factory reset before starting the calibration process may help.  Subwoofer setup:  Some users have had difficulty getting a second subwoofer to work, as the second output is a parallel signal that needs to be enabled. Users report success after fixing loose cable connections. "Heat Overflow" fault:  A "Heat Overflow" error has been reported, even when the unit appears to be at a normal temperature, and it may require a factory reset or be a sign of a faulty unit. Automatic shutdown:  Some users have experienced the unit shutting down or going into protection mode during playback, even at low volumes. "
    • Tu jeszcze nie jest tak źle. Znaczy zarzynają nożami inżynierowie jak wszędzie w EU a ostatnio zgwałcili 10-letnie dziecko, ale psa wyprowadzam bez problemów. Jeszcze wolno. Także europejski standard jeszcze nie w pełni został osiągnięty.  Natomiast wybory do władz lokalnych, jeśli przyjrzysz się plakatom, które wówczas wiszą, to Rada Miejska w Sheffield wypisz-wymaluj!   W tych śmiesznych łachach stoi burmistrz Sheffield: wybrany w demokratycznych wyborach. Czyli wiadomo kto tam jest w większości. 
    • Witam Może kogoś to zainteresuje. Od jakiegoś czasu szukałem kolumn, które w końcu pozwolą mi zakończyć pogoń za króliczkiem. Co postawię - czegoś mi brakowało. Ale w końcu trafiłem. Kolumny Audiovector QR7 - używane od roku, z olx za 14.000,- . Bałem się, czy mój arcam avr5 je "pociągnie" i już nawet szukałem końcówki mocy, żeby od razu podłączyć. Sztuczna inteligencja podpowiedziała mi do nich musical fidelity m6x 250-4/2 (drugą opcją była nad c298).  Ale że sobota i do tego Audio Show -nie znalazłem, więc  nie było innego wyjścia, tylko testować bez końcówki. I chyba całe szczęście, bo wygląda na to, że jest po prostu niepotrzebna. Jestem zachwycony tym, co ten zestaw potrafi. Rewelacja. Są takie "energetyczne". Bas głęboki, dający to delikatne pchnięcie nawet  przy niewielkiej głośności. Scena szeroka. Arcam ma "tylko" 60 wat na kanał, a one mają takie pierdolnięcie w razie potrzeby,  ze można by je Ukraińcom jako militarne wsparcie wysyłać 😄.        
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...