Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 382 tematów w tym forum

1. Zestaw stereo

• 17 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  2. Onkyo C-N7050

• 4 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 24,3k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. Dobór kolumn

• 15 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  4. Canton Ergo 80DC - zmiana?

• 7 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  5. Wzmacniacz do Dali Ikon 3

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  6. weryfikacja sprzętu

• 17 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  7. B&W 705 ? a może CM1

• 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  8. Zestaw stereo do pokoju 15m^2 1 2 3

• 71 odpowiedzi
    • 24,9k wyświetleń
  9. Kolumny do RX-V465 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  10. Czy warto - zestaw Yamahy ??

• 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  11. Pierwszy sprzęt "na start"

• 7 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  12. NAD C300 + MB Quart MCS 690

• 4 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• ok rozumie   osobiście przyjąłbym 1 db w powtarzalnych pomiarach
    • Ja nie potrafię tych procesów wyjaśnić. Skoro wątek kablowy legitnie wbrew temu działa to przynajmniej mam okazję by zadać pytanie, kto/co decyduje o tym że dane kable przestają dawać różnice. Gdzie ona jest. Jeśli w pewnych wypadkach są ewidentne to kto/co wyznacza granicę że stają stają niemożliwe do zmierzenia i wykrycia. Na razie to niektórzy mają totalnie ortodosyjne wpisy że różnice absolutnie nie mogą być słyszalne, nie i już, nie bo nie, bo to prąd i basta, kto myśli inaczej ten "gupi". Z takim podejściem chciałbym się rozprawić.
    • Pomijając fakt że pomiary robione są w komorach bezechowych, to "praktycznie taki sam" na oko, nie oznacza "taki sam   Wystarczy 5-6 db więcej na 10 000 hz a na wykresie to będzie "mała górka"  plus pomieszczenie z odbiciami które tez zakres uwypukli i masz róznice   A wy piszecie o tym że dokładnie w tych samych  pomieszczeniach , na tych samych sprzętach wymieniacie kabel i słychać róznice   Jednakże i tak występują w takim pomieszczeniu "zmienne" Sa nimi temperatura, ciśnienie atmosferyczne , oraz zmienne w postaci "kondycji" osoby słuchającej   Urządzenia nie mają  "słabszych dni"  nie dostają kataru, nie skacze im ciśnienie krwi
    • Zakladasz błędnie że wykres pokaze wszystko. Miałem kiedyś kolumny których wykres praktycznie pokrywał się z focalami kolegi, a moje grały ciepło, focake ekstremalnie jasno... Mam kable grające wściekle jasno i jeden bardzo ciemny. Pomiar ani drgnie. Po prostu kryteria pomiarowe są niedoskonałe i uwzględniają za mało aspektów 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...