Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 823 tematów w tym forum

1. Głosniki do 800zł

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  2. bi-wiring jaka grubość??? 1 2

• 31 odpowiedzi
    • 13,3k wyświetleń
  3. Amator potrzebuje pomocy

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  4. Powrót do stereo 1 2

• 28 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  5. Wieża do 1000zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 48 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  6. ACOUSTICS 2010I

• 17 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 990 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  7. Co do kolumn pylon pearl 20 1 2

• 41 odpowiedzi
    • 16,6k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 27,5k wyświetleń
  8. Pylon Audio Sapphire

• 15 odpowiedzi
    • 25,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dokładnie   Pytanie czy chodzi o przekaz cyfrowy, czy o wpływ transportu na część analogową daca (nie mający żadnego wpływu z danymi) lub na wzmacniacz (zasilanie). Kilka różnych zasilaczy wpiętych do transportu dają różne sygnatury dźwięku mimo całkowitego braku wpływu na dane.
    • Witam, Wraz z przeprowadzką z bloku do domu czas na wymianę sprzętu. Aktualnie: chromecast audio + Topping mx3 + Polk audio s20e i na około 14m2 w bloku i grało to satysfakcjonująco. Po przeprowadzce do domu, salon z jadalnią i otwartą kuchnią mają razem około 50m2 jest też odchodzący od tego korytarz jakieś 12m2. Słucham wszelkiego rodzaju elektroniki. Oczekuję swobodnego, dynamicznego, soczystego brzmienia. Może być DELIKATNIE efekciarskie, ALE nie męczące. Nadające się do długiego słuchania. Początkowo myślałem aby zostawić Chromecast Audio bo w sumie jestem z niego zadowolony podczas korzystania ze Spotify Connect i kupić do tego: Cyrus one HD + Kef q950 dlaczego ? Poza aspektami wizualnymi (tak ten minimalizm mi bardzo odpowiada) Cyrus - podobno bardzo wydajny prądowo (co przyda się przy tym metrażu), raczej nie ma swojej charakterystyki wpływającej na brzmienie( przez to kolumnami będę celował w moje preferencje) i posiada niezły wbudowany DAC – tak wyczytałem. Kef’y ? Wizualnie piękne, minimalistyczne, gabarytowo powinny pasować do podanego metrażu, obudowa nie jest „głęboka” a jednocześnie jest zamknięta więc nie trzeba będzie ich tak mocno odsuwać od ściany. Jednak ani Cyrusa ani Kefa nie słyszałem…. Problem pojawił się, kiedy okazało się że Chromecast Audio aktualnie nie ma możliwości odtwarzania Spotify Lossless, a na czym mi bardzo zależy. Więc i on pójdzie do zmiany.   I teraz jaką przyjąć taktykę? 1. Streamer z dobrym Dac’iem i wyjściem analogowym do zwykłego Cyrusa One? 2. Podstawowy streamer tylko jako źródło do Cyrus One HD ? 3. Czy kombajn ze wszystkim na pokładzie typu Yamaha rn803d ?   Jeśli chodzi o kolumny rozważę również inne propozycje: MA bronze 500? Audiosyptom i8? Aurora 1000? RP280F? ES60? Budżet na wszystko to 6000zł za używany sprzęt. Pozdrawiam i proszę o sugestie.
    • Witam  Osobiście bym zainwestował w standy i ustawił kolumny tak by tworzyły trójkąt równoboczny. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...