Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 205 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  1. Dynaudio DM 2/7 vs 2/8

• 2 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  2. Ktore kolumny lepsze??

• 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  3. DIORA - SMART STEREO TOSCA 303

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
  4. Zestaw do 600 zł!!! POMOCY!!!

• 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  5. Zestaw Marantz + Dali

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  6. Jakie kolumny ?

• 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 19,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  7. co do dali mentor 8

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  8. Jakieś stereo, pomocy 1 2

• 34 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
  9. uzywany zestaw audio do pokoju 27m2 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
  10. Używany zestaw stereo do 500zł 1 2

• 32 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
  11. Spalony (?) PowerMixer?

• 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  12. Pierwszy sprzęt grający

• 17 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
  13. Wybor kolumn..

• 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  14. Zestaw stereo do 5000 zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  15. Pomoc w ocenie zestawu audio

• 15 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
  16. Jakie głośniki do hk 980???

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  17. Najlepsze kolumny w rozsądnej cenie

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jak dla mnie to Tidal Connect jest przereklamowany. Sam mam A8 i wogle z nie go nie korzystam, bo lepiej Tidal brzmi z samej apki Eversolo( choć ona kiepska w sterowaniu Tidalem), a najlepiej brzmi po UPnP z apki Mconnect (z Bubble nie próbowałem). A co do ilości kliknięć by włączyć playlistę z Tidala to z Mconnect trzeba tylko raz więcej kliknąc niż w przypadku Tidal Connect. Trzeba by sprawdzić jak z jakością w różnych wersjach z Fioo. Tu akurat pokazany cały proces jak wybrać playlistę z Qobuz, ale tak samo można zrobić z Tidalem , a później zamiast playlisty wybieraąc album.
    • Domyślam się @Q21, że miałeś na myśli gałkę trebli, ale pokręciłem też kolumnami dosłownie , zwiększyłem trochę rozstawienie, trochę zmieniłem umiejscowienie kolumn i odbiór się już w pewnym stopniu poprawił. Generalnie muszę się wytłumaczyć z mojego wcześniejszego "nieco jaśniej". To nie tak, że zestaw brzmi jasno, po prostu moje subiektywne odczucie po pewnym czasie od odsłuchu no i umiejscowieniu zestawu w zupełnie innym pomieszczeniu wydało mi się nieco jaśniejsze, ale nie jakoś game-changing jaśniejsze . Koledzy @Tomasz S., @Webster.brd i @Salon Planeta Dźwięku macie oczywiście pełną słuszność, salon jest dopiero meblowany, ale wiecie jak to jest - są owszem rzeczy ważne (meble), ale są też rzeczy ważniejsze (audio) przez co kolejność taka, a nie inna. Natomiast wracając do tematu, tak jak wspomniał @Piotr Sonido, konfiguracja dzielona zawsze pozostawia większe pole dla późniejszych zmian, więc to na pewno należy traktować in plus. Brakuje mi natomiast jakiegoś interfejsu, który umożliwiłby sterowanie urządzeniem z poziomu urządzenia - źródła. Czy poza HDMI-ARC istnieją takie rozwiązania?  
    • Czesc Rozmyslam nad Yamaha V6A i V4a - ze zdumieniem przeczytalem ze limit odtwarzania USB to 500 plikow? https://manual.yamaha.com/av/20/rxv6a/en-US/315193355.html Ktos kto ma sprzęt moze to potwierdzic?
    • Nic to nie daje. Suby się włączają. Dla sprawdzenia czy z głośnikiem wszystko w porządku. Na tą chwilę już zamówiłem centralny od bowersa htm6. Drogo i wolałbym tego Fyne audio więc jeśli bowers mnie nie zadowoli kupię Fyne. Biały to akurat dobry kolor dla mnie bo fronty mam białe. MA bronze 150 odesłałem. Klipsch chyba jest tylko czarny więc odpada. Monitor audio silver kosztuje więcej niż centralny bowersa więc już bez sensu. Chciałem przyoszczędzić i kupić coś połowę tanszego niż htm6 no i się nie udało. Żałuję że wczoraj tego nie napisałeś zanim zamówiłem htm6 bo bym kupił Fyne. Teraz poczekam już do poniedziałku i jak go sprawdzę i będzie ok to już go zostawię jeśli będzie idealny. Jak coś mi nie podpasuje to zamówię i porównam z Fyne.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...