Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 130 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  1. Odtwarzacz CD co polecacie

• 19 odpowiedzi
    • 15,7k wyświetleń
  2. prosba o wytlumaczenie

• 14 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  3. m-audio HRS-75 Q

• 7 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  4. Wieża do 700zł

• 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  5. standy do 1000 zł 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  6. Renowacja czy zakup nowych

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  7. Wybór subwoofera, problem.

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  8. Audio w rozsądnej cenie

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  9. Temperatura "pracy" kolumny

• 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  10. Wzmacniacz się wyłącza

• 20 odpowiedzi
    • 33,1k wyświetleń
  11. HYUNDAI RTCC986SURIP

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  12. Heco Victa 200

• 3 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  13. Wzmacniacz do 400 PLN

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  14. Głośniczki

• 17 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
  15. kolumny do denon pma-280

• 0 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 24,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• W trybie pure direct jest więcej wysokich tonów ala jakby mniej basu a przynajmniej mniej zaakcentowany. W ogóle mam wrażanie, że YPAO przesuwa brzmienie w kierunku niższych tonów. Ale to nie jest narzekanie z mojej strony a jedynie ciekawość i porównanie kalibracji : YPAO vs Audyssey , i do tego w trybie stereo ( a jak wiadomo amplitunery AV nie są projtektowane pod stereo). Jednak w tym wypadku Audyssey bardziej akcentował skraje pasma ( i być może to kwestia przyzwyczajenia do dźwięku Denona  w tym wypadku). Natomiast, jeśli chodzi o scenę i ogólny przekaz muzyczny, to poza wycofanymi (nieco bo tragedii nie ma) Yamaha oferuje bardzo fajny przekaz muzyczny (gitary na płytach Marka Knopflera brzmią rewelacyjnie jak dla mnie). To stereo , a jesli chodzi o kino to tu jest zdecydowanie lepiej i te moje " zarzuty " 😊 mają znacznie mniejszą skalę. W trybie kina domowego dźwięk jest dynamiczny i zdecydowanie lepiej zrównoważony. I tutaj Yamaha zjada Denona na śniadanie, moim skromnym zdaniem. W kinie zdecydowanie na plus. Oczywiście szukam dalej najlepszego dźwięku😁   Problemy z eARC/ARC nie występują , wszytko działa beż zrzutu. Owszem pisałem wcześniej o eARC ale w tym wypadku problemy czy trudności w przekazywaniu prawidłowego dźwięku stoją  po stronie Samsunga i jego kombinacji z dźwiękiem
    • Witek, Ty mówisz o branży profesjonalnej, a ja o dostępnych szkiełkach dla mas, bo o tym była mowa popularność sprzętu itd. Spójrz na rozdzielczość szkieł nie z serii pro i jak wypada Sigma w centrum osi obiektywu. Oczywiście ważne są jeszcze inne parametry szkieł, jak aberracja chromatyczna i inne. Ale dziś matryce naprawdę potrafią i wymagają od szkieł trochę więcej niż w czasach błon fotograficznych.         Zobacz co robi Sigma z Canonem i Nikkorem w przedziale f2.8÷f5.6. Mnie w przypadku Jarka nie dziwi, dziwi mnie, że to Ciebie jeszcze dziwi... 😁😁😁
    • Wiem, dlatego zastrzegalemw kazdym poscie, ze mowię o sprzecie pro. Choc tu też te swiaty moga się przenikać.
    • Ty to zaraz zgasisz entuzjazm, nie o tak profesjonalnych szkiełkach pisałem. A mówiłem Arku, bo gość konkret z doktoratem z optyki wszelakiej.   Dlatego z czasem człowiek przestał słuchać kaszany 😁😁😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...