Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
18 minut temu, DiBatonio napisał:

Kaczyński: "Tej nocy, która przed nami, wygramy te wybory"

Czyli PiS nadal liczy głosy? Jak Stalin przykazał.

14 minut temu, Sipo napisał:

Wielka Brytania rządzi Król, jest parlament ale to monarcha podejmuje najważniejsze decyzje i ma prawo weta. Gawiedzi wmawia się ze Król nie posiada realnej władzy a w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Takich rzeczy można się dowiedzieć na studiach w UK.

Mocne 😛 

Ale co, po tych 25 latach, nie masz nawet ILR?

Napisano
16 minut temu, pairtick napisał:

Kaczyński: "Tej nocy, która przed nami, wygramy te wybory"

Czyli PiS nadal liczy głosy? Jak Stalin przykazał.

Jeśli posiadasz na to dowody powinieneś zgłosić to prokuraturze. 

Napisano

Właśnie mówi ku...a nawrocki , żę patrioci to Ci co na niego głosowali , a idąc tym torem myślenia ,ja to nie patriota . Przecie to kalka kaczyńskiego. @Sipo , wracaj , błagam wracaj i bo jak inaczej można doświadczyć na własnej skórze konsekwencji swoich wyborów. Bo widzisz w naszym kraju patriotom nie jest ten ,co najwięcej wpłaca na między innymi emerytury , szkolnictwo , służbę zdrowia , wojsko ,tylko ten ,co macha biało-czerwoną na wiecu pisu. Nie ten co tworzy budżet , czyli ustala pozycję naszego państwa w świecie , a ten co idzie w marszu na miesięcznicy smoleńskiej. Dostrzegasz ten język , stosowany od cesarstwa rzymskiego , stosowany w krajach autorytarnych  ?

Napisano

Mnie jeszcze zastanawia w jaki sposób PiS "zebrał" te prawie 24 miliony na kampanię Nawrockiego? Bo mnie to wygląda na pralnię z ukradzionej kasy.

A z tego co Kaczyński mówi, to pisowcy w komisjach wyborczych też zostali suto opłaceni.

Screenshot_20250601-215522~2.jpg

Napisano
2 minuty temu, Rafał S napisał:

Late poll nie pozostawia nadziei. :( 

Poczekaj, na razie to wynik po spłynięciu z małych komisji i wsi, tam wiadomo jaki elektorat. Z dużych miast spłyną jutro i po południu będzie wiadomo, a w dużych miastach Trzaskało, może mniej na wschodnich i południowo-podkarpackich, bo tam wiadomo jak jest.

Napisano (edytowany)
19 minut temu, DiBatonio napisał:

Mapka pokazuje gminy policzone, reszta niepokolorowana to nadal niepoliczone głosy.

Zatem czekamy.

Sprawdź najeżdżając na okręgi gdzie wygrał Nawrocki tam prawie wszędzie ma 75-85%, a w okręgach gdzie wygrywał Trzaskowski rzadko ma więcej niż 65%. 1/4 głosów zliczonych i ma prawie 500tys głosów więcej.

Idę spać bo to już nie ma co śledzić, po 1/3 zliczonych głosów, 11,5 % przewagi i prawie 700 tys głosów więcej i przewaga cały czas rośnie.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano (edytowany)

Niezły cyrk był, zakończony równie spektakularnym finiszem heheh. Szkoda mi tylko Trzaska nie że przegrał bo to jeden pieron, ale biedny się tam chyba ze wstydu spali (o ile potrafi) że raz za długopisem, a teraz za alfonsem 😆😆😆 najbardziej patologiczne i beznadziejne wybory jakie dało było nam oglądać ...

@tomek4446 nie przejmuj się prezydent i tak nic nie znaczy, za dwa lata PO niestety przegra idzie wszystko w kierunku polaryzacji, tak sama góra chce, cały świat w to idzie. Będą Brauny, Zandberg itp obywatele już niedługo u władzy. 

Edytowano przez Wing0
Napisano

Witam w Rosji-bis.

Tam też żyją ludzie i jakoś egzystują, nawet sadząc kartofle pod blokiem. Dla starego pokolenia będzie to powrót do czasów młodości, gdzie był Jeden decydujący o wszystkim. Niestety tak chcieliśmy jako większość, choć ogromna jest tu wina Tuska, który jako polityk nie dorasta do pięt Kaczyńskiemu. Schrzanił sprawę wystawiając kandydata, który już raz przegrał, w tym samym wyścigu i z tych samych powodów. To może też świadczyć o odklejeniu Tuska od rzeczywistości. Trzaskowski nadaje się na prezydenta tak specyficznego w skali Polski miasta jak Warszawa, ale nie całej Polski.

P.S. W żadnym stopniu nie popieram PiS-u czy Kaczyńskiego. Patrzę tylko realnie na sytuację.

Napisano
8 minut temu, Highlander_now napisał:

Witam w Rosji-bis.

Tam też żyją ludzie i jakoś egzystują, nawet sadząc kartofle pod blokiem. Dla starego pokolenia będzie to powrót do czasów młodości, gdzie był Jeden decydujący o wszystkim. Niestety tak chcieliśmy jako większość, choć ogromna jest tu wina Tuska, który jako polityk nie dorasta do pięt Kaczyńskiemu. Schrzanił sprawę wystawiając kandydata, który już raz przegrał, w tym samym wyścigu i z tych samych powodów. To może też świadczyć o odklejeniu Tuska od rzeczywistości. Trzaskowski nadaje się na prezydenta tak specyficznego w skali Polski miasta jak Warszawa, ale nie całej Polski.

P.S. W żadnym stopniu nie popieram PiS-u czy Kaczyńskiego. Patrzę tylko realnie na sytuację.

Rosję bis to pokazała Kinia Gajewska jak pojechała z ziemniakami do hospicjum. Postkomuna w kolejnym pokoleniu .

Napisano
46 minut temu, Wing0 napisał:

za dwa lata PO niestety przegra

Najgorsze Michał , że ja chce aby PO wreszcie odeszło z polityki ,tak samo jak pis. To , że na nich głosuje to wynik braku alternatywy.

Wynik wyborów wg. mnie pokazał , że dwa lata rządzić będzie pis z konfederacją. To , że się dogadają pokazało przekazanie głosów przez Konfederację. Może to i dobrze. Aby coś oceniać , tak jak w audio trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Młode pokolenia nie mają żadnego . Nie przeżyli załamania rynku , bezrobocia , marginalizacji politycznej w Europie , wiz , biedy. Widocznie , aby było dobrze , musi być najpierw źle.

Napisano
48 minut temu, Highlander_now napisał:

ogromna jest tu wina Tuska, który jako polityk nie dorasta do pięt Kaczyńskiemu. Schrzanił sprawę wystawiając kandydata, który już raz przegrał, w tym samym wyścigu i z tych samych powodów. To może też świadczyć o odklejeniu Tuska od rzeczywistości. Trzaskowski nadaje się na prezydenta tak specyficznego w skali Polski miasta jak Warszawa, ale nie całej Polski.

W punkt. Niestety. :( 

W pewnym sensie jest to zemsta Kaczyńskiego. Pamiętacie tamten (niegrzeczny zresztą) gest młodego człowieka, który wskazał mu palcem koniec kolejki w lokalu wyborczym? Dziś mamy odpowiedź prezesa. "Tak mnie potraktowaliście? To ja Wam, k***a, zafunduję prezydenta alfonsa. Bo mogę.

Napisano
36 minut temu, tomek4446 napisał:

Widocznie , aby było dobrze , musi być najpierw źle.

Źle jest teraz, a będzie tylko gorzej. 

Komentarz poniżej odzwierciedla moje samopoczucie. Od siebie dodam do tego obrazu podzielonej Polski, że Polacy w genach mają anarchię. Przez wieki wmawiali nam, że jesteśmy patriotami, a tak naprawdę jesteśmy anarchistami. 

Wolnościowcy miłujący "liberum veto" i czerpiący satysfakcję z robinia "na złość" sąsiadowi.

Spora część "na wrotkach" zagłosowała nie dla dobra narodu, tylko przeciw Tuskowi. 8 lat ujeżdżania Tuska w kurwizji dało efekt. Szykuje się polityczny klincz. Nic dobrego z tego nie będzie. 

Pozdrawiam. M

20250602_091052.jpg

Napisano

Niestety w komentarzu Pani  Środy jest dużo racji. Dla wielu prawdziwy Polak to taki , który co niedziela jest w kościele a to , że wyrzuca śmieci do lasu , pali w piecu śmieci., ma szambo bez dna i kombinuje z podatkami to mało istotny szczegół.

Miał rację Piłsudski mówiąc że naród wspaniały tylko ludzi poj...ni