T Z6 Napisano Wtorek o 15:21 Autor Napisano Wtorek o 15:21 Dzis od trzech godzin slucham na KT77.I teraz slysze pewną różnice.Jest bardziej barwna i wyrażna srednica.Ale tez wysokie tony sie nieco zmieniły.Jakby bylo ich wiecej ale w tym pozytywnym sensie.Nie kłuja i nie meczą.Sa poprostu cudowne.Niskie tony raczej takie same jak na poprzednich EL34 i 6CA7.Ciekawe czy po kilkudziesieciu godzinach pracy lamp KT77 zostanie ten dzwięk czy cos sie zmieni.... Lampy sterujace Psvane art.KT77 GE Gold Lion.Za kilka dni wróce do sterujących Clear Top. Odpisz, cytując
fp74 Napisano Wtorek o 16:10 Napisano Wtorek o 16:10 Nawiązując do pytania @T Z6, sprawdziłem jeszcze jedną lampkę, tym razem Tung Sol (oczywiście z bieżącej produkcji). Słychać bardziej podbity bas, a że jestem wyczulony/przeczulony, to lampa ponownie hyc - do pudełka. Nie podoba mi się. Więc coś tam słychać ale przy świadomym, intencjonalnym porównywaniu. Odpisz, cytując
Recommended Posts